reklama
No własnie ja tez zawsze po trzymaniu czyjegos dziecka na rekach miałam bole rak i plecow,podziwiam mamusie z paroletnimi dziecmi na rekach,ja chyba nie dam rady.Z racji pracy stojacej to mam problemy z kregosłupem,az sie boje koncuwki ciazy jak ''on'' taki ciezar wytrzyma.
na spacerze moje dziecko, to chyba tylko w wózku lub na własnych nóżkach. przynajmniej od pewnej... wagi
ja tak robiłam od samego początku i jestem zadowolona, bo nie nauczyłam dziecka notorycznego noszenia na rękach, co naprawdę było zbawieniem dla kręgosłupa
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Jesli chusta jest dobrze zawiązana, to nie czuje sie ciężaru dziecka Nosiłam małą do maja i nic mnie nie bolało. Zresztą ona juz od jakiegos czasu woli w wózku- ma więcej swobody. Zabierałam ja w chuscie ostatnio tylko wtedy gdy musiałam cos załatwic w miejscu gdzie były schody, albo nie było gdzie zostawic wózka. Chusta to naprawde wygoda Zimą spacerowałam z Zosia po 3-4 godziny dziennie. Z wózkiem po tych sniegach byłoby to niemozliwe. Kolejne maleństwo na pewno bede chustować, nie bede pozbawiac ej przyjemności ani siebie, ani jego;-).
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Do 3-go miesiąca kółkowej.
Potem elastycznej wiązanej, ale szczerze mówiąc od jakiegos 9-tego miesiaca przydałaby sie tkana.
Wiec najlepiej moim zdaniem od razu kupowac tkana wiązana chustę- jest uniwersalna.
Potem elastycznej wiązanej, ale szczerze mówiąc od jakiegos 9-tego miesiaca przydałaby sie tkana.
Wiec najlepiej moim zdaniem od razu kupowac tkana wiązana chustę- jest uniwersalna.
ja mam nietypowe pytanie do marcóweczek z UK. Czy można sobie u nas zażyczyć polska położną? Czy to zalezy jedynie od tego ze w danej okolicy taka pracuje? Pytam bo jeśli miałabym taka możliwość, od razu zdecydowałabym się na Polkę.
Szafirek83
moje szczęscie w brzuszku
buziaczek - bez przesadyzmu, witamina A jest niebezpieczna dla płodu w dawkach urzywanych do leczenia np. chorób skóry. A żeby wit A z pasztetu zaszkodziła to musiałabyś sie nim żywić całą ciążę i to tylko pasztetem. Więc smacznego. Wszystko w granicach rozsądku
a ja mysle,ze Buziaczek ma racje.powinno sie unikac produktow z duza iloscia wit.A,a szczegolnie w postaci retinolu. wiadomo jak zjesz raz to nie zaszkodzi,ale powinno sie unikac. to samo tyczy sie kosmetykow z retinolem np.przeciwzmarszczkowych i innych.ja uzywalam masci ochronnej z wit.A,zeby nawilzyc sucha skore na dloniach i ginka stanowczo kazala odstawic.
Szafirek83
moje szczęscie w brzuszku
ja na razie nie mam mdlosci i bardzo sie z tego ciesze,ale co gorsza,mam wilczy apetyt :////////
juz przytylam 2kg!!!!! ciekawe co bedzie dalej??
juz przytylam 2kg!!!!! ciekawe co bedzie dalej??
reklama
a
Mdli mnie dodatkowo mocno jak slysze ostre dzwieki (jak np. z roznych zabawek mlodego) czy tez jak widze mrygajace swiatelka (np.od modemu).
Czyli nie tylko ja reaguję mdłościami na dźwięki!!! A Małż się śmieje, jak mu ciągle każę ściszać tv. Dodatkowo, kiedy już mdłości mam - wzmaga je nawet najlżejszy dotyk w okolicach szyi i "dołka". Gdybym była ubrana w golf, chyba by mnie to zabiło .
Podziel się: