reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej.

Zuzka tulę mocno. Będziesz Mamą i to wkrótce:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Gatto nie martw się, usuną i będzie potem dobrze. Przecież to fachowcy:tak:

Mi też jakoś smutno. Troche się sprzeczamy z eM. Wkurza mnie wszystko, że ciągle pod górę mam.
Dziś byłam w klinice, miałam USG: obydwa jajniki czyste, żadnych cyst itp. Więc ok.
Potem pani mi pokazała jak mam zrobić zastrzyk. Więc miałam dziś premierę. potem od poniedziałku, USG co 2 dni.
Martwię się, bo tych zastrzyków mam 10, 28 września (12dc) byłby ostatni.Pani doktor powiedziała,że pomiędzy 12 i 14 dc, czyli piątek do niedzieli będę mieć zastrzyk z hCG, po którym po 36 h ma być IUI.
Muszę mieć IUI najpóżniej w niedzielę, bo mój eM w poniedziałek w nocy ma wyjazd słuzbowy do Szwajcarii. Dziś mi to powiedział.
K... mać:wściekła/y: Już sobie piszę scenariusz, że to nie wyjdzie, bo nie będę mieć z kim zachodzić

Zuzka, Kasica
jak to było w Waszym przypadku z IUI? Kiedy miałyście zastrzyk z hcG? I potem po ilu h to IUI?

Muma nie przemęczaj się, bo to przyśpiesza. Moja bratowa to poszła na długi spacer z owczarkiem i dał jej niezły wycisk:biggrin2:I na drugi dzień pojechała do porodu, miała cesarskie.

Katiuszka cieszę się, że się dobrze czujesz i masz apetyt:-D

Kok.o spoko, kontroluj to sobie. Nie wiem, czy będziesz kupować ten aparat do badania poziomu cukru? wszystko się ułoży

Alex podziwiam cię za hart ducha i niespożyte siły. Super woman

Idę do mojego go pogłaskać:biggrin2:

A może powinnam kupić sobie pieska przytulankę? he, chyba mi wali na łeb już.
dobranoc

reklama
hihi Aleksis..no pogłaskać nie zaszkodzi ;-):-) A w niedziele robią IUI? jak tak, to sie nie wkurzaj na eMa, nie ma problemu:sorry:A ze chłop w ostatniej chwili to powiedział..hehe...jak dziecko..no jak dziecko :-D

glukometr chyba bede musiała kupić. zobacze,co jutro lekarz powie.

koko.o z racji tego, że przytyłam 3,5 kg zamiast do 2 kg ginekolog zalecił mi "zapoznać się" (ciekawe co miał na myśli:) ze stroną Słodkie Mamy: Wszystko o cukrzycy w ciąży. Vademecum dla Kobiet z cukrzycą w ciąży ale uważam, że dla Ciebie powinna być pomocna.
dzieki:happy: juz znalazłam, poczytałam sobie, fajna stronka:tak:

a że nie uważam zwierząt za estetyczne, więc całą drogę walczyłam by nie wymiotować...
:szok::szok::eek::confused:

aaa teraz doczytałam Aleksis..hmmm... no to w piatek chyba ten zastrzyk musi być?

Ostatnia edycja:
Alexissnie denerwuj się,...ja Ciebie rozumiem, bo drugi miesiąc rozjade się z mezem z jajeczkowaniem, miesiąc temy myslalam ze 15 dc jak wroce z urlopu bedzie ok ,a jak poszłam na usg 12dc w gdańsku się okazało ze juz po !! i moglismy się przez poturalc w sypialni...a teraz?? teraz okres mi sie spóznił i przez to skolei maz wyjezdza 10dc i zobaczymy...niby jakby bylo jajeczkowanie wczesnie jak ostatnio to udałoby się ale juz jakos w to nie wierze - co misiąc mysle ze to to i zawsze ale to zawsze rozczarowanie....

ooo witam wieczorowo ... ja na chwilkę, nie bardzo w temacie jestem więc muszę troszkę podczytać. M ogląda film ale jakiś taki "Straszny: więc ja tylko słucham .... bo potem bym nie spała w nocy.
wczoraj doczytałam ze u kasicy eMa bakteria -więc spokojnie , zwalczycie intruza i będzie fasoina :tak:
doczytuję ....
witaj Emenems ;-)
Jeszcze mi sie przypomnial jednen tytuł ksiazki 'spóźnieni kochankowie' wartona..fajne na jesieńne popołudnie..
Paa
taaak !!! też polecam :)
no wiecie ale po tylu latach to ciężko jest wierzyć ,że cykl zakończy się sukcesem i II kreskami ,to nie jest rok starań tylko 8 lat ,8 długich cierpliwych lat i niestety moja cierpliwość już się kończy
oj tam zuzanka nie kończ się nie kończ kobitko .... młoda jesteś :laugh2: ładna, mądra, zaradna ... życie jest piękne i pełne niespodzianek
Hejka :-)

Już trzecia noc budzę się koło 2giej i czuję jakbym za chwilę miała dostać @:baffled: I wiem co to znaczy ;-) Się przygotowujemy , torba spakowana no więc luzik , tylko kto mi w środku nocy cięcie zrobi:szok: Ale nie panikujemy , we wtorek ustalimy jakiś termin i może uda się wytrzymać :happy:
czyli już za chwileczkę już za momencik ....:-D

