reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

:-)

Byliśmy na usg  Dzidzia ma 58 mm, wymiar główki 21 mm, fałd karkowy 1,2 mm, kość nosowa jest. Wszystko w normie, jest kręgosłup, dwie półkule mózgowe, nerki, pęcherz moczowy - dzidzia już połyka wody płodowe i siusia. Widać było rączki, nóżki i paluszki:)

Na początku spała, taka skulona, ale Makowski poszturchał ja parę razy - zaczęła fikać jak szalona, wierzgała nóżkami i machała łapkami - nawet za głowę zakładała. Widać było wtedy szyjkę i pupcię:) Cała mama - wyraźnie wkurzona była, że ktoś ją budzi, kopała bardzio energicznie!

Jestem mega szczęśliwa, że wszystko w porządku - i dla takich chwil jak wczorajsze warto żyć:)

P.S. Klementynka miała rację:) W 12 tygodniu nie ma absolutnie sensu iść na 3D - znacznie lepiej widać na normalnym, za dużo jeszcze jest tych tkanek naokoło, a za mało dziecka, żeby je normalnie było widać... Na mojej fotce widać kijankę z guzami na głowie - a to podobno główka od tyłu i plecki:) Same zobaczcie: http://foto.onet.pl/upload/20/89/_472983_n.jpg

reklama
ciesze sie z toba Naturello ze twoje dzieciatko tak sie rozwija.Gratuluje.Ja robilam takie USG w zeszly czwartek(nie pokaze zdjecia ze wzgledu na brak dostepu do skanera)i moje wyniki sa troche inne ale jak mowil gin ktory robil to USG wszystko OK a moj gin gdy zobaczyl i wynik i zdjecia byl przeszczesliwy czego nie ukrywal. :laugh:

No to super! bardzo się cieszę że z naszymi Dzidziusiami jest ok. Bo niby dlaczego ma być inaczej??

Naturella,ale czy oprócz pupci widać było jakieś inne instrumenta? Czy nie wiecie jeszcze?

Czesc Kobietki:) Byłam na tym forum na samym poczatku, chyba na piewrszej stronie:) a potem byłam na zwolnieniu, źle sie czułam i dopiero teraz nadrabiam zaległosci. U mnie 13w2d, mam nadzieje, ze fasolka zdrowo rośnie i we wtorek podczas wizyty beda miała usg i podejrzę co u niej:) Ostatnie dwa miesiace były dla mnie koszmarne, wymiotowałam non stop, nic nie mogłam jesc, schudłam 4 kilo, ale powoli wracam do świata żywych:)  Pozdrawiam cały topik:)

reklama
Dodka jak chcesz, zeby suwaczek było widać od razu , to o ile pamiętam tam są trzy opcje do wyboru, spróbuj z taką co sięnie zaczyna od http; tylko od czegoś innego :)

Do góry