reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witam wieczorkiem :-)

Ewo gratuluję podpisania umowy na cały etat :-):-):-) Myślę że ta praca pomoże Ci w ponownych starankach. Będziesz teraz bardzo zajęta i nie będziesz tyle myśleć o fasolce. A jak się ostatnio przekonałaś, kiedy czekałaś na zabieg i nie myślałaś o starankach to się wtedy udało. Trzymam mocno kciukasy:tak:
Ubranka przecudne:-) i takie różowiutkie i te króre robisz w ecru. Żeby ja potrafiła takie cudeńka robic :rolleyes2:. Niestety do tego talentu i chęci nie mam, a szkoda :no:.
Natomiast takie zakupki typu praleczka, lodóweczka czy mebelki to mogłabym robic codziennie:rofl:. Najpierw robire rekonansik jakościowo-cenowy i następnie przystępuję do zakupków:-D.
Aleczku nic się nie bój. Przedewszystkim durzo spokoju :tak:. Twój spokuj i opanowanie to połowa sukcesu :-). Bardzo mocno zaciskam kcuki za Twoje powodzonko. Dobrze, że mimo niesprzyjającej pogody wypoczełaś:-) Teraz ze świeżo naładowanymi "bateryjkami" dodzieła :-)
Novaczko fajnie że nowy telewizorek cieszy;-)
Wagnies do pozazdroszczenia taki weekend :cool2: Mam nadzieje, że Twoi rodzice dostanąszybko tą pożyczkę i zdążą przed zimą z naprawą dachu. A biurokracja jest okropna i bezduszna. W takich przypadkach cała procedura powinna być przyśpieszona.
Carioca coś mi się wydaje że Staś tak jak bardzo wielu jego kolegów nie wyjdzie prędko;-) Moja siostra i przyjacółka też przenosiły swoich małych męższczyzn:tak:
Ja też czekam już na pierwsze zdjątka Stasia :-).

Byłam dzisiaj u dętysty i niestety jednego mojego ząbka nie da się już uratować:baffled:
Jutro czeka mie rwanie :szok:. Boje się jak cholera!!:hmm:Ale co tam robie to dla dobra przyszłej fasolki

Pzdrawiam wszystki 30-ki i miłej nocki

reklama
bry wieczór :tak:

ech...mam dużo pracy w pracy i nie mogę wpadać do Was tak często jak wcześniej :-(

Ewa gratuluję pracy :tak:

Najka uważaj na siebie :tak:

Novaczka
bardzo ładne te zwierzątka z koralików :tak:

Wagnies cieszę się, że się zrelaksowałaś :tak:

Alek super, że wypoczęłaś, kciuki nadal zaciskam :tak:

Kajda trzymam kciuki aby tego gronkowca udało się szybko wytępić :tak:

Monik gratuluje nabytku :tak:

cieszę się, że u Sensi wszystko dobrze, a Kubuś pięęęęknie przybrał na wadze - mleczko mamusi mu służy :tak:

eee, więcej nie pamiętam :zawstydzona/y:

mojemu dziecku w weekend wyrosły 2 zęby i teraz ma ich już 8: po 4 na dole i górze:tak: dziś miał wizyte kontrolną u neurologa i jest dobrze. znikła mu asymetria (miał jedno oczko mniejsze, drugie większe), podkurczanie paluszków u stóp się cofa, świetnie się rozwija, więc kamień z serca :tak:

dobrej nocy 30-tki

dzien dobry babeczki:)
to juz chyba jesien sie zrobila, taka zimnica na dworze starszna...

ja wczoraj spedzilam pol dnia na robieniu badan, bylamw 3 laboratoriach a i tak wszystkiego nie zrobilam. zaplacilam 200 zl a jeszcze musze chlamydie zrobic. szczerze mowiac nie jestem przekonana do zasadnosci tych wszystkich badan i jak uslyszalam ceny to nawet nie chcialam ich robic, no ale maz kazal. wiec zrobilam toxo, Cmv, przeciwciala antykardiolipidowe, a wczesniej jescze bruceloze i listerioze (oczywiscie te 2 ostatnie wyszly ujemne).
maz idzie dzis do urologa z wynikami posiewu, zobaczymy co powie lekarz na tego gronkowca....

Najeczko, malenstwo na pewno sie rozpycha i stad takie dziwne odczucia. a w czwartek powiesz o tym ginowi i na pewno cie uspokoi:)
Alek, fajnie ze wypoczeliscie choc troszke nawet jesli nie bylo super pogody! trzymam kciuki za czwartek:) bedzie dobrze:)
monik, wspolczuje wyrwania zeba, ale lepiej to od razu zrobic.
Ewus, gratuluje podpisania umowy! super:)
Leyna,
swietnie, ze u synka sie unormowalo:)

pozdrawiam cala reszte, nie pisze za duzo, bo musze wracac do pracki:)
pa! milego dnia:)

WITAJCIE:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

jestem nareszcie:happy::happy: w wolnej chwili zajrzę do Was ze zdjęciami, opowieściami z porodu itp. itd.
a tymczasem proszę o streszczenie, bo nie jestem w stanie nadrobić miesiąca-co nieco wiem od Wagnies;-);-);-)

Ale się cieszę, że znowu jestem z Wami :cool::cool::cool::cool::cool::cool:

Witajcie Babeczki!

