reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Antilko, trzymaj sie kochana!! wierze, ze bedzie dobrze!!
a hcg czemu masz miec robione? nie rozumiem...
sciskam mocno...

Najko, masz ciekawa prace, ale tak jak napisalas, tez ciezka i odpowiedzialna...ale musi dostarczac ci duzo satysfakcji:tak:czekamy do soboty z niecierpliwoscia!!a dla zabicia czasu moze jakas ksiazeczka albo spacerek...
Carioca, a jakos tak przymulona jestem, sama nie wiem... dzis w autobusie slabo mi sie zrobilo na siedzaco, tak bylo duszno... teraz tez mi jakos dziwnie:baffled:a ty jak sie czujesz??

moj progesteron: 36,22 ng/ml (norma dla fazy lutealnej do 27ng/ml)
ostatnio mialam 13,1 ng/ml w tym samym dniu cyklu
wiec luteina dziala
wieczorem mam dzwonic do gina z wynikiem

pozdrowienia dla reszty dziewuszek

reklama
KAjduś no progesteron piękny
tylko co to za lekarz który każe badać progesteron na luteinie?
można na duphastonie ale na luteinie wynik jest niemiarodajny.

Ale te duszności i mdłosci- hoho!!!!moze dzidzius nam sie szykuje- trzymam mocno kciuki.

no taki to mój pecherzyk duży - moim zdaniem to cystka ale gin kazał brać stymulant to biore. Wizyta w piatek.

Anus, a czemu po luteinie niemariodajny wynik??
no kurcze gin chyba wie co robi... po co by mi kazal badac..

Antilko, trzymaj sie...i nie czytaj o tym za duzo!!!!!! bo tylko w jeszcze gorszy nastroj sie wpedzisz! będzie dobrze, staraj sie skierowac mysli na inny tor.
poczekajmy na wyniki i na to co lekarz powie, a na razie prosze, nie zamartwiaj sie!
miejmy nadzieje, ze hcg bedzie niskie!

CHodzi o to ,ze luteina podnosi poziom progesteronu we krwi a duphaston choć to też progesteron nie !!!
No ale w ostatnim cyklu bylo 13 czyli owulacja jest prawidłowa.

niw wiem dlaczego zlecił ten progesteron na luteinie?

hmm...no to musze sie go spytac
ja to rozumiem tak, ze on wlasnie chcial zobaczyc czy wzrasta po tej luteinie czy nie...skoro piszesz ze poziom progest. we krwi nie wzrsta po duphastonie, to jaki sens byloby po nim badac??
w cyklu ktorym mialam 13, 01 nie bralam luteiny, to bylo prawie rok temu

Antilko - Słuchaj, ale skoro to jest choroba łożyska - a u Ciebie tego łożyska już nie ma, to chyba problem jest jeśli ciąża trwa? Co teraz przed Tobą, jakie badania? Bardzo Ci wspolczuje Twoich zmartwien słonko, nie dawaj sie i badz dzielna, Antilko - będzie dobrze, bo musi.
Kajda - ponoć jest tak, ze progesteron z duphastonu jest nie wykrywany w badaniu, jest wykrywany tylko ten wytwarzany przez ciałko żółte. I wtedy też właściwie można by się zastanowić, po co badać. W każdym razie - po tych wynikach można by stwierdzić, że dawka jest wystarczająca i z tego mogą być dzieci. Bo z tego co mi dookoła trąbią to nadmiar progesteronu w niczym nie przeszkadza. Nawet całkiem ładna cera się robi i włosy. A jakbyś zobaczyła w tym cyklu dwie kreseczki, to bedziesz pozniej na tej luteinie jechala do ok. 22 tygodnia, oby, oby :-)

Chodzi o to ,ze duphaston podtrzymuje ciazę zwiększając poziom progesteronu ale nie podwyższa poziomu we krwi naturalnego progesteronu produkowanego przez ciałko żółte w jajniku.
A luteina (progesteron) wykrywana jest we krwi i ten wynik jest sumą naturalnego progesteronu i tego z luteiny.

no wyższy poziom nie ma znaczenia ale zbyt niski świadczy o nieprawidłowej owulacji- wiem to z doświadczenia:-(

reklama
Carioca nie znam się tak dokładnie na tym, ale podobno coś tam zawsze może zostać, wtedy to Hcg nie spada i mogą pojawić się zmiany w innych narządach:no: Wolę jednak za bardzo nie zagłębiać się w te zagadnienia aby się nie załamać. Jestem teraz jakoś dziwnie spokojna i wierzę, że będzie dobrze. A na Was zawsze można liczyć:happy:
Kajdo niestety nie wiem kiedy należy badać progesteron a kiedy nie, wiec Ci nie pomogę:baffled:

Do góry