reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 roczek :-)

Och jak miło dziękuję :)
Pinka może wyszedłby i równie piękny ale nie wiem czy jadalny hahahaha
Futro masz jeszcze czas, to znajdziesz superowy strój dla Pita :D
Oleniołek
pysznie "brzmią" te muffinki mmmmm
Olcia fajne rzeczy są we Flo no nie? Ja zawsze jak jestem w galerii to muszę chociaż zajrzeć i pooglądać :p
Kasia u nas też się robi tą wróżbę i kładzie 3 przedmioty, a to już zależy od rodziny, słyszałam o kieliszku, banknocie i różańcu :)

Muszę właśnie zamówić jeszcze coś pamiątkowego, na chrzciny ostatecznie nie kupiłam tej gliny do odcisków to może teraz razem z ramką na zdjęcie urodzinowe :D No i koniecznie muszę znaleźć w domu miejsce, gdzie będziemy zaznaczać Jasia wzrost i w dniu urodzin postawić pierwszą kreseczkę :D

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia u nas tżeż są takie rwóżby kładzie się banknot, nić, różaniec i kieliszek. U nas Wiktora wystroję w koszule, ma ich kilka także nie będzie problemu z tym.
My też mamy problem z teściową... Ona już wymyśliła, że urodziny będą u niej i że zrobi rosół i drugie danie... Ja oczywiście nie mam nic do gadania a mój m, wkurza się na mnie jak mu coś mówię na temat jego mamy... Więc jeste, w przegranej sytuacji.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ufff udało sie nam zamówić na 10 marca mszę w intencji Zosieńki na godz.17:tak: teraz to już zaczynam intensywnie myśleć nad przygotowaniami:)

Ostatnia edycja:
Wow ale wy szalejecie z tym roczkiem! Ja na pewno nie będę kupoważ żadnego specjalnego i "jednorazowego" stroju, pewnie będzie tort i pewnie jakaś lampka wina i ...tyle. No ale życzę wszystkim by zaplanowane imprezy sie udały i odbyły się bez zgrzytów rodzinnych

Witam :) ja już przestałam się przejmować rodziną męża, która jak zawsze gra pierwsze skrzypce także w kwestii urodzin mojej córusi. Teściowa wraz z siostrą męża zaplanowały przyjazd na tydzień przed urodzinami (obie mieszkają poza granicami PL) więc imprez będzie dwie - jedna dla teściowej i "jej" gości tydzień przed i ta jedyna, właściwa i wyjątkowa w gronie najbliższych w dniu urodzin Mai. Wszystko da się pogodzić :) przykro że obie zaplanowały wyjazd właśnie w dniu urodzin jakby nie można było zarezerwować biletów np dwa dni po. Ale one zawsze były inne, żeby nie napisać nienormalne ;)

Jestem po pierwszych muffinkowych próbach. Czekoladowe z nutellą wyszły pyszne. Na pewno będę je robić na urodziny. Waniliowe z toffi wykipiały :) Mój pomysł nadzienia krówkowego się nie sprawdził. Nadzienie się zagotowało i wypłynęło ze środka muffinek. Wygląda pięknie, jak by w nie centralnie bomba pierdyknęła! :)

Następne do prób muffinki bananowe i marchewkowe

oleniolek każdy wypiek testujesz przed roczkiem?;-) ja ryzykuję za każdym razem i wypróbowuję nowe przepisy od razu na imprezę:tak: zaliczyłam kilka wpadek ale goście łaskawi i tak zjedli:-D

a ja siedzę i myślę i zdecydować się nie mogę na menu...mąż mnie molestuje żeby zamówić catering:sorry2: ale ja jakoś nie jestem przekonana - co swoje to swoje, choć cenowo nie ma tragedii...

Patik - dobry catering nie jest zły, a Ty nie narobisz się tylko będziesz mogła świętować urodziny Zosieńki:tak: może warto przystać na namowy Emka:)

reklama
patik muffinki chcę przetestować bo modyfikuje przepisy. Nie chce dać plamy. Wystarczy mi, że na poprzednie święta wielkanocne przyniosłam babkę cała z zakalcem.
Zamówienie cateringu (jeżeli jest sprawdzony i wiesz, że jest smacznie) na pewno mocno Cię odciąży i (jak magdzior dobrze mówi) będziesz mogła skupić się na tym co najważniejsze czyli na świętowaniu :)

Do góry