reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

100 pytań do... :-)

Małgoska mimo ze juz umie (w koncu;)) pic mleko sama to i tak ja jej trzymam bo naogoł je przed drzemka lub w nocy;)Za to do nie kapka i picia z butlelki soku czy wody nadal sie nie przekonała ,uwielbia z doidy cup:)

reklama
Natalka też jeśli już z czegoś sama wypije to z butli (choć też rzadko, zazwyczaj patrzy żeby ją nakarmić.. ;-) ) za to z niekapka za cholere nie! odwraca dogórynogami i ssie denko pierdoła mała! :szok::-D;-)

U nas ten sam problem z piciem, Bartek poza mlekiem z butelki, żadnego innego napoju nie wypije z butli, kubka niekapka, czy szklanki. Juz brak mi pomysłów. Za to chętnie pije jak mu podaję picie z łyżeczki:eek: i tak się mordujemy. Kubek niekapek to świetna zabawka, Natalka gryzie denko, a Bartek obgryza uchwyty:-D:cool:

Gaba co prawda pije wodę bez problemów, ale tylko z butelki i jesli ja ją trzymam. Odwidziala jej się samodzielność. Na niekapek tylko dziwnie patrzy a doidy cup uwielbia rzucac o podlogę..
Poki co przełożylam uchwyty z niekapka na butelkę i bedziemy iść metoda malych kroczków. Może w koncu księżniczka zechce uzyć wlasnych łapek..

My z soczkami, woda czy mleczkiem nie mamy zadnych problemow...pije z 3 roznych niekapkow, z butki mleczko i do usypiania tez pije wode czy herbatke z butelki bo z niekapka nie wypije do spania....ale nawet Julka go nauczyla pic z rurki wiec oki ale z jedzeniam samodzielnym to trzeba dalej walczyc:))

A moja Gabi nie umie pić z kubka, czy niekapka.. daje jej do ręki, ale ona albo wylewa, a niekapka gryzie i tyle.. :-)
chciałam ją nauczyc pić ze słomki, ale nie wiem jak.zresztą ona do picia się nie wyrywa.. łyżeczką, albo strzykawką podaje, żeby cokolwiek się napiła..

wredniak kup soczek w kartoniku, (są takie dla dzieci nawet tylko nie wiem od ilu miesięcy), i trochę przyciskać ten kartonik żeby pomagać w ciągnięciu tego soczku.

reklama
Zosia potrafi trzymać małą butelkę gdy pije soczek, ale po kilku łykach zaczyna się nią bawić i się oblewać, więc jej zwykle pomagam. Niekapki są beee i ma minę " o co chodzi?" z doidy cup pije po troszeczku, próbując ugryźć koniec przez co porusza kubkiem i soczek sam wpada jej do buzi - ja trzymam kubeczek, bo zupełnie nie wie o co chodzi z uchwytami:-p Mleko z butelki podaje jej też sama, bo to sukces że w ogóle je pije:tak: Moje dziecko samodzielne jest jeśli chodzi o obsługę cycusia - nawet po ciemku potrafi prosto rzucić się na pierś, a jak z jednej skończy to szarpie mnie o drugą:-p

Do góry