reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
odebrałam wyniki TSH 1.97 teraz już wiem czemu mi się spać chce dzień i noc :no:

w jakiejkolwiek jednostce to podałaś to powinno być dobre a wręcz bliskie ekstra jeżeli chodzi o zajście w ciążę bo do zaciążenia najlepsze jest około 1,5. Ja mam wynik w uIU/ml norma 0,270 - 4,200 więc twój jest być dobry.
Nie czytałam dokładnie ale czy robiłaś jakieś antyciała, ja na przykład zawsze mam dobry TSH FT3 FT4 a antyTPO mam dziesięciokrotnie przekroczony czyli autoimmunologiczne zapalenie tarczycy tzw Haschimoto.

Dziewczynki, a temperatura w jamie na dole jest wyższa niż w jamie na górze? bo ja w tej górnej mierzę :sorry2:.
Ide na plaże pospać godzinke na powietrzu.

Lepiej mierzyć w jamie pod językiem, bardziej zbliżona do tej w ...:biggrin2:
A tak w ogóle nie zadobrze Ci z tą plażą?:crazy:
U mnie chmury i deszcz, dzień powitał nas ekstra burzą o 5.30 rano, biegłam z samochodu na parkingu do pracy ok 30 sec i przemokłam całkowicie:rofl2:, widoczność w aucie była kilka metrów, jak jechałam to trzymałam się za cysterną to dobrze widziałm gdzi droga bo te cieżarówki to jak choinki oświetlone a średnia prędkość to była 70 km/h

Lumina ty jestes pewna, ze te objawy to od tarczycy????Ja nan TSH prawie 5, waze 55kg, paznokcie mi rosna jak szalone, w ogole laska jestem :-D, no moze skore tez mam sucha, ale to od podstawowki:)

Badałaś się, sam wynik TSH nic nie mówi, trzeba dodatkowe antyciała zrobić, żeby wiedzieć jaka choroba. Choroby tarczycy mają tendencję rozwoju właśnie w okresie dojrzewania, szczególnie dzieje sie tak u dziewcząt. Twój wynik z pewnością za wysoki a zdarzają się lekarze, że mówią, ze taki jeszcze moze być. Ja tylko raz miałam lekko podwyrzszony ale sie uparłam i zrobiłam inne badania i wyszło. Odkąd biorę euthyrox to takie drobne dolegliwości znikneły.

Ja też cialko niczego sobie 170cm/56kg z pilnowaniem się coby nie pofolgować. Jeszcze 7 lat wstecz do ślubu miałam suknie rozmiar 34 a jak sie poznaliśmy 10 lat temu to 170cm/49kg

W okresie rozwoju choroby pierw może być nadczynność tarczycy, niska waga, wilczy apetyt, bla bla bla, później TSH rośnie i zmienia się to w niedoczynność, nagle zaczynasz tyć i inne objawy.
Warto sprawdzić antyciała a jak wyjdzie jakaś choroba tarczycy to moze przy leczeniu będzie lepiej zaciążyć.

Ale się nastukałam:-p

lapop...uszka do góry...przeciez nadejdzie taki dzień,że ta wredna suka @ nie przyjdzie dla nas wszystkich starających się,tak???!!!!wiem,ze zadne słowa cie nie pociesza,ja wczoraj to samo przezywałam,dzis jest juz ciut lepiej...zawsze pierwszy dzien gdy @ u mnie jest fatalny,potem jakos wszystko wraca "do normy"(powiedzmy),potem czekanie,i nadzieja,zeby nie przylazła itd.....

cześć Babole,
wybaczcie, że mało mnie słychać, ale upały dają się we znaki, i remont, i Cud - terrorysta. i padam po prostu na pysk
mam nadzieję, że za miesiąc się uspokoi i będzie mnie więcej, w sensie przenośnym, w dosłownym to już wystarczy, i tak na wagę wolę nie wchodzić

