reklama
A poziom hemoglobiny i hematokryt macie dziewczyny w morfologii ok ? Też miałam takie akcje jakiś czas temu, ale dostałam żelazo, zaczęłam też troszkę inaczej jeść i jest o niebo lepiej
tzn. jak mam anemie ogolnie, biore zelazo a jak mowilam mojemu lekarzowi o tym to stwierdzil ze raczej to nie powinno miec zwiazku...eh zreszta z nim ciezko sie gada...
JA wyniki mam coraz gorsze. Mam Anemie a w moczu mam śladowe ilości bakterii wiec lekarz kazał mi pić herbatkę żurawinową dla skwaszenia moczu. Kiedyś trzęsłam się jak galareta- lekarz powiedział, że poziom cukru mi spada. Kazał jeść często a mało i zawsze mieć coś przy sobie np. cukierki. Na razie mi przeszło. Czuje się OK.
Joasia M
Fanka BB :)
Ja też mam problemy z anemią. Lekarz kazał mi brać żelazo, narazie raz dziennie. Zaczęłam pić sok z buraków. Znajomej przy dużej anemii to bardzo pomogło a smak nie jest zły a przy okazji chyba pomaga na zaparcia. Więc buraczek plus marchewka i jabłko kapka cytryny Zobaczymy czy to pomoże.
marbus
Marzena
Mi troszeczkę morfologia poleciała w dół, ale minimalnie. Wg moich wyników badań hemoglobina ma się mieścić w zakresie 12-16, a ja mam 11,9, a z kolei hematokryt ma być 37-48, a ja mam 35,6. Dzisiaj pokazywałam te wyniki cioci, która jest pielęgniarką i powiedziała, że jest w porządku, i że to normalne, że te liczby spadają, podobno spadną jeszcze bardziej i mam się nie martwić Zobaczymy, co powie lekarz w poniedziałek na wizycie...
kalcha
Ja po ostatniej morfologi to poza normą mam leukocyty jak zawsze zresztą - norma jest do 10 a ja mam 16,5 hematokryt mam 35,5 - norma od 37, poza tym Limfocyty 15,5 a norma od 25 oraz Granulocyty norma do 7,8 a ja mam 12,8. Byłam z tymi wynikami u lekarza ale powiedział że wszystko ok, wydaje mi sie to troche dziwne ale widocznie to nie ma wpływu na ciążę. Przynajmniej mam taką nadzieję
Kinia1
Wrześniowa mama '10
Dziewczyny nie martwcie się, leukocytoza w ciąży jest normalna, ja też mam, a jeżeli chodzi o hematokryt to też. Normy podane są ogólne, a trzeba wziąc pod uwagę, że w ciąży zwiększa się objętośc krwi dlatego właśnie takie wyniki. Martwiące byłoby gdyby wszystko się zamykało w normie, bo normy nie są dostosowane dla kobiet w ciąży Także nie ma się czym martwic ;]
reklama
kalcha
I chyba to chciałam usłyszeć dzięki Kinia1
Podziel się: