reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Esch w skrócie masz jakiś stan zapalny, ilość plusów oznacza nasilenie reakcji.Mało pałeczek Doderleina. Faza estrogenna, czyli przed owulacją.
Musisz się przeleczyć i zrobić biocenozę pochwy po leczeniu.

reklama
Uff..przesadziłam dzisiaj z chodzeniem :-( Ledwo żyję :-( Ale zakupy zrobione :tak:
Esch ja też mam II grupę i prawie zawsze podczas robienia cytologii miałam stan zapalny. Wydaje mi się, że może to mieć związek z moją nadżerką, a Ty masz nadżerkę? Niestety z tymi plusami, to ja się zupełnie nie orientuję, ale Antilka Ci ładnie wytłumaczyła :tak: Nic się nie stresuj, pewnie dostaniesz jakieś globulki z antybiotykiem i będzie ok :tak: Ja teraz biorę na zmianę, albo globulki lecznicze, albo lactovaginal :baffled: I tak w kółko :baffled:
Antilko bardzo się cieszę, że z pieskiem dobrze. Możesz teraz spokojnie rodzić Anię :-) Czyli jutro o 8 do szpitala? I już zostajesz??
Sensi co u Ciebie :confused:

Ja dzisiaj kupiłam sobie biustonosz do karmienia. Jako że nie ma rozmiaru A, kupiłam B, wydawało mi się, że będzie za duży, no ale cóż..Jakie było moje zdziwienie, jak przymierzyłam go w domu :szok: Jest idealny! I nie wiem, czy go wymienić na większy, bo pewnie pokarm mi jeszcze biust powiększy, czy zostawić, a dokupić C :confused: Ładne rzeczy..Cycki mi urosły :-D

Witam :-)

Anuś opiekunka Marty to nasza sąsiadka, po pierwsze mieszka dom obok, po drugie zawsze interesowała się Martą po trzecie odpowiada mi jej charakter więc długo się nie zastanawialiśmy. Umówiłam się z nią na cztery dni a w piątek będę zawozila Martę do moich rodziców, dobrze że mam ruchomy czas pracy więc nie będzie tragicznie z dojazdami.

Ola ja też czekam na fotostory z pokoju dla Franka

Vinniki, Esch ja zawsze chciałam mieć siostrę a trafił mi się brat co bardzo doceniam, ale dopiero od kilku lat i nie zamieniłabym go na żadną siostrę ;-)

Sensi jak na froncie?

My wczoraj byłyśmy na pierwszych ćwiczeniach w poradni rehabilitacyjnej. Mała ma stwierdzoną asymetrię ułożeniową, uwielbia prawą stronę. Nie wiem czy to sukces ćwiczeń, ale dzisiaj udało mi się ją położyć spać z głową na lewej stronie. Jeżeli chodzi o prezenty świąteczne wybieram się w poniedziałek na łowy. Mam już w głowie plan więc powinno pójść sprawnie. A i jesteśmy po pierwszych zupkach, super kupcia, wogóle zasmakowały mojej dziewczynce warzywka, które jeszcze dla niej dziadek sadził.

dobry wieczór:)
Antilo, mam nadzieje, że leki pomogą pieskowi:) o akcję porodową u ciebie już się w ogóle nie pytam, choć co jakiś czas zaglądam na bb czy już się coś ruszyło:-):-p
alus, zazdroszczę, że macie już prawie wszystkie prezenty kupione, my na razie się oglądamy i chyba co się da zamówimy przez internet - akurat umyśliliśmy, że dla moich i męża rodziców kupimy wieże więc prezent byłby z głowy - ale na razie sie rozglądamy.
Eschenbach, mam nadzieje, że szybko wyleczysz stan zapalny, to pewnie nic poważnego:)
vinniki, odgoń gorsze myśli, ja też miałam ciążę zagrożoną, w zeszłym roku całe święta w łóżku i też strach, ale też wiara, że będzie dobrze:) Ty już po półmetku, zobaczysz jak czas do produ zleci! a poki co, rzuć się w wir przygotowań, na tyle ile możesz;-):tak:
sensi, jak sytuacja z mężem? skrobnij coś;)
monik75, oj niech juz przejdzie Mai to ulewanie... a ty będziesz musiala miec operowana tą przepuklinę?
Ewka, gdzieś ty się zapodziała??? odezwij się wreszcie!!

