reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

100 pytań do... :-)

reklama
hmm... no z lusterkiem wygibasy są niezłe ale powiem szczerze że ono sie bardzo przydaje:-). a jak sie M poprosi to od razu fuczy że nie że samej trzeba sobie radzić ale jak przychodzi co do pieszczenia itd to "żądają" aby było gładko i pachnąco:-).

Dziewczyny ja mam taki pewien problem od kilku dni, nie wiem czy ten temat był omawiany ale od paru dni bardzo piecze mnie skóra na wysokości żeber. Nie mam pojęcia co to jest jest to moja pierwsza ciąża i ogólnie to z czymś takim nigdy się nie spotkałam:baffled: Żadnego uczulenia nie mam, żadnego zaczerwienienia. Nie podrażnia mnie w tym miejscu nawet biustonosz. Pytałam swoich koleżanek to powiedziały że one nic takiego nie miały. Jestem w 8 miesiącu. Generalnie jest to tak uporczywy ból że nie mogę czasami przez to spać:-(.

Czy któraś z was tez cos takiego przechodziła???

bunia ... ja też mam ten piekący ból w okolicy żeber ... ból prawej strony żeber daje o sobie znać codziennie od ponad miesiąca ... i podobnie od tego czasu piecze mnie tam skóra ... też zastanawiałam sie cóż to takiego ale nic nie wymyśliłam :no:
A jak u reszty Ciężarówek?

Wroce na chwile do tematu golenia;) powiedzcie czy na porodowce to wymaga sie zeby było swiezo ogolone czy moze byc np 2mm odrosniete? ja sie gole maszynka ,poki jeszcze daje rade ale zastanawiam sie czy jak złapie mnie porod nagle to wystarczy ze sie tam ostrzyge?;)

Lokata,Bunia ja mam czasem takie dziwne uczucie z prawej strony pod zebrami ale to nie jest pieczenie ale bardziej tak jakby cos mi tam wlazło i uwierało,nie wiem czy to przez ciaze bo juz kiedys tak miewałam i na usg pani mi powiedziała ze mam ruchoma nerke i ona moze dawac taki objaw;)

Ostatnia edycja:
Ja sie podlacze pod pytanie Oli i depilacje tam; To ma byc na lysolka czy w konkretnym miejscu tylko?
ja sie ogole koncowka do golenia od depilatora. Chyba moze byc, co?

dziewczyny na porodówce wcale nie trzeba być ogolonym
robimy to raczej dla siebie i w razie ciencia krocza, aby się lepiej szyło i goiło... czyli wystarczy nisko, 'fryzura' na górze to może zostać wg gustu
A jak nie zdążycie to nie będzie problemu - położna świetnie sobie poradzi ;) jak stwierdzi, że coś tam przeszkadzać może
Przed pierwszym porodem pytałam się w szpitalu, bo leżałam dlugo, to powiedzieli, że wcale nie trzeba się golić teraz, ani robić lewatywy, więc każdy robi jak uważa.
w razie nagłego cc też sobie położne poradzą, więc bez paniki.

Ja torby nie pakuję jeszcze wytrzymam. A golić się profilaktycznie co chwilkę też nie zamierzam, bo już to za pierwszym razem to przerabiałam i co? Naczekałam się jak głupia i nastresowalam tylko. Gdzieś ok 38 tc zacznę się szykować!

Ostatnia edycja:
Aaaa, no to dobrze. Aby sie nie zaplatalo, jak to Harsh napisala hihi.
A moze sobie serducho jakies tam wytne ;-) polozna padlaby ze smiechu ;-p

agacina - przypomniałaś mi jak na studiach miałam serducho tj. piszesz i co? Poszłam po tabl. do ginki w mieście gdzie studiowałam to jak na głupią na mnie patrzyła ... a moja mama po porodzie siostry ok 16 lat temu poszła tez do innej gin. i ta jak zobaczyła ją ogoloną /wtedy położne goliły/ to od razu wyszla z tekstem 'a Pani co? Rodzila?' no rodziła odpowiedziała mama, teraz czasy chyba inne choć starsi lekarze nadal mogą głupio reagować na wycinanki

mi w szkole rodzenia mowili ,ze golenie przy porodzie niekonieczne..zrobic to jedynie wtedy kiedy ma sie na to czas..najlatwiej wlanie z lustrem:)

widzialam ,ze niektore z Was rowzniez walcza z obrzekami stop..powedzcie czy twarz i dlonie tez Wam puchna..mi dokucza to najwbardziej w nocy..dlonie swedza i strasznie bola ,ze az ciezko spac ......czy ktoras tak ma??ehhh juz jestem przerazona tak,ze chyba chcialabym urodzic ,jednak jak pomysle o porodzie to waham sie czy nie lepiej jednak jeszcze poczekac hahahhahahah

reklama
juliaidaro - swędzą Cie dłonie?nie znam się, bo lekarzem nie jestem, ale mama mi mówiła żeby tego pilnować i zgłosić lekarzowi bo to może być początek zatrucia ciążowego. Może skonsultuj z lekarzem? albo może dziewczyny coś powiedzą na ten temat.

Do góry