reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

to kupcie urządzonko - szczególnie, że to na pewno nie będzie jednorazowa potrzeba, bo mąż ma taki zawód, że pewnie będzie miał zawsze z tym kłopot no a i Ty przy tym skorzystasz ;-)

reklama
Dziewczyny a ja mam takie pytanko... czy posciel w waszym lozku zamierzacie prac w proszku dla dzidzisia?? Zastanawiam sie, bo przeciez pewnie bedziemy czasem brac maluszki do naszych lozek i nie wiem jak te kwestie rozwiazac...

nie zastanawiałam się nad tym ale raczej chyba nie - bo idąc dalej to powinnam i swoje ubranie - w końcu będę maluszka nosiła..
Nie, raczej nie..

Katjusza, no wlasnie...zawsze mozesz kocyk przeciez polozyc albo cos...

Ja mam genialne pytanie...
W zwiazku z tym, ze porod tuz tuz... jak zamierzacie rozwiazac kwestie owlosienia tam na dole? :-D Nie smiac sie tu prosze, bo ja wlasnie rozwazam wosk..bo mozna powiedziec, ze poza trzymaniem w ryzach przez okres ciazy i awaryjnym goleniem kiedy to myslalam, ze rodze, nie myslalam jeszcze o tym...
Bo kremow chyba nie wolno... a poza tym nie bedzie to dlugotrwaly efekt...
A na pewno nie chce sie dolowac tak malymi rzeczami jak 'ile mam wlochow tam gdzie nie trzeba'...podczas porodu...

Katjusza, no wlasnie...zawsze mozesz kocyk przeciez polozyc albo cos...

W zwiazku z tym, ze porod tuz tuz... jak zamierzacie rozwiazac kwestie owlosienia tam na dole? :-D Nie smiac sie tu prosze, bo ja wlasnie rozwazam wosk..bo mozna powiedziec, ze poza trzymaniem w ryzach przez okres ciazy i awaryjnym goleniem kiedy to myslalam, ze rodze, nie myslalam jeszcze o tym...
Bo kremow chyba nie wolno... a poza tym nie bedzie to dlugotrwaly efekt...
A na pewno nie chce sie dolowac tak malymi rzeczami jak 'ile mam wlochow tam gdzie nie trzeba'...podczas porodu...

ja się nie śmieje, bo dla mnie jest to również tragiczna kwestia:zawstydzona/y: ostatnio tam się zaniedbałam, bo nie dość, że nic nie widzę, to nie chciało mi się za bardzo. Teraz em ma ze mnie największy polew, bo wie jak panikuję na myśl, że on miałby się za to zabrać przed porodem:szok:
dokładnie, kremy nie wskazane, maszynką boję się, że się po omacku zatnę, a bólu depilatora czy wosku chyba teraz nie przeżyję:sorry2:

wiem, ze jest krem znieczulajacy, ale nie wiem czy mozna go stosowac w ciazy...no i znieczulac sie 'tam'???

Jeny..ja to mam problemy...

Masala - ja właśnie kończę nasz normalny proszek i potem to już wszystko bedę prała w Jelpie, bo będzie mi wygodniej ;) moje + maluszka i Wiktorka razem, jeśli kolorami podpasują. Posciele i ręczniki też, bo nie lubie mieć za wielu proszków i się zastanawiać co prać w czym :-p Można prać swoje ciuchy w zwykłym proszku, ale wtedy biorąc malucha na ręce podkładasz pieluchę tetrową na bluzkę. Moj Wiktor dostawal silnego uczulenia na buzi jak tylko dotknął 'obcego' ubrania, więc nie zamierzam się bawić i ryzykowac. Bo cenowo wychodzi Jelp i mój proszek tak samo ;)

W zwiazku z tym, ze porod tuz tuz... jak zamierzacie rozwiazac kwestie owlosienia tam na dole?...
ech odwieczny problem chętnie przeczytam co ktoraś doradzi, a jak nie to lusterko w dloń i na krótko to maszynka pozostaje, albo wersja dlużej terminowa - skubanie ręczne pincetą ??? ała juz mnie wszystko boli, ja depilator odradzam, a od wosku mam chorą skórę
M. w to mieszać nie będę - raz zapytałam co on o tym myśli i depilacja w jego wykonaniu nie wchodzi w grę, taki to esteta jeden :zawstydzona/y:

M. w to mieszać nie będę - raz zapytałam co on o tym myśli i depilacja w jego wykonaniu nie wchodzi w grę, taki to esteta jeden :zawstydzona/y:

mój wręcz odwrotnie, z zapałem brałby się do roboty, tylko ja boję się efektu:szok: ufam mu, ale nie wiem czy na tyle żeby mu pozwolić na szaleństwo z maszynką tam da dole:-p

reklama
ja ostatnio prosiłam eMka żeby się zajął moimi sprawami to jak przyszło co do czego to spanikował :-) obiecał że przed porodem da radę...ale ja tam nie wiem...:/

chyba będe musiała po omacku maszynką jechać... test będzie przed poniedziałkową wizytą u gina:-D

Do góry