reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

:-)

To naprawde fajne jutro skoncze 13tyg i oczywiscie z tego sie ciesze bo jak narazie rosnie tylko Kruszynka i przesuwa sie suwaczek bo na wadze mnie od poczatku ciazy przybyl mi zaledwie 1 kg a brzuszka w ogole nie widac

reklama
A mi jest już ciasno we wszystkich rzeczach... od początku ciąży przytyłam 2 kg - o zgrozo, bo już bez tych 2 kg byłam okrągła... Brzuszka jeszcze nie widać w ogóle, ale coś czuję, że już lada dzień...

Iiiii... przestają powoli boleć mnie piersi! A w środę idziemy na usg 3D do dr Makowskiego do Contenty. mam nadzieję, że wszystko będzie ok... ::)

Naturella czy mowisz o Piasecznie? Ja byłam u dr Makowskiego na zwykłym badaniu na Łuckiej i właśnie zastanawiam się czy na następne nie pójść na 3D. Napisz koniecznie jak było, jakie wrażenia i czy wszystko doktor bada, tak jak na zwykłym USG. A i jeszcze jedno pytanie ile kosztuje takie USG 3D, bo zwykłe 100zł.

Trzymam kciuki!!!

O, to widzę że dr Makowski rządzi ;D. Ja jestem trochę zdegustowana zdjęciami w Centrum Damiana i na połówkowe chyba sie wybiorę na Łucką, oglądałam film z maleństwem mojej przyjaciółki, a i tatuś był zadowolony, bo tam jest duży ekran dla rodziców:)

Contenta jest w Pruszkowie www.contenta.pl - zobaczcie sobie foty z 3D... 3D będzie mnie kosztowało 150 zł :( - no ale do Damiana nie chcę iść, mimo, że mam tam abonament. USG w 12 tygodniu jest ważne, więc chcę mieć pewność, że lekarz wszystko zobaczy...

No tak... szkoda:( Oszczędziłabym również na usg. Swoją drogą, koszmarne są te ceny. Policzyłam, ile by mnie kosztowały badania, jakie robiłam w Damianie po 1-wszej wzizycie ciążowej - wyszło mi 420 zł! Szoook! W Damianie mam lekarza prowadzącego, ale chodzę również do pani doktor z Contenty.

Naturella a czy będziesz miała filmik z tego badania? Ja na Łuckiej dostałam przebieg calutkiego badania USG w postaci filmu + 3 zdjęcia, bardzo fajna pamiątka i ciekawa jestem czy z 3D też jest to możliwe?

Dla mnie Contenta ciut za daleko, ale na Łucką jakoś dojadę ;D

A ceny faktycznie... jakiś był projekt "pępkowego", gdzie każda kobieta w ciąży miałaby zagwarantowane 8 wizyt u lekarza i 3 usg darmowe ale jakoś ucichło...
Mój lekarz prowadzący też w Damianie pracuje, ale chodzę do niego gdzie indziej.

reklama
Doxa, nie mam pojęcia... Nie wiem, czy to w ogóle jest sens robić 3D w 12 tygodniu? Koleżanka mnie straszy, że dziecko wtedy jest brzydkie i kosmiczne... Ale dla mnie to bzdura, bo nawet z wielką główką to przecież będzie moje dziecko ::)

Do góry