reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

100 pytań do... :-)

reklama
No własnie ja tez zawsze po trzymaniu czyjegos dziecka na rekach miałam bole rak i plecow,podziwiam mamusie z paroletnimi dziecmi na rekach,ja chyba nie dam rady.Z racji pracy stojacej to mam problemy z kregosłupem,az sie boje koncuwki ciazy jak ''on'' taki ciezar wytrzyma.

Jesli chusta jest dobrze zawiązana, to nie czuje sie ciężaru dziecka:tak: Nosiłam małą do maja i nic mnie nie bolało. Zresztą ona juz od jakiegos czasu woli w wózku- ma więcej swobody. Zabierałam ja w chuscie ostatnio tylko wtedy gdy musiałam cos załatwic w miejscu gdzie były schody, albo nie było gdzie zostawic wózka. Chusta to naprawde wygoda:tak: Zimą spacerowałam z Zosia po 3-4 godziny dziennie. Z wózkiem po tych sniegach byłoby to niemozliwe. Kolejne maleństwo na pewno bede chustować, nie bede pozbawiac ej przyjemności ani siebie, ani jego;-).

Do 3-go miesiąca kółkowej.
Potem elastycznej wiązanej, ale szczerze mówiąc od jakiegos 9-tego miesiaca przydałaby sie tkana.

Wiec najlepiej moim zdaniem od razu kupowac tkana wiązana chustę- jest uniwersalna.

ja mam nietypowe pytanie do marcóweczek z UK. Czy można sobie u nas zażyczyć polska położną? Czy to zalezy jedynie od tego ze w danej okolicy taka pracuje? Pytam bo jeśli miałabym taka możliwość, od razu zdecydowałabym się na Polkę.

buziaczek - bez przesadyzmu, witamina A jest niebezpieczna dla płodu w dawkach urzywanych do leczenia np. chorób skóry. A żeby wit A z pasztetu zaszkodziła to musiałabyś sie nim żywić całą ciążę i to tylko pasztetem. Więc smacznego. Wszystko w granicach rozsądku

a ja mysle,ze Buziaczek ma racje.powinno sie unikac produktow z duza iloscia wit.A,a szczegolnie w postaci retinolu. wiadomo jak zjesz raz to nie zaszkodzi,ale powinno sie unikac. to samo tyczy sie kosmetykow z retinolem np.przeciwzmarszczkowych i innych.ja uzywalam masci ochronnej z wit.A,zeby nawilzyc sucha skore na dloniach i ginka stanowczo kazala odstawic.

reklama
a
Mdli mnie dodatkowo mocno jak slysze ostre dzwieki (jak np. z roznych zabawek mlodego) czy tez jak widze mrygajace swiatelka (np.od modemu).

Czyli nie tylko ja reaguję mdłościami na dźwięki!!! A Małż się śmieje, jak mu ciągle każę ściszać tv. Dodatkowo, kiedy już mdłości mam - wzmaga je nawet najlżejszy dotyk w okolicach szyi i "dołka". Gdybym była ubrana w golf, chyba by mnie to zabiło :szok:.

Do góry