reklama
D
DominikaIMartyna
Gość
Tak szczerze? To mi się wydaje, po tym wszystkim co tu przeczytałam, że to po prostu musi minąć . Niestety . Ale skoro 9 miesiąc to zaraz i tak było by nowe wstawanie więc przynajmniej jesteś przyzwyczajonaU nas to samo 14 miesięcy bez przespanej nocy , do tego u mnie 9 miesiąc ciazy więc chętnie dołączę się do pytania
tylko nie wiem jak przyzwyczaję się do podwójnego wstawania , jak jedno będzie budzić drugieTak szczerze? To mi się wydaje, po tym wszystkim co tu przeczytałam, że to po prostu musi minąć . Niestety . Ale skoro 9 miesiąc to zaraz i tak było by nowe wstawanie więc przynajmniej jesteś przyzwyczajona
D
DominikaIMartyna
Gość
Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będzie, jeżeli oczywiście masz taką możliwość, zostać z noworodkiem w jednym pokoju, a Tatusia ze starszym odesłać do drugiego na jakiś czastylko nie wiem jak przyzwyczaję się do podwójnego wstawania , jak jedno będzie budzić drugie
ZielonaMamma
Fanka BB :)
One się przyzwyczają do siebie na wzajem. Ja spałam z obojgiem w łóżku, u nas 1,5 roku różnicy. Straszy był bardzo zazdrosny o mamę, więc ja musiałam wstawać. Młodsza karmiona piersią, więc też ja wstawałam jak dzień był jako taki, tak noce wspominam okropnie. Oczywiście drzemki w dzień też były osobno, więc nie szło odespać. Ale warto było się przemęczyćtylko nie wiem jak przyzwyczaję się do podwójnego wstawania , jak jedno będzie budzić drugie
marsi89
och mój 10 miesięczny w życiu nie zje 3 posiłków. Czy to słoiczki czy nasze gotowane jedzenie, 4 łyżeczki max. I już placz. Obiad jak widzi to jest taki dramat, że hej.Wlasciwie po co dajesz jej ta kaszke dwa razy dziennie? To malo wartosciowe danie bez dodatkow (typu owoce, orzechy itd), a zapycha brzuszek takiego malucha.
9 miesieczne dziecko powinno dostawac 3 pelnowartosciowe (!) posilki + mleko.
Ale cały dzień coś dziobie, tu trochę musu, tu jogurt, tu pierś z kurczaka. I pierś, pierś i jeszcze raz pierś.
Lekarka też mówiła na bilansie 9 miesięcznym, że powinien dostawać 3 stałe posiłki plus mleko. Dostaje ale nie je Wyniki krwi idealne.
marsi89
ja też z tych bardziej bojaźliwych a to moje drugie dziecko. Przy córce taka bojaźliwa nie bylam z tymi kawqlkami.Martyna dostaje kawałki chlebka z serkiem bieluchem np. Albo w zupce kawałki makaronu, marchewki, ale raczej takie małe kawałki to są jestem chyba za bardzo bojaźliwa żeby dawać jej większe, ale muszę nad tym, tzn..nad sobą popracować
Wszystko na spokojnie, bez stresu, na wszystko przyjdzie czas.
marsi89
ooo tak. Kocham spać z dziećmi. Córka 8 lat i już jest taka samodzielna. Śpi sama od 3 roku życia. Dlatego z synkiem ciesze się z tego wspólnego spania choć czasem jest ciężko.Moi zasypiali przy piersi, a po zakończeniu kp przytuleni albo na naszym łóżku albo na ich. To była moja ulubiona chwila dnia jak się tak wtulali samodzielne zasypianie to u nas były 3-4 lata.
Roseny
To znaczy, 3 posilki proponujemy - a czy zje i ile to juz decyzja bobasa Moze tym skubaniem sie najada, u nas tez roznie bywa, ale sobie tlumacze, ze czasem ja tez zjem podwojna porcje obiadu, a czasem kilka lyzek i on tez ma do tego prawo.och mój 10 miesięczny w życiu nie zje 3 posiłków. Czy to słoiczki czy nasze gotowane jedzenie, 4 łyżeczki max. I już placz. Obiad jak widzi to jest taki dramat, że hej.
Ale cały dzień coś dziobie, tu trochę musu, tu jogurt, tu pierś z kurczaka. I pierś, pierś i jeszcze raz pierś.
Lekarka też mówiła na bilansie 9 miesięcznym, że powinien dostawać 3 stałe posiłki plus mleko. Dostaje ale nie je Wyniki krwi idealne.
Moj tez taki cycoholik, zwlaszcza w nocy
reklama
marsi89
ja to się przy tym moim cycocholiku to boje powrotu do pracy w styczniu. Chłop będzie głodny chodzilTo znaczy, 3 posilki proponujemy - a czy zje i ile to juz decyzja bobasa Moze tym skubaniem sie najada, u nas tez roznie bywa, ale sobie tlumacze, ze czasem ja tez zjem podwojna porcje obiadu, a czasem kilka lyzek i on tez ma do tego prawo.
Moj tez taki cycoholik, zwlaszcza w nocy