reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

100 pytań do... :-)

ja nastawiłam się na karmienie piersią i nie kupiłam wcześniej laktatora. dopiero po wyjściu ze szpitala kiedy zaczęły się problemy z cycami i karmieniem, emek psychicznie nie wytrzymał i poleciał mi kochany kupić. totalnie się na tym nie znaliśmy, ale że on nie lubi badziewia i woli dopłacić żeby był komfort, to polecono mu elektryczną medelę (ok 300zł). chwała mu za ten wybór, bo przy ręcznych koleżanki płakały, że tylko biceps się wyrabia. Mój sprawdził się znakomicie. mleko leciało jak zwariowane, a ściąganie trwało chwilkę.
a co, do używanych, czy nie używanych, to ja należę do takich osób, że tak osobistych rzeczy używanych bym nie kupiła, poza tym np. używałam mojego odciągacza rok czasu non stop, to na pewno jest już nadszarpnięty zębem czasu.

reklama
Ja mialam elekrtyczny avent i nie zartuje, myslalam, ze mi urwie piersi. Pozniej mialam jeszcze dwa inne i podobna sprawa- strasznie mnie takie odciaganie bolalo...w koncu kupilam reczny i o wiele fajniej, bo za kazdym razem gdy zaczynalo bolec zwyczajnie spuszczalam cisnienie....

to Medela mi nie urwała cyców;) na szczęście;) można było sobie zmieniać intensywność ściągania, więc każdy mógł pod pasować go pod siebie.

Ostatnia edycja:
ja miałam ręczny laktator i ręka mnie na szczęście nie bolała :-). Mnie się wydaje, że nie ma co kupować na zapas laktatora, bo jest dosyć drogi ( zwłaszcza elektryczny ) a nie zawsze jest potrzebny, ja dopiero zaczęłam używać jak mała miała 6 miesięcy i dodawałam moje mleko do kaszki, w ogóle używałam go rzadko i w sumie dobrze, że nie kupiłam elektrycznego

też tak uważam jak agnes, że nie ma co wcześniej inwestować w odciągacz, czy będzie potrzeba i jaki potrzebny wyjdzie w praniu

przeanalizowałam to i macie dziewczyny świętą rację - trzeba minimalizować koszty, bo i tak są nie małe więc po co kupować na zapas coś, co można później w razie potrzeby dokupić.. buźka za rady!!

Oj ja to muszę mieć elektriko z afriko:) Bo wyobrazcie sobie laski odciaganie pokarmu ręcznie przy dwójce w razie "W" gdyby ciągnąc pokarmu nie umiały- chyba bym sie zapłakała przy takim ręcznym:) Jak dojna krowa 24 h.

reklama
Do góry