reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

swedza i to strasznie..wczoraj wlasnie patrzylam na wyniki..bialka w moczu nie ma..proby watrobowe w normie..ja w sumie sama neiwiem co robic ..lekarz nie odpowiada nie moge sie dostac do niego...coz jeszcze poczekam bo to juz jakis czas trwa jak wczesniej mowilam lekarzowi to raczej nie zrwocil uwagi (ale on tak juz ma:)
bede wdzieczna za wszelike wypowiedzi :)

reklama
laseczki mam pytanko

poniewaz kilka razy zdarzyło sie ze juz myslałam iz mi wody sie sączą bo tak nagle zrobiło mi sie mokro pozniej patrze ze chyba jednak nie bo wydzielina jest biało-wodnista i potem ustaje czy wy tez macie cos takiego???

ja tak mam, najczęściej rano, zaraz po wstaniu z łóżka.
ale mam tak już od dłuższego czasu, więc ani razu nie przyszło mi do głowy, że to wody płodowe.
zresztą na SR mówili, że jeśli pęcherz pęka od góry, to własnie wody sie sączą powoli, a nie nagle wypływają, ale to trwa długo.
skoro wydzielina ustała, to chyba jednak nie były to wody.
nam poradzili, żeby własnie poczekac i sprawdzać, czy sączenie ustaje, czy nie.

no właśnie na SR nam tez mówili że jeśli ustaje to nie są to wody ... i że najlepiej kontrolować to wkładkami czy ciągle nasiąkają czy nie ...

Pinus ja tez mam takie ''nawały'';) oczywiscie w najmniej oczekiwanym miejscu i czasie;)np rano jak stoje z psem na dworzu nagle robi mi sie mokro i zimno,okropne uczucie.Moja znajoma opowiadała ze (urodziła 2m-ce przed terminem) jej sie zaczeły saczyc wody ale myslała ze popusciła mocz przez sen,nie wiedziała dokładnie co to wiec zadzwoniła na pogotowie ,pani wysłała do niej karetke aby sprawdzic co sie dzieje i ona w miedzy czasie wskoczyła pod prysznic i wtedy jak zobaczyła ile sie saczy i ze kolor juz jest lekko rozowy to juz wiedziała ze to wody.

to ze to wody nie sa to sie juz kapnełam tak jak wczesniej napisałam:tak: ale jak tak za pierwszym razem mi poleciało i zrobiło mi sie mega mokro to zwatpiłam heheeh jakos nie licze ze wody mi pierwsze odejda na bole tez juz nie zwracam uwagi:no: bo tylko sie nakręcam niepotrzebnie:-p

Olcia-no własnie najgorsze jest to jak sobie nic nie myslisz a tu nagle mokro:szok::szok: i klops tak mnie to denerwuje ze nie wiem,bo co to oznacza???infekcji nie mam:no:

Pinko - nam mówili na sr, że zwiększona wydzielina, szczególnie po nocy, jest jednym z syndromów zbliżającego się porodu. Po prostu - jak pobolewania brzucha i pachwin.

Pinka ha i ten strach ze wkładka przecieknie;) Katjuszka dobrze pisze tez słyszałam ze to normalne symptomy zblizajacego sie porodu,choc ja tak mam cała ciaze a i przed kiedys tez tak bywało,ja np nigdy nie miałam w cyklu tzw dni suchych,mysle ze to po nocy poprostu jest takie nagromadzenie wydzieliny a jak tak sie całkiem ''rozluznimy'' to wtedy to wychodzi;)

reklama
hmmmm no to wychodzi na to ze powinnam niedlugo urodzic bo wydzielina jest:tak: bóle miesiączkowe do tego kregosłupa są:tak: pachwiny bolą jak jasna cholera:tak: tylko czekac:-D:-D

ola- u mnie zawsze pzecieknie albo nawet czasami nie zdąze jej załozyc:-D:-D

Do góry