reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
witajcie!!Gatto WIELKIE GRATULACJĘ:-):-):-)Ale super!!!super wieści!!!bardzo się ciesze,ze tobie siu udało i dwie kreseczki na tescie zobaczyłas!!1teraz odpoczywaj i nie przemęczaj się!!!!!!!SUPERRRRRRRR:-):-):-):-)Aleksis wiesz....ja tez się tego boję,cholernie się boję..........Acha,wczorajj dzwoniłą moja ciocia i mi mówiła,ze rano oglądała taki program,o tym,ze kobiety nie zachodzą w ciążę i wogóle......Wypowiadał się lakarz gin.i psycholog,i powiedzieli,ze jesli się bardzo chce się dziecka,mysli sie tylko i wyłącznie o tym to jest taka blokada,ze ciąży nie bedzie!!ze kobieta się tak zablokuje tym,ze tak szalenie chce miec dziecko,ze nie bedzie dziecka!!!i pomoże nie ginekolog wtedy,ale psycholog!!!!!!i moja kuzynka potemm rozmawiała ze mna i mi mówiła,ze jej kolezanka 10 lat starali się o dziecko,10 lat się leczyli,jezdzili po lekarzach,brali leki i inne "cuda"az pewnego dnia ta pani powiedziała TRUDNO,NIE MAM DZIECKA TO NIE...MUSZE SIE Z TYM POGODZIC ITD.Za jakis czas wyjechali na wakacja,byli tydzien czasu,chodzili po knajpacgh,pili do białego rana,imprezowali ,chlali ,balowali całe dnie i noce!!wrócili do domu ,a ona okresu nie dostała,ale testu,nic sobie nie robiła,na nastepny mc.ona znowu okresu nie ma...poszła do lekarza!!a tu szok!!ona w ciąży jest!!!!!zaszła w ciąże na wsakacjachm,nawet nie wiedziała jak tzn,wiecie,pili,balowali i nawet nie pomysleli,ze mogą dzidzie zmajstrowac;-)no ale na szczęscie udało się i to po tylu latach...ale dopiero jak ona odpuściła sobie!!I ten lekarz tez mówił,ze najgorsza to jest blokada psychiczna,wtedy ciężko się otworzyc itd!!!!No kurcze,ale jak tu nie myślec??????????????????:-(ja non stop siedze,rozmyślam itd!!!!!!!cały czas....ja nie umię znalesc sobie innego zajęcia,nie umię od[uścic,jak podswiadomie non stop myślę.....

Ostatnia edycja:
Gatto, to teraz tylko nie zaprzątaj sobie głowy IUI tylko Ci radzę, tak jak wszytkim zaciążonym tu radzimy LEŻ I TYLKO PACHNIJ :-):-):-). A tak serio, miałaś jakieś objawy, że może być fasolka?
Aleksis, ja też czasem mam takie obfite wydzieliny czegoś, myślę że to endometrium.
Kasica, bo to tak jest nasze sprawy nadają się do psychologa :-D. Ja od tamtego miesiąca sobie powiedziałam , że jak będzie to będzie, a jak nie to nawet teraz lepiej bo najpierw musimy dojść do ładu z tymi przebojami w pracy. Jak będzie to się bardzo ucieszę a jak nie to znow red wine i od nowa schizowanie :-D.
Haszitka, zaraz wpadniesz w dryg, a to tak jest że my baby nie dość ze robotę mamy to jeszcze w domu zapierdziel. Nie bierz za silnych tych leków.

Katiuszka spoko ja poczekam:tak:
ok, to super!!! ziółka masz już zaklepane:tak: poczekamy tylko, żeby minął około 14 tydzień i zaraz Ci je wysyłam:tak: I promise!!!!
aleksis i haszitka trzymajcie się Dziewuszki!!! współczuję nadejścia zmory:-(ale główki do góry!!! walczymy dalej!!!! na forum panuje dobra passa, więc wszystko jest możliwe!!!!!
kasica wiem, że wczoraj w Dzień Dobry Tvn miała być ta rozmowa, ale musiała wyjść zanim się zaczęła, a słyszałam tylko zapowiedź, że ma być o tym, dlaczego nie ma ciąży a nie ma żadnych problemów medycznych. Aaaa i o tym to było...no to prawda...ta presja czasu, że to już tyle a tyle się staramy i nic, a inni to raz i już dziecko, do tego dochodzą nerwy, że coś ze mną nie tak itd. no i nie ma się co dziwić, że pojawia się blokada psychiczna. Jest mnóstwo przykładów takich par, które starają się kupę lat, aż któregoś dnia albo się poddają albo godzą się z rzeczywistością, a tu bach! i ciąża!!! tylko jak to zrobić, żeby nie popaść w ten obłęd??? chyba tylko trzeba mieć sporo wiary, nadziei i sił....no i kiedyś się uda!!!!!!! czego wszystkim naszym i nie tylko naszym staraczkom życzę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ja dziś pół dnia przesiedziałam w necie, oczywiście z przerwami na drzemki;-) Otóż znalazłam sobie kolejny powód do zmartwienia:zawstydzona/y::sorry2: i musiałam poszukać co i jak. A chodzi o to, że ja odwiecznie mam opryszczki na ustach, raz są długie przerwy między nimi, raz jedna po drugiej. No i teraz coś mnie zaczęła warga lekko swędzieć i szczypać, a to ja już rozpoznaję jak objaw zbliżającej się cholery:wściekła/y: No i zaczęłam szukać w necie, jaki to ma wpływ na dziecko itp. O matko jednyna!!!!! najpierw to się tak wystraszyłam, że myślałam, że padnę, ale z upływem przeczytanych stron i artykułów, trochę się uspokoiłam. Podobno to jest tak, po pierwsze groźna jest opryszczka na intymnych częściach ciała, robi się wtedy od razu cesarkę. Po drugie opryszczka wargowa jest niebezpieczna kiedy przechodzi się ją pierwszy raz w życiu właśnie w ciąży. Gdy się ją ma wcześniej, to ma się już przeciwciała i te przeciwciała przechodzą na dziecko i jest niby ok. Mnóstwo dziewczyn pisało, że miało opryszczki non stop w ciązy, w różnych tygodniach i wszystko było ok z dzieckiem, ale były tez takie opinie, że któraś tam poroniła i później okazywało się, że to własnie z powodu opryszczki:szok: no i weź się tu nie stresuj:baffled: a najgorsze, że nie można nic za bardzo na to cholerstwo stosować...odpada zovirax i temu podobne maści...ehhhh jak nie urok, to........:-(

