reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

100 pytań do... :-)

ja mam niby powiedziane po angielsku ze mam" PLACENA ANTERIOR" co po polskiemu zn w rozny sposob przednie lub oprzodujace ale mam na uwadze z usg napisane tylkoze w 32 tyg bedzie usg by sprawdzic polozenie lozyska wiec to jeszcze chiba nie znaczy ze jest przodujace tylko przednie-ale te slowniki sa do bani bo jeden mowi tak a drugi tak:-( dzieki wam dziewczynki za super podpowiedzi bo zawsze to lepiej uslyszec po polskiemu i od kolezanek - zawsze lepiej do ciebie trafia niz jakis tam lekarz z dywanem na glowie;-):zawstydzona/y::-) kolezanka ze SWANSEA pewnie wie jakich to lekarzy mam na mysli:):szok: choc na [olozna nie narzekam:)

reklama
ja mam niby powiedziane po angielsku ze mam" PLACENA ANTERIOR" co po polskiemu zn w rozny sposob przednie lub oprzodujace ale mam na uwadze z usg napisane tylkoze w 32 tyg bedzie usg by sprawdzic polozenie lozyska wiec to jeszcze chiba nie znaczy ze jest przodujace tylko przednie-ale te slowniki sa do bani bo jeden mowi tak a drugi tak:-( dzieki wam dziewczynki za super podpowiedzi bo zawsze to lepiej uslyszec po polskiemu i od kolezanek - zawsze lepiej do ciebie trafia niz jakis tam lekarz z dywanem na glowie;-):zawstydzona/y::-) kolezanka ze SWANSEA pewnie wie jakich to lekarzy mam na mysli:):szok: choc na [olozna nie narzekam:)

hahah tak tak wiem to znaczy ze przednie i w 32 tygodniu sprawdzą nie martw sie bedzie ok

a ty z jakiego miasta jeste?

nio ja studiowalam ang ale tym sie nigdy nie interesowalam wiec tak lubie sie upewnic pogadac z polka zawsze lepiej:) nio ja jestem z bucks a konkretnie z chesham k. watford.. kurcze to nic groznego to lozysko to nie placenta previa a to jest to przodujace mam racje? ?

Jako filolog to się wymądruję trochę, że jak się studiowało jakiś język to niekoniecznie musi się znać specjalistyczne terminy, a już na pewno ciężko rozróżnić termin: przednie od przodujące ;) Dopiero lekarz, który studiował w danym języku może to rozróżnić lub filolog, któremu ktoś to wyjaśnił, albo sam się dokopał ;) Tak jest nie tylko z medycyną, ale z większością specjalistycznych dziedzin, więc buziaczku nie wyrzucaj sobie, że od razu tego nie wiedziałaś ;)

Ps. Ja mam też na przedniej ścianie, niby przez to mniej się wyczuwa ruchy dziecka, ale chyba nie tak do końca - bo mój maluch fika aż mi brzuch faluje ;)

Ok, ja sie musze zapytac.

Skoro lekarze zakazywali, no to gdzie krew i wszystko splywalo? Na lozko? Pewnie jakies podklady wieksze mialyscie...albo cos..No, ale to i tak kurna uswionione musialo byc...(sorry, ze tak doslownie...)

W Uk mozna kupic sobie takie cos z Tena.. Pieluchomajtki i u nas to polozne polecaja... Ale ja nienawidze miec cokolwiek miedzy nogami i bede starac sie kombinowac.
Nikt nie zakazuje noszenia majtek w UK. Ja z reszta po porodzie mialam nie koszulke nocna, a normalna pizame (w ciemnym kolorze). Z przodem rozpinanym oczywiscie- jedyny minus- po porodzie ciezko mi bylo chocby podniesc noge....wiec ubieranie to udreka.

hehe
no ja problemu nie miałam, bo ogolnie mało brudzę nawet podczas @ ;) poza tym po porodzie podczas brania pierwszego prysznica wyleciał ze mnie mega wielki skrzep krwi - dosłownie byłam przerażona wielkością. No i potem ledwo plamiłam kilka dni :p Oczywiscie tj. pisałam był zakaz, ale gacie się nosilo. W nocy to na bank nikt nie spal z gołym tyłkiem. A w dzień podkładać trzeba było podklady i tj. pisalam wszystko bylo pozabezpieczane i salowe zaglądały kilka razy dziennie i jak była potrzeba to zmieniały przescieradlo i podkładkę.
Najważniejszy byl 1 dzień po porodzie, na drugi idzie się do domu więc nikt juz nie pilnował.

jakiej muzyki słuchacie w ciąży?
takiej samej jak dotychczas :)
np. w niedzielę byłam na koncercie COMA akustycznie (zespół rockowy, ale występowali w filharmonii, więc nie było problemów z palaczami)
mała Ela potańczyła. choć muszę przyznać, że kilka kawałków było chyba dla niej za głośnych, bo się przy nich dość nerwowo poruszała.

ja również tej co dotychczas:-)

nie oszczędzam maleństwa :-) niech przyzwyczaja się do cięższego grania:-D ważne żeby muzyka podobała się mamusi i dobrze na nią wpływała:-D jak mamusia zadowolona to dzidzia też:-D taką zasadę wyznaję:-)

a tak na marginesie...jakiś czas temu kupiłam nową płytę Gorillaz - i uważam że jest idealna do usypiania/zrelaksowania maluszka:-D tak sobie myślę że może przy wieczornym usypianiu będę puszczać m.in. tą płytkę:-)

ja mojej córy też nie oszczędzam muzycznie, ostatnio punk-rocka poznaje :-) Podobają jej się chyba klimaty rockabilly bo kopie przy nich to może i psychobilly polubi :-) Dziś szalejemy do Gogol Bordello ;-);-) i wyglada na to, że też jej się podoba :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez słucham tego co dotychczas...Rammsteina nawet posłucham,a rocka lubię z tym ze ja na niego muszę mieć nastrój...a i Polskie stare zespoły lubię typu Dżem, Lady Punk itp. Natomiast w aucie to tylko dance typu muzyki z Vivy:):) wtedy dziewczyn nie oszczędzam i jak leci jakaś fajna nuta to jadę jak te chłopaki na wioskach w tuningach: łup łup i zimne łokcie- tylko ja bez łokci:) hahhaha

Do góry