Ja wczoraj padlam juz przed 21. Wogole ostatnio calymi dniami chodze spiaca i zasypiam na siedzaco...

Novaczka super ze zakupki sie udaly.... nam tez by pasowalo kupic nowy monitor ale na razie bardzo kiepsko u nas z kasa:-(

Alek wazne ze odpoczeliscie! I nie boj sie niczego, My tu bedziemy caly czas z Toba i bedziemy wysylac fluidki. Wiec bedzie dobrze.
A z dachem to ja tez mam nadzieje ze przed zima rodzice beda mieli nowy dach.

Ewa to te rozyczki moga byc kremowe... ogladalam dokladnie te zdjecia i tak mi sie wydaje ze wlasnie w takich kolorkach bylby super. To juz nie moge sie doczekac na efekty Twojej pracy!!! Aha no i GRATULUJE nowej pracy!!! I mysle ze nie bedziesz musiala sie martwic o przyszloroczne wakacje z wiadomych powodow ;-):tak::-D:-)

Najka no to widze ze uroki ciazy daja Ci sie we znaki. Mam nadzieje ze ginek wytlumaczy ci wszystko i uspokoi.
A rodzicom dziewczynki jest bardzo ciezko. Rozmawialam z tata tej dziewczynki - to poprostu koszmar. A najbardziej cierpi na tym mlodsza corka bo juz dla niej brakuje im sil....

Monik uuuu powiadasz ze wyrwizab bedzie sie dzis pastwil nad Toba... oj wspolczuje... ja tez musze sie wybrac ale na razie nie mam kasy...
A co do tego nieszczesnego dachu.... mnie tez sie wydawalo ze procedury powinny byc uproszczone... ale tylko wydawalo mi sie....

Leyna super ze dziecko dobrze sie rozwija!!!

Kajda alez Cie skasowali :szok: Do jasnej cholery gdzie ta BEZPLATNA SLUZBA ZDROWIA!!!!!:wściekła/y:

Sensi Witajcie :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)Czekamy na fotki:tak:
Kajda straszne są te ceny badań ( wiem coś o tym).Myślę jednak, że lepiej zrobić to co trzeba, aby móc potem spać spokojnie.

dowiedzialam sie ile na polnej kasuja za badanie chlamydii z wymazu - 200 zl :szok::wściekła/y:
i to jeszcze robia to tylko w poniedzialki w okreslonych godz.
Nie, no musze zadzwonic do gina....

reklama
witajcie z rana:-)
ja już po śniadanku, kawkę piję sobie teraz i piszę do Was;-)

Sensi no witaj wreszcie!!:-):-):-) czekam na fotki i relacje:tak: buziaczki dla Ciebie i Kubusia!
Kajduś doskonale Ciebie rozumiem z tymi badaniami.., ja miałam to samo, jak zaczęłam robić swoje- połowa wydawała mi się nie potrzebna, ale okazało się, że jednak się mylę, bo jak nie teraz, to i tak musiałabym zrobić te badania gdybym była w ciąży.., więc może lepiej wcześniej.., wiem że one kosztują majątek! jak sobie przypomnę ile ja wydałam na te wszystkie badania, to :wściekła/y:, no ale cóż..za to teraz jestem przebadana na wylot:-D chociaż wiem, że nic złego we mnie nie siedzi:-D daj znać koniecznie, po wizycie i co powiedział lekarz, trzymam kciuki!:-)
Monik ojoj! współczuję rwania..napisz, jak było, a ja tym czasem jestem z Tobą..;-)
Wagnies i ja też tak ostatnio śpię długo:tak: dobrze, że teraz mam urlop i mogę sobie chrapać do której chcę:-D
Najeczko to na pewno nic groźnego, dobrze że masz wizytę u gina, wypytaj o wszystko:tak: no i jedz więcej koniecznie!;-):-)
Leyna cieszę się, że u Twojego synka tak ładnie się wszystko unormowało:-)
Carioca widziałam na zamkniętym- brzucho jak złoto:-) śliczności:tak: a Ty wyglądasz naprawdę super!
Ewuś ale gapa ze mnie..:zawstydzona/y: GRATULUJĘ PRACY!!
Anusia:confused: Kochana Ty na pewno będziesz wiedziała- czy przy augmentinie można pić mleko? i czy można przyjmować witaminy i magnez, czy lepiej zrobić przerwę na te 4 dni?? zapomniałam wczoraj dopytać lekarza, taka jestem zdenerwowana przed tą punkcją..:baffled:
Antilko a jak w pracy? mam nadzieję, że nie przemęczasz się za bardzo?

Ja się zabieram za jakieś prace domowe, bo stres przed jutrzejszymi atrakcjami mnie dopada..:baffled:

miłego dnia Kobitki:-)

Do góry