Ostatnia edycja:
Alex dzięki Kochana!!! zakupiłam kilka drobiazgów, w tym te podkłady pod pupę, majtki siatkowe:tak: no i prawie 200 zł poszło:szok: A to jeszcze nie koniec:baffled:
arronka przytyłaś tylko 3,5kg? i lekarz kazał Ci się zaznajomić z dieta cukrzycową? łomatkoo...to co ja mam powiedzieć, jak przytyłam przeszło 6kg!!! niby nie jem słodyczy...ale soki piję, a tam pewnie cukru w cholerę!!! no zobaczymy...
A widokami mam zamiar się napawać, bo na echu serca ja nic nie widziałam, tylko mój eM i lekarka. Teraz za to idę sama i będę Młodego oglądać z każdej strony:tak: Dzisiaj siedział cicho i spokojnie przez cały dzień, a jak zaczęłam robić zakupy to się ożywił:-D chyba będzie zakupoholik:-D:laugh2:
Aleksis trzymam kciuki za IUI&&&&&&&&&&&&&&&& dzielna jesteś, że sama sobie będziesz zastrzyki serwować...pewnie to nie takie trudne, ale ja na samą myślę mam ciarki:baffled:
bzzz jak tam zdrówko? wykurowałaś się?
Zmykam do łożeczka! dam znać po wizycie...oby mi znowu jakiegoś diabelstwa nie wynaleźli...:angry:

katiuszka - &&&&&&&&&&&&&& za usg:tak:
już wiesz wszystko co do ubranek , tak ?:-) Czy porobić jutro zdjęcia ?;-)
A co do spania zimowego dziecka to najpierw przez chwilę śpi w tym rożku/beciku ale potem jak zaczyna się już trochę wiercić albo pod kołderką albo w śpiworku (u mnie pod kołderką).
Rozważam też zakup pod głowę czegoś takiego na początek , laski mówiły o tym w szpitalu, nic się wtedy nie ulewa itp
Co myślicie ?? KLIN bezpieczna PODUSZKA dla niemowląt WOMAR (2637684974) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

emenems -
witaj, już któraś napisała, pewnie zaraz zajdziesz, więc bądź gotowa !:-D&&&&&&&&&&

Aleksis spokojnie , nie denerwuj się, pogłaskaj go bo nic nie możesz więcej zrobić. Oni tacy już są;-) To teraz będziesz miała co robić z tymi zastrzykami..
A co do spacerów z owczarkiem to jak ja bym wyszła z moim na smyczy to prosto na porodówkę bym jechała;-) Na szczęscie jest posłuszny i biega sobie luźno.

Idzie wieczór brzuch zaczyna mnie boleć :baffled: Aaa termin mamy ustalić we wtorek na wizycie :happy:

kurcze spóźnieni kochankowie coś mi mówi ;) chyba kiedyś coś - muszę się zorientować, ja ostatnio przeczytałam kila kryminałów, ale trafiłam na "pokolenie ikea" piotr C. grube - nie czytuje takiej literatury ale polecam na rozerwanie i na rzeczywistość z przymrużonym okiem ;) oto próbka :

"To jest Oscar i Monika.Od trzech miesięcy mają dziecko_Oskar miał wory pod oczami, które kończyły się w okolicy zębów,i wyglądał, jakby miał azbestowy garnitur.Monika z kolei miała dupę jak szafa, cyce jak torby na ziemniaki, a w spojrzeniu neofaszystowski zapał matki Polki"

witajcie!!!Aleksis ja nie miałam inseminacji robionej.Ja w 4 moje ciąże zachodziłam bez problemu najmniejszego...tak było własnie.Ale z racji,ze moje ciąże konczyły się poronieniami zaczełam się leczyc,robic badanie itd.I teraz jak by się wydawało,ze jest ok z wynikami moimi,to doszedł Adam- jego bakterie w nasieniu:-:)-:)-:)-(i dr.powiedział,zepłodni jesteśmy bo ja w ciążę zachodziłam itd!!ale teraz najprawdoipodobniej jego bakterie w nasieniu powodują brak ciąży!!i najpierw trzeba to wyleczyc,zeby nasienie było w porzadku!!i dopiero potem można podchodzic do inseminacji.Także ja nie miałam inseminacji robionej....zobaczymy jak dalej się potoczy,bo jak nadal nie bede zachodziła w ciążę(a Adama wyniki juz ok.beda)to oczywiście bierzemy taka mozliwośc pod uwage!!!jak najbardziej!!Ale teraz żołnierze muszą byc wyleczone!!!!!Witam koleżankę Emenems:-)

:) kasica my widzę ten sam rocznik :) !
A popatrz, o tym nie pomyślałam, ze mogą być jakieś bakterie w nasieniu, jak nie wyjdzie nam na clo i luteinie to obowiązkowo badanie nasienia w grudniu na święta ! dzięki za info, ja to chyba inseminacji nie potrzebuję bo zachodzę ogólnie tylko nie utrzymuję niestety..

a wkurza mnie takie życie od jajeczkowania do terminu miesiączki. Kiedyś bardzo aktywnie ćwiczyłam, prowadziłam inny tryb życia a teraz?? tyłek rośnie, bo nie mogę ćwiczyć, wszystko podporządkowane staraniom a do tego czuję się masakrycznie po luteinie i już bym chciała żeby to jakiś kres miało

reklama
Witam w baaaardzo mokry dzień:-)
Katuszka mocno zaciskam kciki za usg &&&&&&&&&&&&&&&&&
Aleksis
bądź dobrej myśli.Zobaczysz wszystko bedzie dobrze. A chłopy to już takie są i nie da się tego zmienić:happy2:

Do góry