reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Muma nie ma to jak dobry plan na weekend;-) My mamy zaplanowany wyjazd jutro do tesciow i rodziców, a pozostałe dni... nie wiem, sie zobaczy:-) Miłego dzionka z kompletem dzieci:-)
Gochson matko! wez nie strasz:szok: człowiek sobie zyje szczesliwy, ze dziecko zdrowe, tylko katar ma, i nie mysli sie na codzien ze moze serce chore czy jakas białaczka sie czai (tfu! tfu!! ). heh... od takich mysli osiwieć można:-(
Jakiego macie psa? W jakim wieku? Wygląda na to,ze pies uważa,ze Adas jest niżej w hierarchii stada niz on. Moze spróbujcie poradzic sie jakiegos tresera co zrobic? Bo pieska na pewno trzeba uświadomić ze Adas jest nietykalny, tylko to fachowiec najlepiej podpowie jak... Tak myśle..
A co do piosenek, kiedyś Młodej na youtubie pusciłam kilka piosenek dla dzieci ("jadą misie", "jagódki" i takie tam), no i tak jej sie spodobały,ze nie ma bata, codziennie musi być oglądanie :-) No wiec raz dziennie ma sesje teledyskową, macha obiema rękami, podskakuje i cieszy sie jak to ogląda :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Aaronka my tez tesknimy.

Muma miłego weekendu.

Ani@k aha. Buziak.

Gochson ale historia z tym sercem. No i wczesniej nikt tego nie podejrzewal u tamtego malucha?
A z psem to ostroznie,bo jak przy jedzeniu gryzie to cieżko oduczyc tego nawyku. Broni żarcia. Chyba ,ze tak jak koko pisze, ugryzl tylko malego,a was nigdy przy misce. To wtedy pomoże psi psycholog.

Koko to tez twoja jest tancerka. U mnie to samo. Programy muzyczne TV moga w kółko leciec a ten ma radoche. Rączki nożki caly czas tańczą.

Dzien Dobry,
Witam drogie Panie

Ani@k ale posty dlugie tu smigasz. Nie martw sie Patrysiowa kupka...Pewnie to z jedzienia, ale dobrze, ze mozesz na weekend zadzwonic do pediatry i sie poradzic

Kok.o muzykalna ta Twoja Niunia.Nie dosc ze sportowiec akrobata to jeszcze przyszly muzyk. Fajnie, ze z Mala juz lepiej
Terefere juz w drodze? Jaka trasa?
Gochson oj, kciuki aby synus byl zdrowy i serduszko sie ladnie zregenerowalo. A z pieskiem to bym tez tak nie zostawila, bo dran wlasnie mysli, ze on rzadzi a nie syn...
Aaronka dosypia albo juz na nogach. Ciebie nam tu brakuje, ale wiemy, ze Ty kobieta pracujaca jestes i wybaczymy nieobecnosc:tak:
Te dziewczynki to male lobuziaki sa jednak
Zuzanka a gdzie Ty?
Katiuszka jaka sytuacja na froncie? Spicie wszyscy?

Fak zjadlo posta bo neta stracilam.
Jestesmy w drodze przed czestochowa. Droga fajna. Zobaczymy A4 i zakopianke. Pogoda chyba ladna sie szykuje.

Psa mamy beagle i ma już 10 lat. Ma trudny charakter, nas nie gryzie, ale często warczy jak się go z łożka goni. Fakt traktuje Adasia jako najniżej w chierachi, od zawsze był pępkiem świata, więc teraz nie potrafi zrozumieć, że dziecko może więcej. Wydaje mi się, że ciężko go będzie zmienić, tym bardziej, że Adaś mały i nie rozumie, że nie może z nienacka do psa podchodzić i go głaskać. W większości pies się usuwa, jak Adaś leci w jego stronę, teraz chyba się wystraszył, bo go od tyłu podszedł. Natomiast powiem Wam, e jak Adađ ma w rce jedzenie to pies jest jego najlepszym przyjacielem, chodzi za nim, łasi się, daje sobie robić wszystko.

