reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Moniś
Dziś lepiej - ale chyba mam jakąś nietolerancję białka :-) może Sensi coś będzie wiedziała na ten temat ????
Po dzisiejszym białym twarożku z Piątnicy z rzodkiewką znowu mnie mdli i kiedyś też tak miałam po białym serze - za mlekiem nie przepadam- piję raczej z musu ale nie codziennie - więc jak to białko dostarczać????
a już sie cieszyłam,ze może mi te nudności przeszły - oczywiście już bez porównania z początkiem ale widocznie maluszek nie lubi serka :-)
Czy jest to możliwe,ze czuję takie pokłuwania od środka to dzidziuś sie rusza? stwierdziłam to po USG - jak sie ruszał w czasie USg to czułam takie samo kłucie jak sie nie ruszał to nic nie czułam i teraz sobie myślę ,ze może ja tak wcześnie czuję te ruchy :-);-):tak::-D no wiem ,ze jestem durna- bo to niemożliwe :-(

reklama
witajcie:)
mezus chyba jutro wyjdzie do domku, najgorszy byl wczorajszy dzien, bo nie mogl wstawac i jesc, dzisiaj juz lepiej. Boli go brzuch i maja mu wyciagnac dren ktory uciska chyba na pecherz. Ech, zeby juz wrocil. Ja go nie moge odwiedzic, zabraniaja mi isc do szpitala.
moniolek, faktycznie cos czesto do tego lekarza chodzisz ostatnio:-) a dzidziak to juz faktycznie spory czlowieczek:) nie udalo sie jescze podejrzec co kryje miedzy nozkami?:-D ja ide jutro i juz doczekac sie nie moge;-)

Super, że tak szybko go wypuszczą i jutro wizyta - oczywiście czekamy na relację.

No właśnie nie dał się podpatrzeć, wstydliwa na dziewczynkę ;-)

anus, takie pokluwania to ja tez czasem czuje, ale myslalam ze to od pecherza, bo mialam te bakterie... leki pobralam, ale te klucia nadal sa. bulgotanie tez czuje, ale to chyba w jelitach, heh:-D

No właśnie z tym bulgotaniem - nie wiem na co czekać, cholerka wstyd będzie jak przeoczę :zawstydzona/y:

Anuś a może mniej by Cię mdliło po jogurcie? Są pitne z mlekowity z kiełkami - smakują super (wiem, bo sama piję :-p)

Mam nadzieję, że wybaczycie post za postem, ale śpieszę z najświeższymi wiadomościami od Najeczki, sms z 13:15

"Ostatnie skurcze zadziałały i zrobiło się rozwarcie. Czekam w szpitalu na cesarkę, jeszcze nie wiadomo o której będzie może nawet późnym wieczorem"

Najeczko czekamy i trzymamy kciuki :-)

witam tak bardzo szybciutko przed praca...
Najeczko-super! trzymamy kciuki za szybka cc i rownie szybki powrot do formy :-)
Moniolek-ja wlasnie chyba juz czuje te ruchy mojego dziecka,ale jak dla mnie uczucie bardzo dziwne i nie do konca jestem przekonana,ze to sa wlasnie te ruchy :-D...
Kajdus-wyjatkowo spoznione ale bardzo serdeczne zyczenia urodzinowe!
Monik-nie ma innej opcji niz zafasolkowanie w tym roku :-)...
Onna-nawet nie mysl o niepisaniu... nawet jesli czasami znikamy- z roznych powodow- to zwykle jest to bardzo momentowe... koniecznie pisz,bo to pomaga i wiedz,ze nie jestes sama :-)
Sensi,Anusienka-:-)
zdjecia mam nadzieje dzisiaj wieczorem u mnie- Joe wczoraj zapomnial mi ich przelozyc na kompa.....

Najeczko ale dzisiaj radosny dzień. Trzymam kciuki za szybkie cc i żebyś z Ewunią szybciutko do domku wróciła :-)
Ewuś będę czekać na zdjątka :-) Super że czujesz ruchy dzidzi :-)

reklama
Witanko...

Za tydzień lecę do Polski, zobaczyc sie z moja gin. , może bedę mogła juz duphaston odstawić, no i zobaczymy co mi jeszcze powie.Pewnie zrobi mi usg ( miałam co prawda robić test PAPPA ale rezygnuje z powtarzania go bo w koncu jak cos by bylo nie tak to wyjdzie z tego , który robiłam 18.02 w poniedziałek tu na miejscu) .Rezygnuje z USG watroby, bo we wtorek jestem umówiona na USG 4d i nie chce żeby dzidzia ciagle była pod wpływem ultradzwieków. I tak sie zastanawiam czy to nie za dużo ? w poniedziałek miałam usg i za tydzień w poniedziałek i potem kolejnego dnia.... Przewertowałam co prawda wiele stron w necie w poszukiwaniu jaki wpływ cz ma częste usg na płód, ale wszędzie piszą że te nowoczenae aparaty są zupełnie nieszkodliwe i bez wpływu na dzidzię...A tak bardzo chciałabym mieć płytke z dzidzią..

Kajduś- jak prawdziwa przyszła mama powiem, że mi jest wszystko jedno byle zdrowiutkie było. Mąż oczywiście chłopaka ale tylko chyba ze strachu że córcia by mu całkiem na głowe wlazła:-D No i ci co już wiedza o ciązy mówia mi że będzie syn.. Ale wiesz jak to ludzie... Mi osobiście śniło się kilka razy ze synek ale patrzac na mój wiek i ze to pierwsze pewnie bedzie córcia..:tak:

Do góry