Zuza - ta tempka to już ma tak zostać!
Ani@k - Kocico, grrr
Muma - bycie DR zobowiązuje! więc doradzaj, komentuj, prowadź, a my się będziemy odwdzięczać - będziesz miała mleko prosto od krowy, kury, kaczki i czego tam zapragniesz
kok.o - padam przy Tobie ze śmiechu
Gatto - musiałam dzisiaj ciasto kupić, jęzor miałam do ziemi po tym Twoim cieście
i jeszcze Ty mi Bzzz dowalaj słodkościami
pozdrawiam Was wszystkie, fotorelacja z dziś na fb

cześć Dziewuszki:-)
Takie miałam dzis ambitne plany, że zrywam się wczesniej z pracy, lecę przepisać się do innej przychodni (tzw. GP) a potem wpadam do Was na pogaduchy. A tu doopaaaa....w nowej gp pani recepcjonistka powiedziała, że nie wie czy mnie zapiszą, bo najpierw muszą się zapytać w starej gp czy lekarz się zgodzi:szok::baffled: Powalona jakaś:wściekła/y:a gdybym przeprowadziła się z drugiego końca Londynu to też by mnie nie przpiszali i musiałabym tam leździć do lekarza??? No i oczywiście od razu nie zadzwoni, tylko w piątek po południu może coś już będzie wiedzieć. Na wizytę z położną oczywiście tez mnie nie umówili, bo przecież jeszcze do nich nie należę!!!!!:wściekła/y: Zwariować z nimi można!!! już się zaczyna, z angielską służbą zdrowia coś zacząć, to trza mnieć końskie zdrowie!!!!! dobrze, że chodzę do swojego polskiego lekarza, bo chyba bym osiwiała przez ten czas oczekiwania na ich łaskawą wizytę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No i jak wróciłam do domku, to ledwo Was poczytałam i już mnie nie było, padłam jak kawka:-) i spałam 3 godzinki:szok: nooo spanie to ja teraz mam....
Wiem, że miałam coś poodpisywać....ale zapomniałam co komu...
lopop strasznie mi przykro, że nieproszony gość Cię nawiedził...:-(wiesz jak to jest...póki jest @ jest nadzieja...tego się trzymajmy i życzę dużo wiary na następny cykl!!!!!!!
kasica dobrze, że już masz troszkę lepszy nastrój niż wczoraj....jak wiem jak to jest, pierwszy dzień @ najgorszy...a później nie ma wyjścia, trzeba brać się w garść i do przodu!!! Widzę, że Ty właśnie tak zrobiłaś, podzwoniłaś po lekarzach, poumawiałaś wizyty, badania...Trzeba coś robić, bo wszystkie wiemy, że jakbyśmy siadły i załamały ręce, to samo nic nam z nieba nie spadnie. Szczęściu czasem trzeba pomóc, no nie?;-) Kciuki za żołnierzyki Twojego eMka!!!!!!!!!!!!!!
Nie pamiętam która z Was pisała czy pytała jak to jest z piciem ziółek i braniem leków....ja Wam powiem tak, nie miałam pojęcia, że Clo nie wolno zażywać razem z ziołami, 2 miesiące piłam ziółka i dwa miesiace brałam Clo..równocześnie!!! do tego wiesiek i omega 3. Dwa miesiące takiej mieszanki i bach!!! fasolka!!!!! aaaa no i to wszytko popijałam winkiem na endometrium;-):-) Nie chcę Wam radzić "tak, pijcie ziółka i bierzcie leki", pisze tylko jak to było u mnie. Warto zapytac się lekarza, ale słyszałam tez, że część lekarzy mówi, że oni nie są zielarzami i nie zajmują się taką medycyną. Zależy od lekarza...ale spytać nie zawadzi, nie?
zuzanka nooo super wyjazd mężuś Ci szukuje:tak: a kiedy macie tą rocznicę???
ani@k potwierdzam, trzeba oderwać myśli od staranek, zająć głowę czymś innym, ale tak na maksa i nawet nie będziesz wiedziała kiedy i jak, a tescior pokaże Ci II kreski!!!! Nie wierzyłam w to, to znaczy wiedziałam, ze tak wszystkie dziewczyny mówiły, żeby odpuścić...ale ja myślałam, że to takie tylko gadanie...ale widzisz jak się u mnie sprawdziło??? ja na serio już byłam jedną nogą na Krecie:-D
Dobra, skończyła mi się wena, musze znowu Was poczytać i spróbuję jeszcze tu wrócić, chyba, że mnie znowu spanie dopadnie:baffled::sorry:

w jakiejkolwiek jednostce to podałaś to powinno być dobre a wręcz bliskie ekstra jeżeli chodzi o zajście w ciążę bo do zaciążenia najlepsze jest około 1,5. Ja mam wynik w uIU/ml norma 0,270 - 4,200 więc twój jest być dobry.
Nie czytałam dokładnie ale czy robiłaś jakieś antyciała, ja na przykład zawsze mam dobry TSH FT3 FT4 a antyTPO mam dziesięciokrotnie przekroczony czyli autoimmunologiczne zapalenie tarczycy tzw Haschimoto.

