reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

ja uciekam idę oglądać film z moim kochanym M .....będę Was podglądać kochane ,bo od jutra mam więcej pracy i nie będę miała czasu :zawstydzona/y:ale będę wpadać na kilka chwil w wolnym czasie.........ściskam Was moje kochane..........

reklama
O Matko przenajświętsza!!!! co tu się dzisiaj działo!!!!:szok:dobrze, że nie miałam Was jak podczytywać, mam za słabe nerwy:-D

zuzanko, przykro mi, że betka taka słabiutka wyszła....no nic, może następnym razem...Nie tracimy nadziei, czekamy na @, a później do dzieła!!!! Któraś musi zacząć sezon fasolkowy!!!!!:-D

kok.o, ja się piszę na ten konkurs:tak: wprawdzie ja dopiero zaczynam przytulanka...no ale może załapię się na jakąś dobrą lokatę:-D

muma, no aleś wyskoczyła z tymi imionami:-) Ale ok, można się pozastanawiać....Widzę, że Lenka jest w modzie:-) mnie się tez bardzo podoba, ale brat mnie uprzedził i nazwał tak swoją córcię, a moją chrzestnicę. Znam dużo przykładów, gdzie rodzeństwo dało takie same imiona swoim dzieciom, chociaż mieszkali blisko siebie. U mnie to jest o tyle lepiej, że brat mieszka w Suwałkach, a ja na Podkarpaciu, cała Polska nas dzieli, ale jakoś tak głupio....co do chłopca, to Marcel mi się podoba. Ale to są moje propozycje, mojemu M. nie za bardzo. Tak więc wszystko jeszcze do obgadania.
Dzięki za nazwę tej maści. Właśnie nią się maziam tu i ówdzie:-pna razie niewiele jest lepiej:no:

A dziś u nas mała imprezka. Mój M. ma urodziny 37!!!! nie miałam czasu na przygotowanie czegokolwiek, wróciłam po 19 do domu, ale i tak niespodzianka była. Kupiłam gotowy deser tiramisu, ulubiony mojego M. wsadziłam w niego kilka świeczek i tort jak sie patrzy!!!!:tak::-) do tego w misce owoce: truskawki, malinki, jagody z bitą śmietaną. No i oczywiście szampan:-) Dostałam w pracy na święta i jakoś nie było okazji, żeby go otworzyć, to teraz się przydał. Ot i cała imprezka:-) ale i tak był zaskoczony i wniebowzięty!!!! a tak mi się marzyło, żeby mu na urodziny sprezentować test z II kreskami..... no nic, może na Walentynki:tak:
pa dziewczynki!!!!

Hej :-)

zuzanko - popatrzyłam w różne normy na różnych stronach, dopiero od 5 można myśleć, że to ciąża, taki wynik jak masz jest niby normalny.. :-( Ale przecież walczysz dalej, teraz o nagrodę !!! :-)

Ani@k - to super pomysł, jakbyś coś więcej powiedziała, może ja bym się mogła w jakiś sposób "dorzucić" do tej nagrody, może to nas kurka zmobilizuje tzn bardziej nasze jajniki i plemniki :-D Ja w to wchodzę ! Napisz coś więcej :tak:

katiuszka -
jak tak czytałam o urodzinach Twojego M to pomyslalam, ze Ty będziesz prezentem. Kokardą się przewiązać i zapodać trzeba było zamiast tortu i wszystkiego innego :tak:

My z M mamy dzisiaj taką naszą najważniejszą rocznicę, a mianowicie taką , ze 13.01 sto lat temu mój M "poprosił mnie o chodzenie" hahaha:-D No dobra, nie sto lat temu, tylko 22 !!:rofl2::tak: Ile dzieci mogliśmy zrobić przez ten czas...;-)

Też tak u Was wiało wczoraj ?? Masakra jakaś, no ale ponoć zima idzie..

Buziaki

ellloooł :)
ech no rozrzewniłam się Muma, przypomniały mi się piękne czasy "chodzenia" My mamy taką rocznice we wrześniu, nawet chyba bardziej sentymentalna jest dla nas niz rocznica slubu:happy:

A co do konkursu to ja mysle,że dla każdej najlepsza nagrodą będzie samo pozytywne ukończenie konkurencji :-D

U mnie wieje, i dzis mokry snieg popadał,ale juz go nie ma...

