reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

9-miesięczniak budzi się co 2 godziny w nocy

Moze być tak że już piersią się nie na je sorki be urazy twój pokarm jest chudy albo masz go mało ja proponuję wprowadzić mm np Bebiprima 3 jest sycaca i szybko przyswajalne z mnóstwem witamin bo maluszek jest lub będzie na etapie stania chodzenia a to się mu przyda . A takze smoczek mowie ci spanie masz załatwione do 5 rano a rano Butla i pierś pół na pół i śpi ci 3 godz.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
On zjada 180 ml kaszy na noc[emoji1]po czym poprawia cyckiem. Więc nie wiem jakim cudem mógłby być głodny po takiej kolacji. Pokarmu mam od początku dużo, dziecko nawet na samej piersi dobrze przybierało na wadze i się rozwijało, nigdy nie dokarmiałam mm i nie zamierzam. Witaminy ? Mówisz o tych syntetycznych nie przyswajalnych dodatkach? To chyba jakiś żart [emoji3] A już na pewno podawanie mm w środku nocy takiemu dziecku nie jest korzystne, wpływa negatywnie choćby na zęby, a ma ich już 6 [emoji3]. Także sory ale to co piszesz to BZDURY.

reklama
On zjada 180 ml kaszy na noc[emoji1]po czym poprawia cyckiem. Więc nie wiem jakim cudem mógłby być głodny po takiej kolacji. Pokarmu mam od początku dużo, dziecko nawet na samej piersi dobrze przybierało na wadze i się rozwijało, nigdy nie dokarmiałam mm i nie zamierzam. Witaminy ? Mówisz o tych syntetycznych nie przyswajalnych dodatkach? To chyba jakiś żart [emoji3] A już na pewno podawanie mm w środku nocy takiemu dziecku nie jest korzystne, wpływa negatywnie choćby na zęby, a ma ich już 6 [emoji3]. Także sory ale to co piszesz to BZDURY.

Właśnie o tym pisze wyjelas mi z ust a po mleku matki udowodniono że nie ma się próchnicy ;)
I ryzyka krzywego zgryzu

.

Dzisiaj zjadł kolacje a i tak się obudził za jakieś pół godziny na piers i śpi:p

Dodatkowo jeszcze wiadomo mleko matki na wagę złota nawet mieszanie jak ktoś karmi ale jedna butelka Zaburza florę dziecka kp bo mm i kp mają inna i trzeba 3 mies wyłącznego kp żeby ją odbudować taka ciekawostka :)

U nas ze spaniem już nieco lepiej, bo są " tylko" po 3 pobudki w nocy [emoji23] a zdarzały się i dwie. No ale ogólnie jest nieco lepiej, do wszystkiego można się przyzwyczaić [emoji57]
U nas z tym cycem podobnie, nawet po obfitym posiłku czasem chce się przyssać, także na pewno nie jest to kwestia głodu a po prostu to lubi. W nocy ograniczyłam już karmienia, nie karmie przy każdej pobudce. Tylko u mnie teraz to wygląda tak że cwaniak nauczył się już że tam jest " cycy" i sam co jakiś czas ściąga mi bluzkę , stanik i się przysysa na kilkanaście sekund ( pewnie dla niego to taka zabawa ). To prawdziwy cycocholik [emoji33] i moje pytanie brzmi czy mu na takie coś pozwalać ? Rano jak bierzemy go do siebie to koszula pyk pyk i się przysysa przytula i wtedy jest takie normalne karmienie ale czasem potrafi tak zrobić i przyssać się na kilkanaście sekund a później śmiać z tego. Teraz to urocze, ale co jak w miarę upływu czasu nie przestanie tak robić ?

reklama
Ja mojego Franusia odkładam do łóżeczka jak już przysypia przy piersi. Czasem jak się przebudza daję mu smoczek. Podczas nocnej pobudki tylko szybkie dostawienie do piersi pomaga mu w szybkim uśnięciu.
A co do samodzielnego usypiania raz przytuliłam się do niego twarzą w jego łóżeczku. Czuł moją bliskość i tak też zasnął, choć przyszło mu to trudniej.
Ale jak to przy dzieciaczkach bywa różnie:)

Do góry