reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

zuzanko - &&&&& żeby się obyło bez szpitala, ja też myślę, że to dobrze, że możesz - teraz już jesteś pewna. Musisz po prostu trochę odpocząć kochana....

No nie mogę już wysiedzieć w robocie:baffled: Cały czas myślę co będę gotować w weekend i co porobimy, mam nadzieję, że będzie ładnie i pospacerujemy sobie wszyscy z naszym psiurkiem po lesie :tak:

reklama
hehe fajnie ,ja mam weekend bez męża więc sobie odpocznę ,poleniu****e bez gotowania ;-)mam 3 filmy dvd więc totalny luz blus :) miłego w takim razie kochane jutro się odezwę .....ściskam cieplutko

Witajcie!

Witam:-)

Bylam dzisiaj u gin i mam wiiiieeeeeeelką torbiel na jajniku, 3 cm!!:szok:
(znaczy dla mnie ona jest wielka:confused: , kurka,3 cm to nie w kasze dmuchał :confused:). Niby powinna sie wchłonąc... Miała któraś z was takie cuś???
A poza tym usłyszałam ,ze wg literatury to powinno się odczekać 3 @ przed nastepnymi staraniami, ale jak panią troche przepytałam, to w sumie przyznała, że jak się zaczniemy strać po najbliższej @ to nie powinno nic się stać:-p:-D
No i @ , z tego co tam wypatrzyła, się szykuje się do nadejścia!:-D

Nie przejmuj się, mi ostatnio tez torba urosła takiego rozmiaru dokładnie. Może związane z clo, może nie, bynajmniej pierwszy raz została przyłapana. Doktor dał do wyboru: albo rozpuszczamy antykiem i tracimy cykl, albo ryzyk fizyk że się wchłonie i startujemy z normalnego. Wybraliśmy opcję drugą, torby rzeczywiście brak i zaliczyliśmy w środę inseminacje na naturalnym cyklu, teraz dupek i zobaczymy co dalej.
Także nie przejmuj się, jest szansa, że sama się zlikwiduje.

a to się okazuje ,że to nie żaden żołądek tylko w mojej macicy ,w moich jajnikach itd jest bardzo źle ...a to dlatego ,że okazało się że byłam w ciąży i poroniłam :-( mam mnóstwo płynu w macicy ,endometrium poszerzone strasznie,dużo śluzu i jestem przestymulowana...dostałam Arthrotec 3x1,jak się nie poprawi to do szpitala ....

??? :confused: zuzanka ale no jak to w ciąży?? Beta nic nie wykazała przecież... :szok:
Ech no ... mam nadzieje że szybciutko Ci się poprawi i obejdzie się bez szpitala :tak: Trzymaj się kobito !! :happy2:

Tasza witaj :-)
Mam nadzieje ze ta torbiel sama się wchłonie, na żadne anty się nie godzę!;-)
I trzymam kciuki && :-)

witajcie dziewczynki moje kochane!!!
Dziekuję bardzo za kciukole:-) oj, przydadzą się i to bardzo!!!! Ja powoli dostaję na głowę, od tego czekania:angry: Tak jak pisałam wczesniej, mam bóle takie jak na okres od około 1,5 tygodnia. Parę dni wcześniej zaczęło się jakieś papranie, ale nic wielkiego, tylko sluz zabarwiony raz na różowo raz na lekko brązowo. W piątek brzuch zaczął boleć bardziej, byłam pewna, że zmora cholerna już się szukuje do ataku, a tu nic, w nocy się obudziłam, poleciałam do toalety, dalej nic. Dzisiaj brzuch boli, jakiś taki wzdęty, a @ dalej nie ma. Robiłam test wczoraj...wiem, wiem....za wcześnie, no ale nie wytrzymałam, jedna krecha. Więc dalej czekam, wariuję już!!!!!!!!!!!!!!!!!! No i co bardzo dziwne u mnie, piersi dalej mnie nie bolą, normalnie o tej porze, tj.zaraz przed nie mogłabym się za bardzo nawet dotknąć. No zobaczymy co to będzie:crazy:

