reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Hmm.. ja też jestem śpiochem a jakoś moje dziecko nie śpi za długo.. ja się tak nie bawię..:baffled: Po kaszce miał spać dłuugo ale na nic się to zdało. Spał od 22.30 do 5.00. Czasem bez kaszki sypał tyle. Potem dostał znów mieszankę i miałam nadzieję, że pośpi do 10 ale nie.. o 8.00 znów pobudka i tak po małym co nie co (tylko 50ml zjadł) z nami w łóżku doleżał do 9.30. Eh.. co ja się mam z moim synkiem.. :-p
Agula śliczna z Was rodzinka..:tak: A Majeczka jaka śliczniutka.. i jakaś taka duża.. :tak:
Aga sama się czaję na ten program raz jeszcze bo wczoraj nie od początku widziałam- mama zadzwoniła, że jest teraz o cc więc włączyłam ale nie widziałam przygotowań do operacji, znieczulenia..
A co się dzieje z Agatą?? Jakoś nie odzywa się za wiele..:baffled: Agata nie obawiaj się, to ja tu jestem największą gadułą..:-p

reklama
Aga ta wysypka z tego co piszesz (że jest podskórna) to może być tak jak u nas, skaza białkowa.. może odstaw w swojej diecie nabiał i po kilku dniach zobaczysz czy mu przechodzi.. My dostaliśmy na takie wysypki od pediatry maść LATICORT 0,1% To jest to samo co hyrdocortizon ale o mniejszym stężeniu. Po jednym posmarowaniu wszystko małemu znika z twarzyczki i jest gładziutka ale nie ma tak dobrze.. jest jedno ale! To jest maść sterydowa i nie można jej za długo stosować. Jak mały ma wysypkę i nie ustąpi po jednym smarowaniu (jak ma ją ponad dwa dni to nie tak szybko zejdzie) to smarowanie nią wygląda tak, że trzy dni maść- cztery dni krem bo inaczej zepsuje się cera dziecku. Wcześniej pediatra nic nam nie powiedziała o tym ale ostatnio jak byliśmy na szczepieniu był pan doktor i pytał co stosujemy jakie leki, maście itd i dopiero on nam o tej maści wszystko powiedział. całe szczęście, że nie musiałam u małego dłużej tego stosować. Na początku 3 dni a potem po dwóch tygodniach znów raz i spokój.

Hmm.. Agata dostajesz minusa za małą aktywność na forum!!!:wściekła/y: Co to znaczy "Jestem jestem, caly czas" ???:confused: I co to wystarczy za dwa dni nie odzywania się??:confused:
Hmm.. no chyba, że nie chcesz już z nami postować...:baffled:

Bardzo dziękujemy Fanti:-D A Maja taka duża wydaje się chyba tylko na zdjęciach, bo gdy mierzę i ważę ją domowym sposobem to ma około 60cm. i 5kg. Dobre są na nią jeszcze ubranka w rozmiarze 56, praktycznie z niczego jeszcze nie wyrosła, oprócz jednej czapeczki:tak: :tak: :tak:
W czwartek idziemy do lekarza, to się pomierzymy dokładnie.

A moja Julcia ma prawie 2 miesiące i wazy 5,5kg:-) i ma 59 cm:-)

Pozdrawiam was kochane i zmykam zaraz na zajecia:baffled:

reklama
A my prawie całą niedzielę spędziliśmy poza domem. Rano byliśmy w kościele, pierwszy raz z Mają, ale było ok. całą mszę przespała, mam nadzieję, że tak też będzie w dniu jej chrztu:tak: :tak: :tak: Po powrocie do domu zrobiliśmy obiadek, a właściwie mój mąż zrobił:-D :-D , zjedliśmy i poszliśmy na dłuuuugi spacerek do parku, a po spacerku do moich teściów, żeby nacieszyli się wnusią. Maja jest ich pierwszą i na razie jedyną wnuczką, więc świata poza nią nie widzą:-) :-) I tak niedziela minęła w oka mgnieniu, a teraz Majula już śpi, więc ja idę w jej ślady, dobrej nocki dziewczyny.

Do góry