reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

100 pytań do... :-)

madziulka heh a to jakiś nadzwyczajny przypadek z synka:-D wydawało mi się, ze dzieci wszystko co mają w rękach próbują zjeść:-D Bartek, próbuje co mu w ręce wpadnie. Może spróbuj mu urwać kawałeczek chlebka czy biszkopta jak ma w rącze i wsuń do buzi żeby widział, że jest to jadalne i smaczne;-)

reklama
Hm ja w sumie nic specjalnego nie robiłam , po prostu dawałam mu do rączki na początku oglądał , smakował i wyrzucał a teraz to już wcina bez problemu ostatnio mu kupiłam zwierzaczki chrupaczki one są po 10 miesiącu ale wcina aż mu się uszy trzęsą :).

Ola, Scarletka, Patris ja juz chyba walcze z nim ponad miesiac co chwilke i nic:(( probowalam jesc razem z nim i z Julka, raz ja raz Olaf raz Julka, pomagam mu raczka dac do buzki i nic..... wyrzuca a buzie zamyka....MALY LEN!!!!! Chyba ze zaczne go karmic to wcina wszystko:)) chociaz jaka kolwiek zabawke, cze cokolwiek innego napotkanego na swojej drodze probuje zchrupac az mu sie uszy trzesa:))

Madziulka poczekaj moze potrzebuje wiecej czasu na samodzielnosc? moja mała skolei wogole nie garneła sie do trzymania butli,dopiero od paru dni potrafi zjesc mleczko z butli samodzielnie ja trzymajac;)

Madziulka poczekaj moze potrzebuje wiecej czasu na samodzielnosc? moja mała skolei wogole nie garneła sie do trzymania butli,dopiero od paru dni potrafi zjesc mleczko z butli samodzielnie ja trzymajac;)

mój też jest leń smierdzący i mowy nie ma żeby trzymał butlę. Oczywiście umie to robić, ale podczas jedzenia jest tyle rzeczy do robienia:laugh2: ciągnie się za włosy, szczypie mnie po ręce, buzi, drapie się w ucho, miętosi smoka, nakłada sobie pieluchę na głowę..:-D

a to w tym wieku dziecko powinno już samo jeść z butli? nasz potrafi ale oczywiście leń z niego straszny:-D i teraz to nie wiem czy go męczyć z tą samodzielnością czy samo przyjdzie...? :-)

samo przyjdzie;-) Pamiętam, że Piotruś szybko chwytał za butlę i chciał samodzielnie jeść, Bartosz natomiast patrzy żeby go nakarmić:-D

reklama
u nas samodzielne jedzenie z butli mamy za sobą, a wczoraj po kilku tygodniach przerwy po piciu z niekapka, jestem zaskoczona, Zuzia wypiła sama całą porcję, o czym wcześniej nie było mowy, także spokojnie, wszystko w swoim czasie:)

Do góry