Tasza, witaj wśród staraczek:-) A Ty ile masz już cykli za sobą??? bo my tu róznie, jedne więcej, drudie tak jak ja niedawno zaczęły starania, ale wszystkie trzymamy kciuki za siebie nawzajem:-)

zuzanko, jejku, ale się porobiło!!!! Skąd ta ciąża??? pytam się jakbym nie wiedziała skąd się dzieci biorą, ale chodzi mi o to czy to efekt tego zabiegu???? bo jak dobrze pamiętam, robiłas potem betę i nie wykazała....No ale z drugiej strony, to przynajmniej wiesz, że możesz zajść w ciąże. Zawsze jakiś plus....Trzymaj się kochana, życzę dużo siły i nowych energii na dalsze staranka!!!!!!!!!&&&&&&&&&&&&&&

katiuszka79 to Ty tam takie jakby przedszkole/szkółke feryjną prowadzisz? :-D
łomatko.... wyobrażam sobie ten harmider

kok.o, na szczęście nie prowadzę przedszkola ani szkółki, ja się opiekuję dziećmi w domach, a że teraz dzieci miały przerwę w nauce, to siedziały w domu, a ja z nimi:-). Normalnie to starsze są w szkole, a ja zostaję z najmłodszymi. Ale jak mają przerwy w nauce, a tu są one bardzo często, bo wakacje trwają tylko miesiąc, to wtedy jest prawdziwy harmider:-D nooo a jak się zejdą jeszcze koledzy i koleżanki z przedszkola, hohoho...to dopiero zaczyna się zabawa:-D

katiuszka79 &&&&&& nadal mam zaciśnięte:tak:

Ja dzisiaj byłam na grobie brata (urodził się 2 lata przede mną, żył tylko 3 dni :-( ), no i się rozryczałam na tym cmentarzu:-:)-( A jak juz zobaczyłam młodą kobietę, siedzącą na ławce przed takim malutkim grobem, to nie dałam rady...
Rozkleiłam się na cały dzień :-(

kok.o, trzymaj się kochana, tak to jest z nami kobietkami, reagujemy emocjonalnie, a jak do tego dojdzie bałagan w hormonach no to mieszanka wybuchowa. Ogólnie to święto nastraja tak melancholijnie, a do tego niedawne przeżycia, no to nie ma się co dziwić, że się biedna popłakałaś. Ja tutaj nie odczuwam tego święta tak jak w Polsce, ale pamiętam dawniej to też cały ten dzień był taki dziwny...
Z innej strony to fajnie macie, długi weekend, a my tu w poniedziałek do pracy:-(Noooo tylko, żeby przetrzymać weekend!!!!!!!
Dzięki kok.o za kciuki!!!
Może jutro będę miała cos nowego do zakomunikowania:-)
Aha, coś Wam powiem, ale nie śmiejcie się ze mnie pleaseeeeee...ja to nawet dzisiaj nie idę się kąpać, tylko szybciutki chłodny prysznic, bo gdzieś wyczytałam, że jak sie zbiera na @, a nie nadchodzi, to pomaga ciepła kąpiel, że po niej niby szybko @ ma przyjść. To ja dziękuję, obejdę się szybkim zimnym prysznicem:-D:-D Wiem, wiem....wariactwo, jak ma @ przyjść to i tak przyjdzie, nawet jakbym się tydzień nie kąpała....ale ......nie zaszkodzi nie włazić do goracej wody:-D Matko, idę spać, bo jeszcze coś lepszego wymyśle:-D
Miłej nocki i weekendu!!!! pewnie do srody będzie mała aktywność staraczek, wiadomo każdy z rodzinami, w rozjazdach....Poczekamy!!!!

reklama
katiuszka79 trzymam za Ciebie, zeby zmora nie przyszla:)
kok.o
przytulam....
zuzanka81
bardzo mi przykro. mam nadzieje, ze uda Ci sie szybko o tym zapomniec, wyzdrowiec i ...przec do przodu z nowymi nadziejami i mam nadzieje spelnionymi.

Do góry