reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

:-)

To naprawde fajne jutro skoncze 13tyg i oczywiscie z tego sie ciesze bo jak narazie rosnie tylko Kruszynka i przesuwa sie suwaczek bo na wadze mnie od poczatku ciazy przybyl mi zaledwie 1 kg a brzuszka w ogole nie widac

reklama
A mi jest już ciasno we wszystkich rzeczach... od początku ciąży przytyłam 2 kg - o zgrozo, bo już bez tych 2 kg byłam okrągła... Brzuszka jeszcze nie widać w ogóle, ale coś czuję, że już lada dzień...

Iiiii... przestają powoli boleć mnie piersi! A w środę idziemy na usg 3D do dr Makowskiego do Contenty. mam nadzieję, że wszystko będzie ok... ::)

Naturella czy mowisz o Piasecznie? Ja byłam u dr Makowskiego na zwykłym badaniu na Łuckiej i właśnie zastanawiam się czy na następne nie pójść na 3D. Napisz koniecznie jak było, jakie wrażenia i czy wszystko doktor bada, tak jak na zwykłym USG. A i jeszcze jedno pytanie ile kosztuje takie USG 3D, bo zwykłe 100zł.

Trzymam kciuki!!!

O, to widzę że dr Makowski rządzi ;D. Ja jestem trochę zdegustowana zdjęciami w Centrum Damiana i na połówkowe chyba sie wybiorę na Łucką, oglądałam film z maleństwem mojej przyjaciółki, a i tatuś był zadowolony, bo tam jest duży ekran dla rodziców:)

Contenta jest w Pruszkowie www.contenta.pl - zobaczcie sobie foty z 3D... 3D będzie mnie kosztowało 150 zł :( - no ale do Damiana nie chcę iść, mimo, że mam tam abonament. USG w 12 tygodniu jest ważne, więc chcę mieć pewność, że lekarz wszystko zobaczy...

No tak... szkoda:( Oszczędziłabym również na usg. Swoją drogą, koszmarne są te ceny. Policzyłam, ile by mnie kosztowały badania, jakie robiłam w Damianie po 1-wszej wzizycie ciążowej - wyszło mi 420 zł! Szoook! W Damianie mam lekarza prowadzącego, ale chodzę również do pani doktor z Contenty.

Naturella a czy będziesz miała filmik z tego badania? Ja na Łuckiej dostałam przebieg calutkiego badania USG w postaci filmu + 3 zdjęcia, bardzo fajna pamiątka i ciekawa jestem czy z 3D też jest to możliwe?

Dla mnie Contenta ciut za daleko, ale na Łucką jakoś dojadę ;D

A ceny faktycznie... jakiś był projekt "pępkowego", gdzie każda kobieta w ciąży miałaby zagwarantowane 8 wizyt u lekarza i 3 usg darmowe ale jakoś ucichło...
Mój lekarz prowadzący też w Damianie pracuje, ale chodzę do niego gdzie indziej.

reklama
Doxa, nie mam pojęcia... Nie wiem, czy to w ogóle jest sens robić 3D w 12 tygodniu? Koleżanka mnie straszy, że dziecko wtedy jest brzydkie i kosmiczne... Ale dla mnie to bzdura, bo nawet z wielką główką to przecież będzie moje dziecko ::)

Do góry