ja byłam wczoraj w pracy, lekki stresik, ale wszystko póki co jest po mojej myśli. Biorę wypoczynkowy do konca lutego, a potem pół roku wychowawczego w trakcie ktorego chcialabym co jakis czas pojawiac sie w pracy, czesc rzeczy robic w domku. Wyrazili na to zgode wiec mam nadzieje ze sie to ułozy a ja nie stracę kontaktu z pracą i łagodnie wrócę na dobre od września.
zmykam bo maluch wzywa, pa!

Aleczku mam taka kolezanke ktorej przez ciaze z biustonosza C zrobil sie biustonosz F :szok::szok::szok: ale najpierw szedl jej biust a potem ona :-D a brzucha spod biustu nawet nie bylo widac :-D ja jednak chyba bym wymienila na wiekszy....
A jesli chodzi o cytologie... kiedys miala I i wszystko w porzadku... stad przerazily mnie te wszystkie krzyzyki.... :-( i nigdy nic nie musialam brac.... wiec jestem w tym temacie zielona... :szok::-(

Moniolek a ja jakos nigdy nie chcialam miec brata....
I mam nadzieje ze cwiczeniami skorygujecie ta asymetrie!

Kajda
czyli w domku siedzisz jeszcze do wakacji?? ale bym tak posiedziala....

Witajcie 30tki!
Antila - twarda jestes ze hoho, no urodź wreszcie ;-)
Alek - wymien jeśli wogóle nie oddaj, a kup dopiero przed porodem, bo pewnie będziesz miała dobre C :-)

Zrobiłam dzis test ciążowy, wyszla słabiutka kreska poczym zaczełam krwawić :baffled: nie wiem co o tym sądzić, ze Stasiem miałam krwawiene implantacyjne. Jutrzejsza tempka sporo wyjaśni. Tymczasem zmykam spać.

O jejku Carioca no to trzymam mocno kciuki:-):-):-)
Ja od godzinki mam skurcze co 7 minut, trochę bardziej bolesne niż przez ostatnie dni. Może jednak coś się rozkręci:confused:

reklama
Antilko, no to może wreszcie skurczyki się rozkręcą na dobre;-) może tak prysznic albo ciepła kąpiel:confused:
Car, trzymam kciuki, oby to było plamienie implantacyjne:tak:czekamy na wiesci jutro!
Alek, ja przed ciaza mialam B, w ciazy nosilam C, natomiast staniki do karmienia kupowal mi maz bo ja wtedy lezalam i 3 razy musial jezdzic do sklepu bo ciagle nie ten rozmiar... od porodu mialam DD!! teraz staniczki sa troche luzne, wiec zamowilam sobie 2 z fiszbinami z miseczka D. Pasują idealnie:tak:na poczatek dobrze jest miec miecitkie bez fiszbin, żeby nic nie uciskało. A teraz kupiłam sobie takie:
Mama New K - biustonosz / Bielizna ciążowa, dla kobiet karmiących, do karmienia - Alles - dlazmyslow.pl
Mama Mimosa - biustonosz / Bielizna ciążowa, dla kobiet karmiących, do karmienia - Alles - dlazmyslow.pl
wygodne i do tego ładne:tak:
moniolek, u nas tez Filek upodobał sobie prawą stronę, my od paru tygodni juz troche cwiczylismy i masowalismy mu miesnie za uszkiem i jest poprawa, tez zasypia czesciej z glowką w lewą strone. Ale jeszcze jej tak nie przekreca jak w prawo. Miejmy nadzieje, że nowe cwiczenia pomogą.
zmykam do spania;)

Do góry