Lepiej mierzyć w jamie pod językiem, bardziej zbliżona do tej w ...:biggrin2:
A tak w ogóle nie zadobrze Ci z tą plażą?:crazy:
U mnie chmury i deszcz, dzień powitał nas ekstra burzą o 5.30 rano, biegłam z samochodu na parkingu do pracy ok 30 sec i przemokłam całkowicie:rofl2:, widoczność w aucie była kilka metrów, jak jechałam to trzymałam się za cysterną to dobrze widziałm gdzi droga bo te cieżarówki to jak choinki oświetlone a średnia prędkość to była 70 km/h

Badałaś się, sam wynik TSH nic nie mówi, trzeba dodatkowe antyciała zrobić, żeby wiedzieć jaka choroba. Choroby tarczycy mają tendencję rozwoju właśnie w okresie dojrzewania, szczególnie dzieje sie tak u dziewcząt. Twój wynik z pewnością za wysoki a zdarzają się lekarze, że mówią, ze taki jeszcze moze być. Ja tylko raz miałam lekko podwyrzszony ale sie uparłam i zrobiłam inne badania i wyszło. Odkąd biorę euthyrox to takie drobne dolegliwości znikneły.

Ja też cialko niczego sobie 170cm/56kg z pilnowaniem się coby nie pofolgować. Jeszcze 7 lat wstecz do ślubu miałam suknie rozmiar 34 a jak sie poznaliśmy 10 lat temu to 170cm/49kg

W okresie rozwoju choroby pierw może być nadczynność tarczycy, niska waga, wilczy apetyt, bla bla bla, później TSH rośnie i zmienia się to w niedoczynność, nagle zaczynasz tyć i inne objawy.
Warto sprawdzić antyciała a jak wyjdzie jakaś choroba tarczycy to moze przy leczeniu będzie lepiej zaciążyć.

Ale się nastukałam:-p

ja też hashimoto , antyciała zrobiłam raz - norma była do 4 a mi wyszło 20 ale to było ze 2 lata temu potem chodziłam do ginekologa i on mi tylko przepisywał eutyrox myślałam że antyciał nie trzeba tak często robić ?
na usg mi zawsze wychodziła tarczyca zapalna a przynajmniej lekarz twierdził że "cała płonie "

ja twierdzę że przy tsh 1,5 czułam się świetnie - rok temu przy takim wyniku schudłam do 58 kg
sprawdziłam moje wyniki sprzed 2 lat - tsh 2,18 bez eutoryxu i samopoczucie fatalne więc chyba wynik interpretuje się samopoczuciem a nie normami ? przynajmniej tak twierdził mój ginekolog i lekarz rodzinny
przy tsh 5 to bym mogła w trumnie leżeć chyba :no:
a ft 4 ostatnio wyszło mi 0,97 więc chyba ok - norma 0,7 do 1, 3

ja juz po kąpieli,musze zrobic sobie gorąca herbate,bo brzuch wyjątkowo mnie boli:(to przez ta stara,wredną,france,sukę,jędze,której WCALE NIE ZAPRASZAŁAM!,wredotę,która dołuje mnie co miesiąc,brrr!!katiuszka to ja pytałam o łączenie leków i picie ziół...wczoraj nie zapytałam o to dr,zapytam jak pojedziemy na wizytę

reklama
ja juz po kąpieli,musze zrobic sobie gorąca herbate,bo brzuch wyjątkowo mnie boli:(to przez ta stara,wredną,france,sukę,jędze,której WCALE NIE ZAPRASZAŁAM!,wredotę,która dołuje mnie co miesiąc,brrr!!katiuszka to ja pytałam o łączenie leków i picie ziół...wczoraj nie zapytałam o to dr,zapytam jak pojedziemy na wizytę

aaa to Ty pytałaś...a chyba aleksis pisała, że nie wolno ziółek mieszać z Clo...ja nie wiedziałam, wymieszałam wszystko co było, do tego olałam sprawę, szykowałam się na wyjazd i efekt widoczny na suwaczku:-)

alex dzięki!!! spróbuję i migdałów. Chociaż napar z imbiru bardzo mi smakuje i dzięki temu przemycam wodę mineralną:tak:

Do góry