reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

reklama
I jak tam mamy pracujące?
Macie czas w pracy, żeby od czasu do czasu zerknąć na BB?
Ja się przyznaję, że ja głównie w pracy. W domu takie małe cuś plącze się pod nogami i odciąga od kompa ;p
A wieczorem odlatuje razem z Jagodą. Niestety, rano trzeba wstać.

to tak jak u nas ... wieczorem rzadko kiedy odpalam kompa - mam jego przesyt po calym dniu w robocie no i brak czasu tez ... a wieczorkiem jak dzieci spia wole ten czas w miare mozliwosci spedzic z mezem, no chyba ze mecz leci :tak: lub maz musi popracowac :crazy: ... wtedy mam czas dla siebie ... moge grac lub czytac :) i robic co chce :-D

Ja też mam mało czasu niestety... Ale w pracy wiecej siedze w sieci niż w domu, choc niekoniecznie na BB, zwłaszcza ostatnio. Zapraszam kolezanki, nie tylko kwietniowe do pisania!

Witam serdecznie :))
Ja pracę zaczęłam niedawno i to na pól etatu, ale ciężko się jakoś ogarnąć przy dwójce dzieciaczków, z pracą swoją, męża i całym domem ... mam nadzieję, że się wdrożę w końcu w taki zwariowany rytm :)
a w pracy głownie książki czytam :p

martyna masz super prace ... tez bym taka chciala ... :-D
a tak na powaznie - domyslam sie ze musi byc ci ciezko - w szczegolnosci gdy mialas wieksza przerwe ... ja po roku urlopu nie potrafilam sie przez dluzsza chwile ogarnc w pracy ... a pracowalam tylko na 3/4 etatu (dobrze ze ty mozesz na 1/2 - to super rozwiazanie) ... niestety od marca musialm przejsc na aly etat - tez ciezko sie nprzestawic po 8 latach pracy krocej ... jest mi teraz o wiele ciezej zorganizowac swoj czas rano i w porze zaraz po pracy ... no i ty masz o mniejsze dzieci niz ja ... a to tez swoje robi ...
ale jak wiadomo kobiety sa silne i jakos sobie rade dajemy :)

hej. Ja się też dopisuję.
Do pracy wróciłam zaraz po macierzyńskim.
Mam dwójkę dzieci.
Synka - 2 lata, córkę 14 lat.
W pacy zaglądam na BB ( i nie tylko) - w domku coś ostatnio się nie wyrabiam

reklama
Idzia - praca taka nudna i okropna, ze bez książek się nie da, ale za jakiś czas chętnie ją zmienię na coś sensownego !
a ostatnio coś robiłam intensywnie chyba na studiach.... skończyłam je w 2006, od tego czasu laba... można się rozleniwić, co nie ?? :p

w związku z tym szukam sprawdzonych sposobów na organizację życia domowego, macie jakieś triki, które pozwalają przetrwać?
Gosiek - w domu to ja się z niczym nie wyrabiam, zwłaszcza ostatnio ;)

Do góry