reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

Ja stwierdzilam, po wczorajszej depilacji calego ciala, ze od wczoraj robie to regularnie co 5 dni, jakos wolniej mi wlosy w ciazy rosna wiec nawet gdybym wyladowalam na porodowce tego piatego dnia to tak zle nie bedzie.... szkoda tylko ze godzine ta depilacja trwala... myslalam, ze zwariuje:wściekła/y: Lusterko sie przydalo:))
Kremow chyba nie mozna uzywac bo maja za duzo czynnych substancji, a na depilacje depilatorem to bym sie nie zdecydowala, ze wzgledu na bol....;/

reklama
ja tam słyszałam, że głównie chodzi o to, żeby nie mieć tam bobra ;-), wystarczy włosy króciuteńko obciąć i podgolić nisko, resztę, jeżeli będzie taka konieczność (u nas w szpitalu tylko przy nacięciu krocza) zrobi przy porodzie położna - i myślę, że w naszej obecnej sytuacji tak będzie najbezpieczniej ;-);-)

ja tam jadę na ślepo w kąpieli i mi to zajmuje 10min. Zawsze tak robiłam :-D na czuja drugą ręką, czasem sobie obetnę paznokieć, ale ogólnie jest dokładnie i gładko

ja tak samo jak koncia ;-) jade na slepo, sprawdzajac druga reka czy w miare dobrze wychodzi ;-)
a tak jak piszecie- mozna jeszcze meza do tego 'uzyc'
No,ale ja cala ciaze gole sie regularnie i nie wyobrazam sobie zebym mogla to odpuscic,wiec mam wprawe :)
Jakos tak niekomfortowo bym sie czula nie golac sie ;-)

a macie do depilatorów takie nakładki do golenia? ja często z tego rozwiązania korzystałam, szybko i sprawnie:tak: oczywiście z pomocą lusterka bo brzuch przeszkadza:-D tyle że coś mi z depilatorem się popsuło:angry: i musiałam przejść na zwykłą maszynkę, ale w razie konieczności M. pomoże;-)
masala ja nie prałam naszych ubrań ani pościeli w proszku dla dzieci - Hania źle nie reagowała wiec nie bylo potrzeby - jak będzie z Zosią to się dowiem, na razie też nie piorę

No ja kiedys tez jechalam na slepo, ale teraz mi jest trudno nawet dosiegnac wiec lusterko sie sprawdza idealnie... i w koncu paznokci nie mam poscinanych... chociaz co za roznica czy polamana czy poscinane:wściekła/y:

to ja tez powiem ze tak jak dziewczyny jade na slepo:) a co do proszku to tez wlasnie koncze normalny proszek i potem juz wszystko bede prala w dzieciecym tak jak juz ktoras pisala:tak:

aha i parafiny nie kupilam nigdzie tego nie ma... musze na necie chyba znalezc...albo to albo to urzadzenie...

a ja używam K. do trzymania lusterka... bo nie wiem jak wy to robicie: w jednej ręce lusterko a w drugiej maszynka? Ja to jeszcze siebie podeprzeć muszę, więc rąk by mi zabrakło...

WIdze ze o depilacji mowa.
Ja stoje w prysznicu i poczesci na czuja, no chyba ze chce wiecej wydepilowac to mam lusterko. Takie male stojace a obok prysznica mam zlew wiec stoi sobie na zlewie i wtedy widze co i jak.

Kiedys jeszcze kucalam na kolana i lusterko stalo w wannie tak ze tez mozna widziec co i jak.

reklama
Do góry