reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

100 pytań do... :-)

reklama
Na plamy z jedzonka najlepiej działa słonko, wywabi wszystko!Dosłownie czary mary i po plamach;)Tylko, że to nie ta pora roku...Najlepiej poplaminoną rzecz zaraz po zabrudzeniu zaprać mydłem lub płynem do naczyń z zimną wodą i nie pozwolić plamie zaschnąć!Podobno dobry jest odplamiacz oxy z biedronki, ale sama nie próbowałam:)

Hej Dziewczyny, nie wiem czy temat byl juz moze poruszony..tyle tu postow, ze ciezko przejrzec wszystko:), wiec wybaczcie jesli dubluje temat:) Chcialam sie was spytac, czy moze Wasze dzieciaczki maja tak jak moja Niunia, tzn czy spia na siedzaco???!! Od dwoch nocy Matylda w nocy jak sie budzi (co przez zabki chyba zdarza sie codziennie;/), to potem zasypia na siedzaco, zgieta jak scyzoryk..Jak probuje ja "wyprotsotwac" jak juz przysnie to sie budzi i placze..I znow dawaj na siedzaco..wtula glowke albo we mnie albo w koldre/poduszke..Troche sie przestraszylam, bo cala noc nie chciala spac i rzucala sie po lozku, myslalam, ze moze boli ja brzuszek, ale czytalam, ze w tym okresie (9miesiecy) czesto sie to zdarza i potem dzieci z tego wyrastaja. Macie moze podobnie? Inny sposob spania to na fasolke, z podkulonymi nogami pod siebie i wystajaco pupcia (???!!!) Pozdrawiam wszystkie Mamusie, z nadzieja, ze moze znajdzie sie ktos, kto ma podobne doswiadczenia:)

mieti moja młoda często zasypia własnie w pozycji na fasolkę, z podkulonymi nogami i pupą w górze, potem w ciągu nocy zmienia pozycję ze sto razy na bardzo dziwne, wg mnie to OK. Co do tej drugiej pozycji czyli spania na siedząco jeszcze nie widziałam takiej u Mai, ale skoro Twojej córci tak wygodnie... Może nie trzeba jej rozprostowywać w nocy tylko np. przesunąć żeby na boku w takiej pozycji zgiętej spała... A w ciągu dnia normalnie się prostuje? :sorry:

barbra 81 uff to milo slyszec:) no wlasnie w ciagu dnia normalnie..dopiero w nocy zaczyna swoj wojaz po lozku, i to w pozycji siedzacej.dzis ulepsze jej metode, zeby bylo jej wygodnie:)dzieki!

mój co prawda nie śpi na siedząco ale przybiera takie pozycje że go poprawiam:-) ostatnio zasnął na przuszku gdzie główka leżała na materacu a nogi skulone na zwiniętym kocu tak więc pupę miał gdzieś 30cm wyżej od głowy ...spał praktycznie pionowo głową w dół!

Helenie zdaża się na bruchu położyć - w śpiworku - i wtedy płacze wybudza sie więc układam ją na plecach

a jak teraz ze spacerami? wychodzicie codziennie? na jak długo?

ja po szpitalu boję się bardzo, w niedzielę skończyła antyb. i jeszcze nie byłyśmy...

Madzik moze sprobuj od 20min i codziennie wydłuzaj czas ,tak jak z noworodkami sie robi;) moja Małgosia bardzo wyczekuje spaceru wiec moja mama czy chce czy nie idzie z mała codziennie na spacer,na ogoł ok godzinki,jak zasnie to na dłuzej a jak zgłodnieje albo jest zimno to krocej ale min 40min.

reklama
U nas codzienny spacer jest obowiązkowy i trwa ok 2-3 godziny.
Po antybiotyku nie bałabym się zabrać młodego na spacer, ale omijałabym większe skupiska zasmarkanych ludzi, wszelkie sklepy, supermarkety, środki komunikacji miejskiej.

Do góry