katiuszka..kobito!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)bo bede bardzo zła!!!:wściekła/y:po jaka cholere sie naklrecasz,co???!!czytasz,nakrecasz,martwisz,dołujesz,myslisz!!!Ty teraz nie mozesz się denerowowac,no!!!!!!!byłas u lekarza kilka dni temu,jest wszystko dobrze i tak bedzie,a ty czytasz i sie dołujesz!!nie wolno!!!!!!!!!!!!!:angry::angry::angry:Ja tez duzo czasu spedzam w necie,czytam,szukam i rozmyslam itd,to tez nie jest dobre i to wcale!!ale ty jestes w ciąży i stres napewno nie służy!!wiec ani się waż tak robic wiecej!!!!!!!!!!!!Ja jutro do pracy...wiec o 4 pobudka.Ale wieczorkiem z moim mężem na piwko wybieramy się !!u nas na wsi facet otworzył zajebisty hotel!!jest tam basen,sauna,kosmetyczka,fryzjer,sale weselne itd...i jest tam tez restauracja,bardzo ładnie i fajnie jest tam..no i wieczorkiem wybieramy sie na piwko!!kurcze koleś ceny zarzucił sobie jak w rynku we Wrocławiu:crazy:a to tylko wiocha jest nie Wrocław!!!!1litości!!!no ale co tam...na piwko sobie mozna wyskoczyc!!!

Ostatnia edycja:
Katiuszka, a ja mylałam że tylko ja mam ten problem z opryszczką w okres. Zawsze w pierwszy dzień okresu mam taką bombę na ustach albo w środku nosa. W okres to jest chyba normalne bo organizm jest osłabiony. Może Cię jakieś przeziębienie bierze albo się przegrzałaś? Wydaje mi się że w czasie ciąży organizm też musi wykonać trochę wysiłku i o opryszczkę łatwiej. Może zapodaj sobie witaminkę C, bo w ciąży chyba można.
Zaczynam dostawać już schiza od tych wzdęć, odbijań i zaparcia, nawet mi przegotowana woda nie pomaga. Męczę się jak cholera i do tego ta gorączka.
Kasica, miłego balowania na piwku z eMkiem, tylko baw się jak dama i nie przeholuj :-D.
Ja jutro cały dzień na plaży, pod parasolem oczywiście albo w wodzie. Mam zamiar mieć dzień pełen relaksu bo za chwile znów poniedziałek.

Bionda objawow tudziez przeczuc 0. Oprocz podwyzszonej temp i ciagniecia brzucha jak na @ nic nie mam.

Tez chcielismy sie wybrac nad morze skuterem. Myslicie , ze to bezpieczne?

[Gatto/B] z jednej strony ciaza to nie choroba, z drugiej-mocne wstrzasy raczej nie sa wskazane, ja bym sobie darowala..A nie mozecie samochodem ??
Co do kapieli to jest tez taki specjalny żel antybakteryjny dla kobiet w ciazy.Ja się nie chcę wymądrzać ale już wiecie że jestem zeschizowana:-)
katiuszka- masci typu zovirax odpadaj, moze jest cos słbszego dla kobiet w ciazy, a jak nie to zostaje ci pasta do zębów:-):-)
Jesli kogos wkurzam tym zrzedzeniem to dodam ze do 12 tygodnia w obydwu ciązach nie farbowałam włosów i nie malowałam paznokci :-) chorobliwie tez uwazam na to co jem i za karę za to wszystko mam tokso:-) gatto-badalas toksoplazmoze kiedys?? zrób
koniecznie.

reklama
Do góry