reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

100 pytań do... :-)

:-D A u mnie w szpitalu były własnie takie koszulki jak piszecie- kuse, z grubego płótna, wykrochmalone i ochydne bleee.
Ale tym razem chyba sie zbuntuje i wezmę swoją. Podczas skurczy najwygodniej było mi klęczeć na worku sako podpierając się rękami, wiec tyłek cały na wierzchu. Oczywiscie podczas skurczy ma sie to generalnie gdzieś, ale wczesniej mozna o to zadbać, no nie?

reklama
a to nie jest tak że w każdym szpitalu jest inaczej? że w niektórych trzeba zakładać ichnie kubraczki (czyli takie do bioder sznurowane przy szyi z tyłu że całe dupsko widać) ?

Futerko nasze szpitale sa biedne i lepiej na nie chyba nie liczyc w tej kwestii ;) poza tym te koszulki co Ty piszesz to chyba tylko na filmach sa ;)
Z Olkiem trafiłam akurat na moją obecna położną i dostałam chyba największy rozmiar tej wykrochmalonej szpitalnej, za kolana, rękaw długi, po porodzie pokazali młodego i za pół godziny przynieśli do karmienia.
Jula rodziłam w swojej rozpinanej z przodu, po porodzie położyła mi położna młodego na piersiach na minutę, zabrali i przynieśli po 4,5 godzinach jak się wyspałam - moje chłopaki to nocne marki:-) - jeden o 2:30 a drugi o 1:00 urodzeni:tak:

Futerko nasze szpitale sa biedne i lepiej na nie chyba nie liczyc w tej kwestii ;) poza tym te koszulki co Ty piszesz to chyba tylko na filmach sa ;)

ola - nie tylko na filmach :p
Mi przed porodem kazali się przebrać w szpitalne wdzianko = biała płócienna koszula w wielkie czerwone maki. Długość do połowy ud, a od szyi po pępek rozcięta i związana 3 wstążeczkami ... szał
po porodzie przebrali mnie w świeżą taką samą, a po prysznicu ubrałam już swoją ;)Żadnych majtek nie pozwolili mi zakładać przez cały pobyt. Chodziło się szorując nogami po ziemi, bo trzeba było udami przytrzymywać szpitalne podkłady z ligniny ... blech. A jak lekarz przyuważyl którąś w gaciach to miała jazdę, że hoho. Łóżka były zabezpieczone podgumowanymi matami, na nich chłonne podkłady, które kilka razy dziennie wymienialy położne.
Nasz szpital wygral kiedyś konkurs rodzić po ludzku i ma super opinie - tak nawiasem dopiszę ;)

Ja właśnie tego nie potrafię zrozumieć, dlaczego w niektórych szpitalach nie można ubierać majtek po porodzie :no: dla mnie to chore, jak ta podpaska ma się trzymać, w powietrzu ma wisieć:crazy:, dobrze, że w szpitalu w którym ja rodziłam nie było takiego nakazu

nie żadnych
lakarze zakazywali
położne przed wizytą biegały po salach i prosiły, że jak mamy jakieś matki to mamy je szybko ściągać bo lekarze idą... a lekarze tłumaczyli, że mamy być bez gaci, aby się bakterie nie namnażały i żeby się szybko wszystko goiło.

Odnośnie siatkowych gaci napiszę, że u mnie się nie sprawdziły, bo czulam ich sztuczność i było mi niewygodnie i gorąco. Nosiłam po wyjściu ze szpitala zwykłe bawełniane.

ja nie wyobrażam sobie być bez majtek:/ to jakieś chore zarządzenie. u nas na szczęście nie było z tym problemu i spokojnie każda mogła w majteczkach

Przerazilam sie tym bezmajtkowym chodzeniem w szpitalu...

Dziewczyny w UK, tu chyba gacie mozna, prawda? A mozna tutaj kupic takie majtki jednorazowe? Chyba w mothercare widzialam...
A te co rodzily w PL, czy uzywalyscie moze Tantum Rosa? Potrzebne to to, czy etam? Gdzies czytalam, ze warto miec. To ktos by mi z Polski przywiozl.

reklama
Agacina ja nie słyszałam żeby w uk był zakaz chodzenia w majtkach w szpitalu :-p:-p na szczęście :-D
ja miałam takie specjalne poporodowe, kupiłam w boots
tantum rosa nigdy nie używałam, ale teraz się zastanawiam czy nie kupić

Do góry