reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Anusieńko nic mnie nie męczy, nie mam zadnych chciejów:happy: ani niechciejów:happy:
Jedyne co mi "dolega" to spanko od 19:happy:. Wstaję za 1,5 godziny, troszkę poszwendam się i dalej do łóżeczka:tak::tak::tak:.

Carioca ja nigdy nie paliłam:tak: nawet nigdy nie spróbowałam:happy:;-).I jestem wielką przeciwniczką palenia:yes::yes::yes:. A co do wzrostu i wagi: mam 168 cm. i ważę (tzn. ważyłam;-)) 62 kg. czyli -moim zdaniem-tak w sam raz (dobrze czuję się w takiej wadze z troszkę ;-);-)kobiecymi kształtami)

reklama
witajcie! u mnie ciemno za oknem i wiatrzysko szaleje,az bym wrocila do lozeczka i w ogole z niego nie wychodzila....
Carioca77, no to stawiamy na wrzesien...
Sensi,odpoczywaj i sie wysypiaj...

Witajcie ponownie :-)

anusieńka - mam taką moją ulubioną ginkę, chodzę do niej na książeczkę i mam o niej dobre zdanie. Dotychczas nie miewałam aż takich długich plamień, wszystko raczej grało i nie wiem czy może moje problemy nie zostaną zbagatelizowane i zostanę odesłana do domu "się starać" i "nie przejmować się", jak to często słyszę od koleżanek, bo szkoda mi każdego cyklu. Poza tym uważam, że potrzebny mi pomiar poziomu hormonów i liczę na to, że ginka da mi skierowanie i nie będę musiała płacić. A jeśli nie da to i tak pójdę. Niezależnie umówiłam z innym ginem, dość znanym u nas w Trójmieście specem od kobiet i dość drogim. Tak kontrolnie czy powie mi to samo co moja ginka i na wypadek gdybym i tak musiała płacić za badania. Może to głupie, ale będę wtedy pewniejsza.

sensi - jesleśmy tego samego wzrostu i tyle właśnie ważyłam przed rzuceniem palenia :-) Ja też uważam, że to jest dobra waga. Przytyłam,ale w nosie i tak jestem fajna babka :cool2:

Ewa - okej, to jesteśmy umówione.

Madziujka - a co u Ciebie?

Kurczaki coś mnie ucho pobolewa, trzebaby je wreszcie wyleczyć. Umówiłam się już do laryngologa na przyszłą środę, liczę na bezpieczne leki i na jakiś tydzień zwolnienia.

A wogóle to w grudniu zobaczę 4 lekarzy, to mój rekord: 1 - dziś moja ginka, 2 - laryngolog, 3 - usg piersi robię sobie kontrolnie (nic mi nie dolega, ale lubię mieć świadomość, że wszystko ok), więc onkolog, 3 - przed samumi świętami drugi ginekolog. Możliwe, że jak mi ginka zleci jakieś badania, to jeszcze jakiegoś dokoptujemy.

Po wizycie u ginki wrócę i zrealcjonuję, mam nadzieję, że same optymistyczne wieści przyniosę.

Nikogo juz chyba nie zdziwi ze mikolajkowy test wyszedl negatywnie:-( no i @ 4 dni po terminie chyba tez daje o sobie znac bo zaczelam brudzic i brzucho tez boli, ze nie wspomne o bolu krzyza...szkoda, myslalam ze dam mezulowi taki cudowny prezent na Mikolaja - II kreseczki na tesciku w malenkim buciku...ale..jak zwykle sie nie udalo.:-( Tak sie cieszylam ze mam wyniki lepsze- ale chyba nie najlepsze skoro mam plamienia przed @-owe ... I po co mi bylo to cale hsg - przeciez nic sie nie zmienilo i tylko niewiadomo czemu @ sie spoznia (kolejny powod do zmartwien)...
I tak oto moj optymizm prysl...:-(

pozrawiam was moje drogie..

Witajcie kochane :-)
A ja dzisiaj padam na pysk :confused: Nawet nie miałam kiedy do Was zajrzec:-(

Majeczko pzrykro mi ale z drugiej strony....przeciez mówiłyśmy tu wszystkie o wrześniu ;-) głowa do góry :tak: :tak:

Carioca jak tam po wizycie u ginki????

Sensi dzięki za podpowiedź w sprawie wcześniejszych pomiarów. POczytałam o Twoich wymiarach :tak: :tak: no no super laska :cool2:

Kajda,Anusieńka, Ewa, Madziulka buziaczki :happy:

Idę zaraz spać więc dobranoc dziewuszki

Majeczko przykro mi :-(

wysłałm Ci privka wcześniej.

Plamienia przed@ przy takim wysokim progesteronie jak miałaś mogą świadczyć o torbielach czynnosciowych- czyli,ze pęcherzyk np. nie pękł albo nie do końca pękł. HSC nie ma chyba nic do tego.

buziaki

Hej 30tki!
vonko - u ginki niewiele się wyjaśniło, powiedziała, że moje zaburzenia najprawdopodobniej spowodowane są usilnym dążeniem do zaciążenia, bo na podstawie mojego wykresu temperatur owulacja jest wyraźna, co za tym idzie hormony powinny być utrzymane na dobrym poziomie.
Ale będziemy sprawdzać na wszelki wypadek. Punktem wyjścia będzie upewnienie się czy owulacja faktycznie ma miejsce. Dostałam skierowanie na usg na pęcherzyki gaafa właśnie do tego lekarza do którego wcześniej sama w tajemnicy przed nią się zapisałam... Termin mam już umówiony od tygodnia :-)

reklama
Majeczka - pierwsza nieudana próba po wyjściu na prostą. Uzbrój się w cierpliwość i nie poddawaj się. Daj sobie trochę czasu. Może następny cykl.
Trzymam kciuki - gorące fluidki dla wszystkich na wrześniowe staranka:

~~∞̈́̈́̈́≈̈́∞~~~””≈≈ˇˇ”̈́~~∞̈́̈́̈́≈̈́∞~~~””≈≈ˇˇ”̈́

Do góry