reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

100 pytań do... :-)

ja używałam butelek Aventu, bardzo polecam. zdały egzamin przy karmieniu: żadnych kolek, płaczu. do tego uważam, że świetne jakościowo. wygotowywanie, ciągłe używanie nie wpłynęło na nie negatywnie:)
na samym początku kupiłam do przetestowania jedną butelkę 260 ml, bo nie chciałam wywalić kompletu jakby się nie sprawdziły, oraz nie wieziałam czy się przyda jak będę karmić piersią. tą jedną używałam od samego początku, potem dokupiłam jeszcze jedną mniejszą do podawania innych płynów: wody i herbaty ( trzeba mieć osobą butle do mleka i osobną do herbatki)

a smoczków używaliśmy z NUKA. trzeba wiedzieć, że istnieją i gumowe i silikonowe. synek na samym początku nie chciał ssać tych twardych silikonowych i kupowałam mu z gumową końcówką, potem było to już dla niego obojętne.

Ostatnia edycja:
reklama
myślę, że kilka butelek na raz to troszkę za dużo jak się ktoś nastawia na karmienie piersią, chociaż wychodzi sporo taniej. ja za jedną butelkę 260 płaciłam ponad 30 zł. Sterylizatora nie będę kupować, bo u mnie więcej niż 2 butelki nie będą i tak jak przy synku do garnka z wodą i 5 minut pogotować tak do ukończenia przez dziecko 3 miesięcy, a potem tylko wrzątkiem przelewałam, a gotować gotowałam raz na 2- 3 dni.

za to tym razem zainwestuję w podgrzewacz, myślę że to fajna sprawa. niektóre mają funkcję sterylizacji.

Ostatnia edycja:
no ja własnie na pewno kupie podgrzewacz... bo sobie pomyslałam że jak jeżdżę na działkę do teściów albo do mnie na domek nad jeziorko to idealnie się sprawdzi...

a przy odciaganiu mleka to ile butelek potrzeba? 2 stykną? jedna do mleka druga do wody/herbatki koperkowej?

no ja własnie na pewno kupie podgrzewacz... bo sobie pomyslałam że jak jeżdżę na działkę do teściów albo do mnie na domek nad jeziorko to idealnie się sprawdzi...

a przy odciaganiu mleka to ile butelek potrzeba? 2 stykną? jedna do mleka druga do wody/herbatki koperkowej?

jeszcze przy odciągaczu jest taki pojemnik- butelka z zakrętką do przechowywania mleczka i do tego pasuje smoczek z aventu. ja po kupiłam jeszcze plastikowe pojemniki do mrożenia i można kupić woreczki na mleczko do zamrażalnika.

futrzakowa my używaliśmy do mleka na początku aventu a potem przerzuciliśmy się na lovi Butelka **LOVI** 250ml 0%BPA + smoczek gratis A.1 (1271750863) - Aukcje internetowe Allegro, ale to jak już Hania miała ok. 7 miesięcy, herbatkę podawałam tylko z butelek z aventu, a potem z kubeczków z ustnikiem. Wydaje mi się że na początku nie ma co szaleć z kupowaniem wielu butelek, jeśli nastawiona jesteś na karmienie piersią. A to krótka historia niedoświadczonej matki:
będąc jeszcze w szpitalu M. kupił mi ręczny laktator z aventu, i tam były dwie butelki i dwa smoczki, i ja taka "mądra" byłam że się niezorientowałam że te smoczki maja wytłoczone rozmiary i strasznie się dziwiłam że raz moje dziecko daje radę pić ściągnięte mleczko z butelki a raz się dłwi:tak: dopiero po jakimś czasie jak już załapała jak pić z cycusia to zauważyłam te delikatne cyferki na smoczkach:-D

reklama
Do góry