reklama
futrzakowa
yea! to ja!
Małgoska mimo ze juz umie (w koncu) pic mleko sama to i tak ja jej trzymam bo naogoł je przed drzemka lub w nocyZa to do nie kapka i picia z butlelki soku czy wody nadal sie nie przekonała ,uwielbia z doidy cup
i nie oblewa się? :-)
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
Natalka też jeśli już z czegoś sama wypije to z butli (choć też rzadko, zazwyczaj patrzy żeby ją nakarmić.. ;-) ) za to z niekapka za cholere nie! odwraca dogórynogami i ssie denko pierdoła mała! ;-)
U nas ten sam problem z piciem, Bartek poza mlekiem z butelki, żadnego innego napoju nie wypije z butli, kubka niekapka, czy szklanki. Juz brak mi pomysłów. Za to chętnie pije jak mu podaję picie z łyżeczki i tak się mordujemy. Kubek niekapek to świetna zabawka, Natalka gryzie denko, a Bartek obgryza uchwyty
Gaba co prawda pije wodę bez problemów, ale tylko z butelki i jesli ja ją trzymam. Odwidziala jej się samodzielność. Na niekapek tylko dziwnie patrzy a doidy cup uwielbia rzucac o podlogę..
Poki co przełożylam uchwyty z niekapka na butelkę i bedziemy iść metoda malych kroczków. Może w koncu księżniczka zechce uzyć wlasnych łapek..
Poki co przełożylam uchwyty z niekapka na butelkę i bedziemy iść metoda malych kroczków. Może w koncu księżniczka zechce uzyć wlasnych łapek..
ma_dzi_ulka
Mama Julki i Olafa
My z soczkami, woda czy mleczkiem nie mamy zadnych problemow...pije z 3 roznych niekapkow, z butki mleczko i do usypiania tez pije wode czy herbatke z butelki bo z niekapka nie wypije do spania....ale nawet Julka go nauczyla pic z rurki wiec oki ale z jedzeniam samodzielnym to trzeba dalej walczyc)
A moja Gabi nie umie pić z kubka, czy niekapka.. daje jej do ręki, ale ona albo wylewa, a niekapka gryzie i tyle.. :-)
chciałam ją nauczyc pić ze słomki, ale nie wiem jak.zresztą ona do picia się nie wyrywa.. łyżeczką, albo strzykawką podaje, żeby cokolwiek się napiła..
chciałam ją nauczyc pić ze słomki, ale nie wiem jak.zresztą ona do picia się nie wyrywa.. łyżeczką, albo strzykawką podaje, żeby cokolwiek się napiła..
i nie oblewa się? :-)
oczywiscie ze troche takale na ogoł ja go trzymam a jak zamiast przełykac wypluwa to zabieram bo wtedy znaczy ze sie bawi bo pic nie chce
a niekapek tez był dobry jako gryzak
reklama
patik80
Fanka BB :)
Zosia potrafi trzymać małą butelkę gdy pije soczek, ale po kilku łykach zaczyna się nią bawić i się oblewać, więc jej zwykle pomagam. Niekapki są beee i ma minę " o co chodzi?" z doidy cup pije po troszeczku, próbując ugryźć koniec przez co porusza kubkiem i soczek sam wpada jej do buzi - ja trzymam kubeczek, bo zupełnie nie wie o co chodzi z uchwytami Mleko z butelki podaje jej też sama, bo to sukces że w ogóle je pije Moje dziecko samodzielne jest jeśli chodzi o obsługę cycusia - nawet po ciemku potrafi prosto rzucić się na pierś, a jak z jednej skończy to szarpie mnie o drugą
Podziel się: