reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej Dziewczęta :-)
nanulika czy wykupiłaś już wszystkie testy z aptek, czy zostawiłaś coś dla okolicznych staraczek ?:-D Piękne II masz bez dwóch zdań, no ale czekamy na dalszy rozwój wydarzeń tzn piękną betę i odlotowe zdjęcie fasolki z USG :-)
kok.o - lecę na USG w czwartek lub piątek, dziś mam piękną owu potwierdzoną testami i uwaga... w tym miesiącu nie jem wiesiołka bo stwierdziłam , ze szkoda kasy skoro i tak nie działamy. Otóż śluz mam odlotowy, normalnie od umywalki do pralki:tak: kurczę dziewczyny myślę, że to po tych ziółkach, trzeci tydzień piję i już polecam :-)
Poza tym zimno, ale dobrze, że słonko , nie ?
zuzanko - pisz z nami, będzie przecież dobrze, a Ty piłaś już te ziółka kiedys ??
Buziaki :-)

reklama
..... Otóż śluz mam odlotowy, normalnie od umywalki do pralki:tak: kurczę dziewczyny myślę, że to po tych ziółkach, trzeci tydzień piję i już polecam :-)

cha cha :-D no doooooobrze ze sie ciąąąągnie ;-):-D
ja zaczelam te ziółka też pić, od jakiegoś tygodnia. Nie zaczelam od poczatku cyklu ale mysle, ze to nie wplynie jakos na ich dzialanie...
A ja mam chyba poczatki PMS - warcze na wszystkich w pracy :wściekła/y:
mam nadzieje, ze @ około środy przylezie.
pozdro

kok.o to trzymam kciuki za szybką i sprawną @ &&&& :-)
A mój M właśnie dzwonił, że ma juz wyniki hormonów i posiewu i wiecie - wszystko OK. WIęc teraz to już zgłupieliśmy skąd ten problem z armią. Badanie na pewno trzeba będzie powtórzyć ale w pn ma wizytę u androloga, zrobi mu USG , może to mechaniczny problem - jakieś przytkanie nasieniowodów albo coś.. Mam nadzieję, że coś szybko odwracalnego w każdym razie.

hej kochane,
ja się pomału pozbierałam,nie mam innego wyjścia :eek:gratuluję kreseczek wszystkim zafasolkowanym i nową koleżankę
Muma ja nie pijałam ziółek bo mnie stymulowano lekami więc nie było potrzeby ,mam nadzieję,że teraz też nie będą potrzebne ,chce przestać myśleć o tym,że się staram o dziecko,ale jakoś nie mogę :crazy: zapisuje się na badanie HSG miałam już raz ,ale ze 3-4 lata temu a po ciąży pozamacicznej i operacji nie sprawdzałam,a muszę bo mogły się zrosty w jajowodach zrobić .....miałam iść prywatnie ale kosztuje dużo a ja już nie mam ochoty tyle kasy płacić więc idę na NFZ,długo się czeka ale trudno mi się już nie śpieszy.....
katiuszka kochana dzięki za skrócik ;-)

Tak jest zuzanka81 ! innego wyjścia nie ma, jak tylko sie pozbierać i działać dalej:tak: Więc nie myślimy (jak pijane nastolaty na dyskotece ;-):-D) i działamy! :)
A ile sie czeka na takie badanie?

Muma no to w sumie super wieści ! trzymam kciuki &&& za łatwo rozwiązywalny problem :)))

hej kochane dziewuszki!!
nie było mnie kilka dni, bo byłam na weselu mojej siostry a dzień później na pogrzebie mojego dziadka..
w dodatku wracajac z Warszawy obsmyczylam mandat..wrr;)
No ale juz jestem :)
Ciesze sie, ze Wy w takich dobrych nastrojach.
Trzymam kciuki za wszystkie starajace sie w tym miesiacu. Ja zupelnie nie nastawiam sie na nic po tym co mi wykrecil ten gin.
moze przyszly miesiac bedzie lepszy.
Pozdrawiam wszystkich w ten sloneczny ale zimny dzien :-)

na NFZ czeka się długo i trzeba zrobić ten zabieg HSG w odpowiednim dniu cyklu więc jak tylko @ przylezie to trzeba dzwonić do nich i się umówić ,potrzebne standardowo skierowanie, grupa krwi,posiew mój,cytologia i od 3 lat badanie nasienia ,oczywiście dowód osobisty i książeczka ubezpieczenia ....;-)
Muma będą zwarte pewnie i gotowe do pracy żołnierzyki ;-)Brzózko ściskam cieplutko
kok.o zgadza się ;-) więc moje drogie ja działam naturalnie z Wami ,bo do in vitro to szybko nie podejdziemy ...brak funduszy........:no:

witam się wieczorowo!!! ale nam się dziewczynki ładnie dziś rozgadały:-)
brzózka, ale by było, jak za jakiś czas okazałoby się, że jednak załapaliście się na owulację. Nigdy nic nie wiadomo!!!! w każdym razie trzymam kciuki&&&&&&&&&
nanulika, GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
kok.o, no to niech nasza zmora@ szybko i bezbólowo minie a później do działania!!! będziemy Ci kibicować.
muma, nooo śluzik jak się patrzy;-) i to bez wspomagania!!!! co natura, to natura:-D Ja jeszcze nie brałam tego wiesiołka, jak się znowu nie uda, pewnie i ja go spróbuję, ale póki co dziś ostatni "podryg":-D tzn.ostatni w czasie dni płodnych hihihi a pózniej najgorszy czas :czekanie:wściekła/y::wściekła/y:

Trzymajcie się cieplutko!!! na pocieszenie, w Londynie też zimno, a do tego tak wieje, że nie wiem jakby się człowiek ubrał, to i tak przewieje na wylot. No ale na pogodę nie ma rady....

Do góry