reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Sensi, jak towłaściwie jest z tym folikiem? Ja staram się o Dzidzię juz od 27 m-cy, cały czas biorę folik 0.4...ale jestem grubo po 30-stce. Czy powinnam zwiększyć dawkę? Poradź proszę.

Witaj Vonko!! Cieplutkie uściski:cool2::cool2:
Moje zdanie jest takie: folik 0,4 w zupełności wystarczy- to już dobrze,że i tak go bierzesz. Pomyśl ile jest ciąż nieplanowanych, do których kobiety się tak jak my nie przygotowują! Gdyby zażywanie foliku było jedyną gwarancją zdrowia płodu-większość dzieci miałoby choroby układu nerwowego. Natura jest sprytna i dała nam produkty, z którymi dostarczamy sobie niezbędnych składników pokarmowych. Niech więc górę weźmie rozsądek i umiar w jedzeniu i trybie życia i wszystko będzie ok.:happy:
A przypominam też, że nasze staranka i związany z nimi stres:baffled: sprzyja niedoborowi magnezu w naszym organizmie-więc magnezik+B6 też wskazany:-).
Pozdrawiam:tak::tak::tak:

Sensi, jak towłaściwie jest z tym folikiem? Ja staram się o Dzidzię juz od 27 m-cy, cały czas biorę folik 0.4...ale jestem grubo po 30-stce. Czy powinnam zwiększyć dawkę? Poradź proszę.

Witaj Vonko!! Cieplutkie uściski:cool2::cool2:
Moje zdanie jest takie: folik 0,4 w zupełności wystarczy- to już dobrze,że i tak go bierzesz. Pomyśl ile jest ciąż nieplanowanych, do których kobiety się tak jak my nie przygotowują! Gdyby zażywanie foliku było jedyną gwarancją zdrowia płodu-większość dzieci miałoby choroby układu nerwowego. Natura jest sprytna i dała nam produkty, z którymi dostarczamy sobie niezbędnych składników pokarmowych. Niech więc górę weźmie rozsądek i umiar w jedzeniu i trybie życia i wszystko będzie ok.:happy:
A przypominam też, że nasze staranka i związany z nimi stres:baffled: sprzyja niedoborowi magnezu w naszym organizmie-więc magnezik+B6 też wskazany:-).
Pozdrawiam:tak::tak::tak:

hej,
kwas foliowy jest bardzo wazny i dlatego np. w Kanadzie zaleca sie jego przyjmowanie wszystkim kobietom w wieku rozrodczym niezaleznie czy sie staraja o dziecko czy nie. jedna tabletka dziennie wystarczy i tak jak Sensi powiedziala " rozsadek i umiar w jedzeniu i trybie zycia" sa rownie wazne.
pa

hej,
kwas foliowy jest bardzo wazny i dlatego np. w Kanadzie zaleca sie jego przyjmowanie wszystkim kobietom w wieku rozrodczym niezaleznie czy sie staraja o dziecko czy nie. jedna tabletka dziennie wystarczy i tak jak Sensi powiedziala " rozsadek i umiar w jedzeniu i trybie zycia" sa rownie wazne.
pa

reklama
Do góry