reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej Ewuś i Najko :-)
Ewuś byłam szczepiona w 14 rż:tak: Przed starankami zrobiłam miano przeciwciał i wyszło podobno niskie ja mam 32 a moja koleżanka 240:szok: Są różne opinie na ten temat niektórzy lekarze uważają, że nawet minimalna ilość przeciwciał chroni organizm:confused: Na świnkę i ospę chorowałam

reklama
Najka- nie zwrocilam na to uwagi... ale pomyslalam sobie,ze jak mi sie nie uda to w tym cyklu sobie sprawie nowy termometr... myslalam tez o testach,ale zanim je dostane przez internet to juz bedzie znowu po mojej owulacji.... wiec nie wiem czy jest sens... po prostu musimy sie bardziej postarac z Joe tzn. czestsze przytulanki,tylko problem w tym,ze w tygodniu jest to bardzo trudne ze wzgledu na nasze prace... juz mu zaczelam przebakiwac,ze moze zmienie na pol etatu,ale wtedy bede miala nizszy macierzynski... sama juz nie wiem.... po tym cyklu ide do lekarza na moje rutynowe coroczne badanie i niech ona mi pomaga....

Antila- nikt o tym za duzo nie mowi ale te wszystkie szczepionki trzeba powtarzac co jakis czas.... ja chorowalam na wszystko z wyjatkiem swinki i dlatego sie zaszczepilam tutaj,a ze oni nie maja pojedynczych szczepionek to dostalam kolejna dawke na rozyczke,bo tez mnie szczepili w Polsce jak wszystkie.... moja doktor powiedziala,ze nie zaszkodzi,bo ja juz chcialam sprowadzac szczepionke na swinke z Polski,ale nikt by mi jej tutaj nie podal,bo nie mialaby licencji....

Antila- bedzie na pewno dobrze,bo mimo wszystko masz przeciwciala.... a jesli dostaniesz @ to skonsultuj z twoim lekarzem podanie dawki przypominajacej tak na wszelki wypadek jesli pracujesz z dziecmi.... bo lepiej byloby poczekac te 3 miesiace i miec spokojne sumienie niz sie przez caly czas zamartwiac....

Myślę Ewa, że dobry Twój plan.:-)

Antilko 32 to rzeczywiście sporo mniej, ale nie znam sie na tym, dowiedz się, ale spokojnie, dobrze?;-)
A teraz dobrej nocki, muszę sie szykowac do spania, bo jutro pobudka 5.40.:oo2: Do jutra!:-)

Jagus- swieta prawda... moja babcia byla od parady.... czasami jak rzucila jakims tekstem to ciezko bylo zeby nie buchnac smiechem.... a najbardziej lubilam jej zdanie,ze nowoczesna kobieta powinna miec dobre wyksztalcenie ( nie musi pracowac,bo od tego ma sie meza,zeby zarabiala na zycie), zeby nie byc zalezna od mezczyzny , rowniez co bylo dla mnie swego rodzaju szokiem posiadala prawo jazdy,nie dlatego zeby jezdzic samochodem - bo jezdzila autobusami a w dalsze trasy pociagi lub zieciowie ( glownie moj tata ja obwozil po rodzinie i przez to moja mam sie smieje,ze on zna lepiej mojej mamy dalsza rodzine od niej samej....) ale dla zasady..... sorry za moje rozpisywanie sie,ale ja tak lubie gadac........... i nie nadazam z pisaniem

Jagus33- ja bym ci polecila zrobic badanko krwi na preciwciala.... a szczepionke mozesz dostac za jednym nakluciem kilka....

Najko- dobrej nocki..... ja sie bycze na urlopie....

reklama
Do góry