Muma czy aby brzuch Cie nie pobolewa, i troche piersi? :-D;-)

chyba @! idzie bo brzuch mnie boli drastycznie :szok::wściekła/y::angry: a zastanawia mnie to ,że beta miała 1,46 a nie 0,0 :zawstydzona/y:
przylazła czy nie ta m@łpa wredna :wściekła/y: a każdy wynik poniżej 5 czy 5,5 jest prawidłowy ale negatywny czyli wszystko jest ok

Ja Was przez cały dzień podczytywałam na komórce...jejku akcja jak w jakimś dobrym amerykańskim filmie....
Kasia.natka nam taki zestaw fluidków przesłała MUSI w końcu zadziałać...!!!!
Mam pomysł!!! :cool2:
Dziewczyny, pierwsza która zaciąży (nie wiem kto która z Was będzie na dniach testowała) dostanie super nagrodę!!! Druga, trzecia, czwarta i piąta a także szósta, siódma, ósma, dziewiąta i dziesiąta oczywiście też otrzyma nagrodę!!!! Nie zdradzę jaką ale powiem że gra jest warta świeczki!!! Także Dziewuchy!!! Do dzieła!!!
:szok: ale mnie ominęło...

Z racji tego, że ja zacznę na dobre byc może dopiero w marcu się starać - nie biorę udziału w konkursie.
Kibicuję oczywiście każdej z Was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kasia.natka z uwagi na swój stan będzie dopingować (mam nadzieję) podwójnie :tak:
jasne że będę kibicować :tak: z resztą robię to już od jakiegoś czasu i na pewno nic się w tej kwestii nie zmieni przynajmniej do czasu aż każda z nas będzie tulić swoje śliczne, zdrowe maleństwo
co do fluidków to postaram się już teraz wysyłać tylko błękitne i różowe żeby nie było problemów ;-) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
a i jeszcze imiona...hmmm...ciężka sprawa, z chłopcem było łatwiej bo na 99% byliśmy zdecydowani na Kubusia (wstępnie było Jakub Piotr) a z dziewczynką od początku nie szło tak łatwo, kilka lat temu chciałam Lenę lub Adę ale parę osób wybiło mi to z głowy :sorry: teraz wciąż szukam i rozmyślam...Oliwka, Julcia...Zuzia też fajne ale kuzynka męża urodziła w sierpniu i tak nazwali małą...hmmm....jakie to trudne, na dodatek wydaję mi się że każde imię wnosi coś do osobowości dziecka więc to taka odpowiedzialna decyzja

na pewno będzie miała na drugie Basia bo tak mają obie babcie :-p

Ostatnia edycja:
kok.o - :-D:-D piersi ani trochę ale jajniki to mi tak buzują że hej :-p Na moim wykresie , który prowadzę widać, że przynajmniej prawie na pewno miałam owulację !!:-) nie we wszystkich miesiącach miałam tak wyraźne objawy i skok i utrzymanie temp. Normalnie dumna jestem z siebie :happy:

kasia.natka - znów podgarniam trochę błękitków :tak: Dzięki !!!:-D Widzę, że zrezygnowałaś z niepewnych kolorków;-)
Ja mam córcię Julcię i osobiście polecam :tak::tak: Super kobitka !:tak:

Muma, ja poczatkujacą pomiarową temp.jestem więc powiedz mi, czy jeśli skok temp.był, to możliwe ze jednak owu mogło nie być? chyba nie, nie? :sorry: A! i w 1 dzien pojawil mi się przejrzysty glut! Malo, bo mało, ale był!(chyba wiesiołek troche zadzaial). Poczatek wykresu mam mocno zębaty, no ale skok jest jednak wyżej niż najwyższy z tych zębów...
Więc szansa na owu jest, nie?
:zawstydzona/y:

kasia.natka dzieki, zgarniam troche różowych i troche niebieskich :-) Juz mi wsio rawno co będzie:-D

Ostatnia edycja:
spróbuję dorzucić wam jeszcze mój brzuszek...
P1060007-1.jpg

reklama
Do góry