Z tym sercem to dziwna historia -podobno wada od urodzenia. Nie chcę nikogo oceniać, bo nie wiem jak to dokładnie wyglądało. Po pierwsze pediatra konował - dziecko płakało w nocy, budziło się po 4 razy, a on czasem przepisywał jakieś leki na uspokojenie. Po drugie kilka razy chorował (zapalenie oskrzeli), no i kaszlał. Po 2 latach nie chciał jeść, tylko mleko pił, no i zrobili kompleksowe badania. Okazało się, że ciężka wada serca, arytmia, wysłali do Zabrza do Śląskiego Centrum Chorób Serca i okazało się, że nie da się tego leczyć. Pewnie gdyby wczesniej się dowiedzieli to i tak by to niczego nie zmieniło, ale trochę się dziwie mojej kuzynce, ze nie badała go wcześniej.
Ja to chyba jestem bardziej przewrażliwiona - jak dziecko ma wysypkę to idę do lekarza (dermatolog + alergolog), jak zezowało to poszłam do okulisty, jak ma szmery w sercu to byłam u kardiologa.

Nie lubię jak ktoś inny mi dyktuje co mam robić, ale często sugeruję się swoimi odczuciami. Przecież matki maja jakiś instynkt i same czujemy kiedy coś jest nie tak. Przecież jakby moje dziecko płakało często i nie mogło spać to chyba bym poszła do lekarza jednego, potem drugiego, a moze nawet i trzeciego.

tere fere bezpiecznej podróży życzę.

Gochson fenks. Kurcze nie wiem czy ja bym kapnęła,ze jest cos nie tak z sercem gdy maly by sie budzil i nie chcial jesc. Ja to chyba nie mam tej intuicji kurka. A tez dziwi mnie,ze w ciazy tej wady nie wykryto skoro jest taka ciężka. Na prawde to prowadzil ją jakis konował chyba.

Czesc dziewczynki, ja tak tylko na szybko sie melduje, bo mloda chwilowo padla, ale nie wiem na jak dlugo.
Musze jej przygotowac torbe i zarelko tez niestety, bo idzie do tesciow (ja mam wizyte u dentysty), a jej akurat wypada pora jedzenia. Mam nadzieje, ze sobie poradza, bo ona niejadek, a i pierwszy raz z nimi bedzie jadla:eek: Moj dentysta ma czesto obsuwy, bo jest dokladny, wiec moze sie to wszystko przeciagnac. No nic, moze z glodu nie umrze.

Ja kurcze tez sie psow boje, tesciowie maja i glupi ten pies kompletnie jest. Mnie juz kilka razy pociagnal za nogawke i zawsze boje sie, ze moze cos mlodej zrobic:baffled:

Jesli chodzi o wady serca, to moj tato dowiedzial sie, ze ma wade serca od urodzenia jakies 10 lat temu:confused2: dziwna ta wada, bo jakos tam cos odwrotnie smiga z lewego do prawego czy odwrotnie, ale w niczym mu to na razie nie przeszkadza.

Gatto spoko nie martw sie. Dziadki mimo wszystko kochaja gattinke nad zycie.
Daj znac czy powyrywali ci zebiska,czy co.

Wczoraj moja frend zapytala kto ty jestes bo skomentowalam twoja fote. Zatkalo mnie. Powiedzialam,a taka Asia. Fajna. Nie drążyla tematu na szczescie. Ale wymyslilam sobie,ze jak znow o ktoras zapyta,to zawsze moze to byc ktos z liceum albo kolezanka kolezanki ze szkoly. Albo byla klientka. Tylko zebym sie nie pogubila cholera.

reklama
tere fere ja myślę, że byś poznała. Wiesz, ze mały się budził w nocy po 3-4 razy i potrafiła go bujać przez 2 godziny w nocy, żeby zasnął ? Przecież jak dziecko płacze tak długo w nocy to chyba coś mu jest, no nie ? Mój Adaś też płakał, ale wtedy albo zęby, albo go brzuszek bolał.
Strasznie dziewczynie współczuję, bo pogubiła się całkowicie. Na dodatek teraz się jeszcze rozwodzi z mężem. Szkoda dzieciaka, bo on potem traci najbardziej w czasie takich przepychanek.

Gatto dobrze, że w niczym nie przeszkadza ta wada.

Ja kawke wypiłam i już odliczam godziny do długiego weekendu :-)

Do góry