mam kilka pytań do słodkich mamuś
kurcze dziś podłapałam doła- odnosze wrażenie że nic mi nie wolno- masakra
((
serka homogenizowanego- nie, paluszków- nie, rosół- tylko w małej ilości
((
nie wolno podjadać miegdzi posiłkami, a ja ciągle głodna jestem
owoce w małych ilościach i najlepiej zaraz po obiedzie
zero przyjemności
((
powiedzcie mamusie czy Wy to tak bardzo rygorystcznie przestrzegacie??
ja rozumiem że nie wolno słodkości, białego pieczywa soków itp ale kurcze nektarynkę czy truskawki aha....
((
bardzo współczuje małym dziecia chorym na cukrzyce- coś okropnego
(
Asiek, powiem za dziewczynami Nie wolno byc głodną! Ja popełniła na poczatku ten blad i zaczelam zbyt rygorystycznie do tego podchodzic. Otoz, teraz jem jak najbardziej żółty ser, a nawet mozzarelle z majonezem na ciemnym chlebie, bo to jezt wazne( albbo waza jesli Ci lepiej sluzy) Serkow nie jadam juz a zajadalam sie, bo niestety maja mnostwo cukru, a z tym wlasnie walczymy. Owszem czasem doslodze kawe czy herbate, ale minimalnie, a nie 3 lyzeczki jak niekiedy bywalo wczesniej.
Jadla juz kielbaske z grilla, ale malutko i tez nie bylo zle, ale jednak cukier ciut wyzszy niz po np chudych kielbaskach wiedenskich z Lidla, czy twarogu na slono ze szczypiorkiem i rzodkiewka.
Dlaczego rosołu mało? Mało to makaronu bialego, ale nie rosolu :-) Mozesz jesc zupki jarzynowe, grzybowa, a wlasnie- grzyby, pieczarki dzialaj mi swietnie, pomiary rewelka, nawet w jajecznicy z kurkami - probuj i mierz ten cukier, sama zobaczysz co Ci sluzy, ale nie głódź się, bo nam teraz latwo skacze cukier do gory ale i drastycznie na dol i dzidzia jest glodna.
Jem pistacje, nektaryny ile mi sie zechce, a zazwyczaj 2-3 i mam dosyc, ale arbuza i malin jem sporo, wcale nie ograniczam, ale ponoc wieczorem lepiej owocow nie jesc, nie wiem bo nawet nie probowalam na kolacje jesc owocow. Tylko zawsze kromka ciemnego chleba z czyms tam. Dobre sa sledzie, ryby z puszki w oleju- ja jadam i OK.
Ser zółty to prikaz od mojego ginka zebym jadla, bo chudy twarog mnie odchudzil za szybko. Jedz do syta, zwlaszcz brokułów , ogórków, fasolki, ja terz gotuje sobie bób, aco...mam smaka, potem zbadam cukier. pierwszy raz dzisiaj go bede jadla.
Serki mozesz na slono, jak almette- ja moge jesc. PRÓBUJ Kochana, po troszku nowosci w diecie i bedzie Ok, teraz juz wyluzowalam i to mi sluzy.