reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A ja rosnę...Wzrost i waga czerwcowych bobasków.

Roksanka waży 6900 (4i pół mieś.), po ur. 2700, a jak miała 3 mieś ważyła 6 kg.Cały czas karmiona tylko piersią.

reklama
Dziewczyny ile teraz tygodniowo/miesięcznie przybieraja Wasze maluchy?
Bo mój Fifi to chyba za mało :-(w ciagu miesiąca przybrał tylko 650 gr a pediatra na szczepieniu nic na to nie powiedziała :baffled:
No i chyba mam problem po podaniu glutenu :-( mały zrobił sie jakis niespokojny :-(mam wrażenie że czesto boli go brzuszek-płakac mi sie chce:-(

Bo mój Fifi to chyba za mało :-(w ciagu miesiąca przybrał tylko 650 gr a pediatra na szczepieniu nic na to nie powiedziała :baffled:
No i chyba mam problem po podaniu glutenu :-( mały zrobił sie jakis niespokojny :-(mam wrażenie że czesto boli go brzuszek-płakac mi sie chce:-(

A może trochę dla niego za wcześnie???W sumie ma 5 miesiecy ja bym poczekała min do 5,5 żeby podać niby się podaje miedzy 5 a 6 ale mi jakoś nie spieszno;)Póki co jest dobrze i daje na razie tylko owocki;)650 g to nie jest zle niby 200 na tydzien powinnien nie wiem ile teraz waży ale myślę, że normalnie standardowo przybrał:)

Badinecka moja chudzina tez przybrala ostatnio w miesiac 600 gram lekarz nic nie powiedzial nawet nie wspomnial o badaniach krwii wiec nie jest zle podobno normy to 500-1000 gram

Ercio 4,5 m 6290 waga ur 2390 na cycusiu nie mierzony musze to zrobic :)

Michaś waży 8275 4,5mca i mierzy ok69 według lekarki według mnie 73 waga urodzeniowa 4kg dł 60

Moja Emilka w 6tyg przybrała ostatnio 800g, teraz przez 6tyg 900g i jest cały czas w tej samej siatce centylowej, więc 650g miesięcznie to normalne :)
Zrób próbę wstawienia glutenu troszkę później, widocznie Fifi jeszcze nie jest na niego gotowy.

reklama
Do góry