reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Gatto spoko, 3 godzinki to dobry start, ja też tak zaczynałam, a potem stopniowo o godzinkę wydłużałam sobie prackę. Lecz nadal nie jestem w stanie pracować normalnie codziennie. Tym bardziej, że pracuję w soboty, ale nawet jakby nie to wracać o 17.30 i widzieć dziecko raptem ze 2-3godziny dzinnie to bym nie dała rady. Choć jeśli by trzeba było, to cóż...

No ja się nie podpisuję pod teorią o eMach, bo mój kurna robi sporo i jak już robi to 8 razy lepiej ode mnie. Właśnie kąpią się z bobuchem. Codziennie zajmuje im to coraz więcej czasu, bo się razem bawią. Pół godziny to minimum i wtedy mam czas na FB i BB.

reklama
Dobranoc babole!
Jutro ide do robotki, więc raczej nie wpadnę, albo pózno. No chyba, że mi ktoś nie przyjdzie, to wpadnę przez fona. :-)
Ahoy!

Gatto fajnie że mała polubiła basen. Trochę rozrywki dla niej no i dla Was. Fajnie, że masz możliwość na 1/2 etatu, ja wracałam na cały więc było trudniej. Szybko zleci i będziesz miała więcej czasu dla małej.

tere fere ja niestety na cały etat. Z jednej strony mam mało czasu dla synka, ale z drugiej strony to jakieś urozmaicenie. No i wychodzę do ludzi. Jak byłam na macierzyńskim to mi brakowało kontaktu z ludźmi.

Witam przy kawce. Siedzę w pracy i przeglądam zabawki dla małego. Niedługo święta i Mikołaj, więc trzeba coś powybierać. Macie jakieś pomysły na prezenty dla 19-miesięcznego kawalera ?

Hej Kobitki,

Gochson - nie ma to jak zająć się czymś miłym w pracy :tak:;-) A może jakiś zestaw instrumentów dla całej rodziny ?? Z tego wychodzi fajna zabawa:tak: Jest teraz tyle możliwości a już pewno mnóstwo macie:tak:

Gatto - co do chłopa to mój też zrobi przeważnie lepiej ode mnie ale zapędzić go do tego to już wyższa szkoła jazdy :-D Generalnie luzik, odpocznij kochanie, jest przecież czysto itp A wie, że lubię gotować i tu się w ogóle nie wcina. Choć ostatnio po tym mięsie od Taty stwierdził, że on też chyba musi zacząć coś gotować:tak:
Co do powrotu do pracy na 3 czy 4 godziny to zazdroszczę takiego powrotu. U mnie 8 z dojazdami to wychodzi 10.5 :-( Więc nieprędko.

katiuszka - Olek się nie boi odkurzacza ani suszarki, wręcz przeciwnie lubi je :happy: Nareszcie się czymś różnią ;-):-) No to farbuj się i pokazuj nam !!

tere fere - miłej pracy , nie zapracuj się za bardzo :tak:

Reszta śpi ??? Niektóre już kolejny dzień :baffled::happy:

Miłego wtorku !!!:-)

Hej
Ja nie śpię..za to zamieniłam sie w mleczarnie :-Dnie mam szans na dorwanie laptoka a z komórki ciężko sie zalogowac. Patryk codzień mnie czymś zaskakuje, przewraca sie z plecków na bok, głośno reaguje śmiechem, dłużej można Go zabawić choć nadal bardzo lubi pierś. W końcu mężczyzna więc co sie dziwić! ;-)
Aaa no i sie ślini czasami ale to chyba jeszcze nie zęby..
Ja nadal nie zorganizowana. Czas mi ucieka nie wiem kiedy..
BB podczytuje FB podgladuje..
Wieczorkiem wpadnę na kompa.
Buziaki :***

Hej Babolki!!!
wpadam na chwilkę, bo później to już nie wiem. eMa mam w domu, choryyyyy....no to wiecie....szkoda gadać:baffled:
Całuję Was wszystkie i się żegnam!!!
ps. idę spisać przepis na kaszę jaglaną z czymś tam...noo to od kok.o:tak:
Może wpadnę jeszcze.
Miłego dnia!!!!

Gochson oj masz racje z tym urozmaiceniem. Dlatego ja wrocilam po 3tyg do pracy. Ale nie musze calego etatu dybac,dzieki Bogu,bo bym sie zatesknila. Choc Adas jest juz w miare duzy to tez inaczej. Mysle,ze za rok tez bede juz na caly etat pracowac.

No zmykam do babeczki.

no cześć

katiuszka fotkę to musisz zarzucić nie ma innej opcji :no: współczuję eMa chorego :tak:

a mnie się podoba wygląd bardziej czytelna strona jest :tak::tak::tak:

ściskam Was cieplutko bo u Nas jakaś piździawa się zrobiła i zimno :confused2::baffled: i uciekam do fryzjera podciąć tylko końcówki ,żeby nie było :-)nic nie robię więcej.

Miłego dnia dziewczynki

Powinni karać za pobudkę o 11 z minutami, :szok:
Muma toczę się jeszcze, od soboty po bejbiszaler to odsypiam, goście dopisali, Mieszko dostał tyle prezentów ze szok, trzeci pokój by się przydał:tak:
Świadkowa została do pon, wiec trzeba było się nią zając.
Dziś lecę po L4 do lekarza i koniec kieratu.
A tym czasem lecę poczytać co żeście dokładnie pisały bo nie ma mnie dwa dni a tu nowe www forum i w szoku jestem :-D

Sle dla potrzebujących:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Hej,

u mnie tez ponuro, eM sie wnerwia, bo mu kom programu nie chce zainstalowac, ma urlop to same wiecie jak to jest

Katiuszka, Gatto-ja mam podobnie z tymi odczuciami po fryzjerze...Mam dosc miekkie wlosy, wymodeluje, dam lakier i po paru h g..o z fryzury. Farby tez teraz nie daje, poczekam az stuknie 12 tygodni przynajmniej. Fajnie, ze Cristi lubi wode i sie nie boi. Jasne, korzystajcie z dobrodziejstw basenu
A z Julusiem nie bedziecie smigac tez na basen? Moze by mu sie podobalo, czy macie za daleko w Tym Londku na basen?
Terefere, Gochson nielatwo prawda tak zostawiac Maluchy i pojsc do pracy...Ja sama nie wiem jak to bedzie, bo wiadomo mniejszy etat mniejsza kasa a wydam na benzyne niewiele mniej..Ah, na razie mam czas kombinowac co i jak

Katiuszka tak to bede juz badania genetyczne, bo moj gin mi wspisal 31 pazdz. 9 tc do ksiazeczki ciazy, czyli wg niego za 2 tygodnie, tj.14 listopada to bylby 12tc+4. Juz sama nie wiem o chodzi, bo wg USG urzadzenia GE Voluson E8 to bylby wczoraj 8tc+3. Wiec juz sama nie wiem o co chodzi. Moj gin ma Sonoace...Muma mi pisala, ze w 14tc na 95% lekarz przepowiedzial plec Olka, a w 19 to juz na 100%, wiec bede musiala jeszcze poczekac troche. Moja bratanica zyczy sobie kuzyneczke:tak: bo w tym roku urodzil sie 1 kuzyn, a drugi w grudniu, wiec ja moge zrozumiec ze woli, aby byla kuzynka

Zuzanka co pichcisz dzis na obiadek?
I Ani@k sie odezwala, milo...Pisz czesciej Kochana
Alex zdrowka dla Cuda! I dla Ciebie duuuzo sil!

Do góry