reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Alek, i jak po wizycie? czekamy szybciutko na relacje o Twoich jajeczkacjh gigantach :tak: :-)

jestem załamana..:-( :-( :-( nic nie urosło..mam 2 malutkie pęcherzyki w prawym jajniku i to wszystko..:-( :-( :-( endo 6 mm..:-( :-( :-( następna wizyta we wtorek..słabo to widzę..:no: :-(

ale co dziwne- wyniki hormonów są bardzo dobre:szok:

co jest ze mną???:baffled:

reklama
aleczku, nie znam sie na monitoringu, nie mialam nigdy, ale zwazywszy ze jestes w 10 dc., a do owu jeszcze moze byc z 7-9 dni tak srednio, to pecherzyki maja jeszcze czas zeby urosnac! do wtorku na pewno ladnie urosna!
no i wazne ze hormony masz dobre:)
bedzie ok, nie smutaj sie:)

sensi, do polowkowego juz niedlugo:tak:

Alek ja pomimo cykli 28-dniowych owulację wg .temperatury (w cyklu kiedy doszło do zapłodnienia) miałam 17 dnia!!. Przez 7 dni na pewno urosną:tak::tak::tak:
A endo po @ startuje od ok. 3 mm.Daj mu trochę czasu a na pewno pogrubieje:tak::tak::tak:

Witajcie dziewczyny, nie miałam netu do tej pory :no:
Mam takie mieszane uczucia... U gina niby w porządku, ale jeszcze nic nie widać, kazał spokojnie czekać, bo nie wiadomo kiedy była owulacja i ciąża może być jeszcze bardzo młoda, USG dopiero za 2 tyg ma sens. Mam tylko dzis zrobić poziom BetaHCG, bo po 48 godz powinno sie podwoić, więc oczywiście zrobię... Ale bardzo się zmartwiłam, bo wczoraj wieczorem miałam lekkie plamienie, nie krwawienie ale lekko różowe na wkładce :szok: , w nocy i dzis już nic się nie działo...
Okropnie się boję że znów coś się zaczyna nie tak... Dzisiejsze HCG dużo powie :confused:
Okropnego mam doła...

A sam gin super, pracuje w Bytomiu w szpitalu i prywatnej przychodni, super ma podejście.
Dzięki dziewczyny za miłe słowa, mam nadzieję że wkrótce wszytkie razem stworzymy podforum mam październikowych :tak:
Cholera, nic mnie tak nie wkurza jak to, że tyle kobiet marzy o dziecku a takie ma z tym kłopoty, a z drugiej strony kwitnie nielegalna aborcja :wściekła/y:
No i mnie dopaliły jeszcze wczoraj w tym szpitalu kretynki w zaawansowanej ciąży palące papierosy przed oddziałem położniczo - ginekologicznym :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
Trzymam za Was kciuki!!!

Newfie my wystarane 30-dziestki (ja i carioca) miałyśmy epizod o nazwie plamienie więc nie stresuj się i będzie ok. tak jak u nas:tak::tak:

Sensi, pocieszyłaś mnie :tak: Nie ma to jak zdanie kogoś, kto to przeszedł.
Nie mogę się doczekać wyników bety, to mnie już wogóle uspokoi (na jakiś czas pewnie), jestem okrutnie przewrażliwona :szok:

witam drogie 30-tki....
wreszcie udalo mi sie dzisiaj wyspac....
Newfie- bedzie dobrze tylko odpoczywaj i poradz sie lekarza w razie czego...
Alek- tak jak mowi Sensi pozwol pecherzykom jeszcze ciut urosnac,a jak hormony sa w porzadku to znaczy,ze one na pewno urosna i we wtorek zdziwisz sie jak duzo :tak:....
wagnies- bardzo ci wspolczuje,ale moze moglabys poszukac innej pracy i jednak kontynuowac starania.... wiem,ze odlozenie decyzji o dziecku jest odpowiedzialna rzecza z waszej strony w takiej sytuacji,ale gwarancji w pracy nigdy nie ma.... wiec moze warto przemyslec mimo wszystko powrot do staranek....
cala reszte pozdrawiam....

jestem załamana..:-( :-( :-( nic nie urosło..mam 2 malutkie pęcherzyki w prawym jajniku i to wszystko..:-( :-( :-( endo 6 mm..:-( :-( :-( następna wizyta we wtorek..słabo to widzę..:no: :-(

ale co dziwne- wyniki hormonów są bardzo dobre:szok:

co jest ze mną???:baffled:

Alek - ilu dniowe masz cykle :confused: czy brałaś np. clostilbegyt :confused:
będzie napewno dobrze, do wtorku jeszcze 5 dni więc pęcherzyki ładnie już rosną :tak:

reklama
Hej hej! Mamy weekend, hura!!!

Newfie spokojnie..., odpoczywaj jak najwięcej i bądź dobrej myśli!:tak:

Nicoya trzymaj sie i dbaj o ten Twój kręgosłup, basen to rzeczywiście dobry pomysł, ja bardzo lubiłam, ale ginka teraz raczej odradziła, bo jakieś stany zapalne się przyplątywały:no:. Neurolog może zaleci jakieś spokojne ćwiczonka.

Aluś ja tez myślę jak dziewczyny, że Twoje pęcherzyki urosną jeszcze! Odpoczywaj teraz i nie daj sie załamkom. Ściskam Cię! :-)Miłego pobytu w Lublinie! Nie wygląda teraz zbyt ładnie, bo dużo śniegu przybrudzonego, ale cóż, i tak go lubię!

Wagnies rozumiem Waszą decyzje, ale też jak Ewa i Kajda uważam, ze moze przemyślcie to jeszcze, bo odłożyc staranka łatwo, ale potem różnie jest. Znajdziesz pracę albo jednak firmy całkiem nie zlikwidują... W każdym razie powodzenia tak, czy inaczej postanowicie! :-)

Pozdrowionka Vonko, Sensi, Carioca, Kajunia, Kajda, Jaguś i wszystkie 30stki!

Do góry