reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Antilko hop hop!!! Czyżby już coś się działo..:confused:
Vinniki siostrzeniec ma 8 lat, a kupiłam mu Pana Samochodzika i taką książkę ,,365 pomysłów na majsterkowanie'', bo on lubi dłubać :-D A naprawdę już nie mogłam patrzeć na to, jak co roku dostaje tony zabawek i żadną nie interesuje się dłużej, niż 10 minut :baffled: Zresztą czas najwyższy wdrożyć go do czytania, a nie tylko zabawki i gry komputerowe :crazy: Szkoda, że tak krótko widzicie się z mężem, ale Święta już niedługo :tak: A jak się czujesz?

Ja się obżarłam wołowiny z buraczkami i ledwo dycham :eek:

reklama
Alek, ja pod choinkę wymyśliłam dla moich chłopców między innymi właśnie "365 pomysłów na majsterkowanie" dla jednego, a dla drugiego "365 eksperymetów na każdy dzień roku" :-D Mój starszy od jakiegoś czasu czyta serię o Panu Samochodziku, w ogóle czyta wszystko co mu w ręce wpadnie, a młodszy z czytaniem ma problem :-(, nad czym boleję, bo u mnie cała rodzina zwariowana na punkcie książek.
Czuję się bardzo dobrze fizycznie, tylko psychicznie cały czas wisi nade mną widmo tego, że ciąża zagrożona... dobrze, że wkrótce Święta, przygotowania, nie ma czasu na myślenie.
Wołowina z buraczkami, brzmi apetycznie :tak:
Powolutku uciekam spać, dobranoc!

Witam.
Ja tylko szybciutko melduję, że jestem. Dzisiaj miałam jakiś gorszy dzień, bolało mnie gardło i głowa. Nic mi się nie chciało i co chwilkę przysypiałam.
Do tego wszystkiego mojemu psu spuchł pyszczek z jednej strony i boimy się, że jest to ropień okołozębowy.Trzeba będzie jutro pojechać do weterynarza, tylko martwię się, że będzie chciał usuwać zęba lub zęby a ja w piątek na 8 do szpitala:-(

Witam.
Ja tylko szybciutko melduję, że jestem. Dzisiaj miałam jakiś gorszy dzień, bolało mnie gardło i głowa. Nic mi się nie chciało i co chwilkę przysypiałam.
Do tego wszystkiego mojemu psu spuchł pyszczek z jednej strony i boimy się, że jest to ropień okołozębowy.Trzeba będzie jutro pojechać do weterynarza, tylko martwię się, że będzie chciał usuwać zęba lub zęby a ja w piątek na 8 do szpitala:-(

Oj biedna psinka :-( Ale może będzie dobrze, weterynarz pomoże na pewno. Antilko żeby Cię tylko jakieś przeziębienie nie brało :-( Trzymajcie się dzielnie!

Witam,

Ja tylko na chwile... wlasnie wrocilam do domu i zaraz zmykam do spania bo padam....a do tego boli mnie reka po badaniach - jeszcze nigdy w zyciu nie mialam takiego sinca po pobraniu krwi!!!! I reka boli przy zginaniu....

Antila a moze to dzisiejsze samopoczucie to zapowiedz porodu??

Aleczku oj kiepsko bylo, kiepsko!!!! Maz cztery raz mnie budzil i w koncu moja siostra metoda "laskotanie stop" wyciagnela mnie zspod kolderki :-D

Monik trzymam kciuki zebu wszystko bylo u Was w porzadku!!!!

Vinniki ma dwie mlodsze siostry :tak: A Ty tez??

Sensi kochana co u Was?? Mam nadzieje ze juz lepiej!!!!:-(

Dzień Dobry:-)
Jestem wczorajsze samopoczucie nie było jednak zapowiedzią porodu tylko przeziębienia:baffled:Od rana cieknie mi z nosa i kicham. Koło 12 jedziemy do weterynarza, wcześniej muszę skoczyć do internisty po kolejne L4. Mam nadzieję, że do wtorku wystarczy:szok:
Vinniki, Aluś to może my też kupimy siostrzeńcowi M taki zestaw na gwiazdkę:confused:
Aluś czyli dobrze, że się zdecydowaliście na szkołę rodzenia:tak:My z M nie chodziliśmy, ze względu na to, ze ja z racji zawodu mam jakieś teoretyczne pojęcie a na ćwiczenia nie dostałam zgody:-(Wczoraj się śmialiśmy,że na sali porodowej M będzie musiał improwizować:-)

Antila, może rzeczywiście te objawy oznaczają, że poród blisko... Trzymam kciuki aby wszystko sprawnie poszło u weterynarza i aby się terminy nie ponakładały... Prezent na gwiazdkę to chyba fajny, ja kupowałam w Merlinie, więc nie widziałam "na żywo", ale opis zachęca - dziś powinna przyjść paczka.
Esch, mam dwie młodsze siostry. :-D:-DObie kocham bardzo, ale z jedną odbieram bardziej na wspólnych falach niż z drugą - i też we dwie często często sobie o niej plotkujemy :szok: Tak niezłośliwie oczywiście:tak:

Pozdrowienia dla wszystkich :-D

Dzień dobry :-)

Antilko biedaku trzymaj się! I daj znać, jak tam psiak. Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze i spokojnie jutro pojedziesz do szpitala :tak: Trzymam kciuki mocno! A co do prezentu, to mi się podoba :-D Sama bym jeszcze raz Pana Samochodzika przeczytała i to wszystkie części :tak: A ta druga książka też jest fajna :-) Jeszcze jak chłopak lubi dłubać i majsterkować, to powinna mu się spodobać :tak:
Esch to co to za patałach Ci krew pobierał? :no: Ja jak byłam na glukozie, to miałam pobieraną 3 razy z tej samej żyły, myślałam, że siniak będzie na pół ręki, a na drugi dzień nawet śladu nie było :tak:
Vinniki :-)

U nas dzisiaj znowu słoneczko :-) Zaraz jadę na ostatnie zakupy prezentowe, żebym już miała z głowy ;-)

Miłego dzionka 30-stki :-)

Uff już jestem. Na szczęście udało się bez zabiegu. Na razie antybiotyki dzisiaj w zastrzykach od jutra tabletki. Poza tym wyjaśniła się również kwestia kaszlu pieska. Bałam się, że to jakieś problemy z płucami. Okazało się, że to jest wiotkość krtani, która się zdarza psom na starość
Ja też załatwiłam sobie L4 do wtorku, ale mam nadzieję, że najpóźniej w niedzielę Ania się urodzi.
Moja położna ma jutro dniówkę i w sobotę noc, dlatego fajnie by było wstrzelić się w jej dyżury:happy:

reklama
Witajcie,

Ja tylko na chwile... wlasnie odebralam wyniki cytologii... na kopercie mam info ze ma byc konsultacja lekarska
A teraz mam do Was prosbe o pomoc w rozszyfrowaniu tych zapisow bo do srody to chyba umre ze strachu....

Grupe mam II wiec powiedzmy jest oki
ale mam stan zapalny zarowno w szyjce jak i w sklepieniu (jeden plus i dwa plusy), podobnie jest zaznaczony leuk (czyli chyba leukocyt).
Do tego Paleczki kwasu mlekowego - jeden plus, Koki - dwa plusy, zapalenie - dwa plusy, komorki dojrzale - dwa plusy, niedojrzale - trzy plusy, reakcja hormonalna - ekstragenna.
Aha i jeszcze - kontrola po leczeniu....
I tyle... nie bardzo wiem co te plusy oznaczaja.... :-(

Do góry