reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie,

Ja na razie podporzadkowana jestem Igrzyskom... jak sie skoncza wroce do normalnego trybu :-D

Od Kajdy nie mam zadnych wiesci... jak sie do wieczora nie odezwie to wysle do Niej sms'a.

Vonko juz sluze przepisem:
2,5 kg pokrojonych w "slupki" ogorkow
2 duze cebule pokrojone w prazki
2 lyzki soli
Wszystko razem wymieszac i zostawic na 3 godziny.
1 szklanka octu
1,5 szklanki cukru
1 szklanka wody
1-2 lyzeczki pieprzu (zmielonego)
2 lyzeczki curry
2 lyzeczki gorczycy
2 lyzczeki slodkiej papryki
2 lyzeczki kopru
Wszystko zagotowac, ostudzic. Wymieszac z ogorkami i wkladac do sloikow. Gotowac przez 5 minut.
Smacznego :tak:

Sms od Kajdy godzina 21:29
Polozyli mnie dzis w szpitalu. KTG ok ale skurczy brak, na USG ok, lozysko wydolne, plun owodniowy nie zielony, waga ok 3900, jutro prawopodobnie podlacza mnie pod oksy. pozdrawiam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:-)
Właśnie przed chwilką wróciliśmy załadowałam pranie do pralki wykąpię się i do łóżeczka. Jutro poczytam, co u Was:happy:

Witajcie!:-)
Przedłużyliśmy swój pobyt na podlubelskiej wsi. Dopero drugi dzień jesteśmy w domku i dopiero się troszkę pozbieraliśmy. Ale było całkiem fajnie. Przeprowadziliśmy Ewunię do jej pokoiku (do tej pory jej łóżeczko stało przy naszym łóżku). Dosyć to przeżywam:sorry2:
Antilko witaj po przyjeżdzie! Jak było?
Kajduś trzymam kciuki!:tak:pewnie Twój synek jutro się pojawi "na zewnątrz", a Ewunia jutro kończy pół roku!:-)
Esch widzę, że jesteś zaangażowana sportowo:-)
Moniolku nie wiem co Ci poradzić, jeśli chodzi o mleko modyfikowane trzeba w miarę trzymać się norm, bo dziecko podobno sobie tak ilości nie reguluje jak przy mleku z piersi. Ja też karmię "sposobem mieszanym" od 6 tygodnia Ewci, ale najpierw ona ssie pierś, co najmniej 15 minut potem dostaje mleko sztuczne , teraz 70 ml, było stopniowo zwiększane od 30 ml. I w zasadzie nie wiem ile ona tak naprawdę je. Ale wskaźnikiem jest prawidłowe przybieranie na wadze. Jak nie przybierała jakiś czas zwiększałam ilość mieszanki. Może pogadaj z lekarzem albo położną?
Aluś powodzenia na jutrzejszej wizycie! Na pewno będzie dobrze!:tak:chociaż wkurzające jest takie przesuwanie;-)
Anusieńko jak wizyta?!
Sensi co u Kubusia? I u Ciebie?
Carioca hop, hop!
Może o Monik ktoś nam niedługo wieści napisze?
Wszystkie 30steczki pozdrawiam serdecznie!

Dzień dobry!

Najeczko
to już pół roku:szok::-D:-D Buziaczki w stópki:happy:

Napisałam właśnie sms-a do Kajdy. Dam znać, jak się dowiem co dzisiaj u niej słychać.

później postaram się popisać bo teraz muszę się ostro zabrać do pracy (jutro idę na urlop:tak:)

Miłego poranka

Hej.

Ja tylko na moment - sprawdzam co u Kajdy.....cisza?

Cała noc nie spałam:baffled: Mały szaleje.....:-) ...rano znowu paw:baffled: a zaraz lece do fryzjera....
Odezwe się póxniej.
pozdrawiam Was cieplutko:-)

Właśnie dostałam wiadomość od Monik- u niej wszystko wporządeczku (Majeczka i Monik są w coraz lepszej formie). Może za tydzień wyjdzie już do domciu:tak::biggrin2:Wszystkie macie od niej pozdrowionka:tak:

Wiadomość od Kajdy: " Niestety nie będą dziś wywoływać bo na porodówce nie ma wolnych miejsc, dopiero jutro rano o 6. Skurczy prawie żadnych nie mam więc samo się chyba nie ruszy dzisiaj. Mam już dość, nastawiłam się na dziś a tu kiszka"

Witajcie:-)

biedna Kajda:-:)-:)-( ale się wymęczy psychicznie:-( oby już jutro urodziła..
Majeczko02 ojej ale super, że u Monik lepiej:happy: pozdrów ją koniecznie od nas:-)
Vonko jak tam fryzurka?;-) no i mnie jakoś ostatnio mocniej szarpie:baffled:
Sensi super, że urlop się szykuje:-) a na długo? wybieracie się gdzieś?
Najeczko całuski dla Ewuni:-):-):-) ale to zleciało:tak: a jak Ty się czujesz? odpoczęłaś troszkę?
Antilko jak było na wakacjach?? czekamy na relacje:tak::-)
Esch musisz chyba mocniej kibicować ;-) bo coś słabo nam idzie na tej olimpiadzie..:baffled:
Moniś no miałam, miałam, ale te nerwy to tak się nie wiadomo skąd biorą:baffled: jak się okazuje zupełnie nie potrzebnie:tak: niestety co do karmienia nic Ci chyba nie pomogę:baffled:
Onna jakieś testowanko na froncie?;-)

Ja po wizycie:-) wszystko dobrze, Maluch rośnie, wyniki ok., dr powiedział, że nie ma się do czego przyczepić i oby tak dalej:-) Kolejna wizyta 19 września:-) A! i przytyłam 1 kg:szok::-D

miłego wieczoru:-)

Dobry wieczór!
To faktycznie Kajda się oczeka:no:, ale dobrze, że to już jutro!
Majeczko02 pozdrów od nas Monik , świetnie, że lepiej i czekamy na nich:-)
Sensi dzięki:-) to super, ze urlop! Popisz koniecznie więcej!
Vonko jak fryzurka?
Aleczku dziękuję w imieniu Ewci! Wiedziałam, ze wszystko dobrze z Twoim Maleństwem:rofl2:! A ja tak szczerze to nie czuję się zbyt wypoczęta, wciąż niewyspana, ale dobrze mi zrobiła ta zmiana otoczenia mimo wszystko!:tak:Ewunia zrobiła się bardzo ciekawska i absorbująca, wszystko chce brać do rączki, do buzi, a jej dzień zaczyna się przeważnie około 5 rano:-)
Dobrej nocki!

reklama
Witajcie ;-)

Wpadłam zobaczyc co u Kajdusi, ale widzę, że bidulka nadal oczekująca :-( uparciuszek w brzuszku mieszka

Najeczko ucałowania dla Ewusi

Oluś cieszę się, że wszystko w porządku

My nadal walczymy z karmieniem no z czymś przecież musimy ;-) reszta bez zarzutu. Wczoraj rozmawiałam z położną - twierdzi, że dawac ile dziecko się domaga :eek: no zobaczymy.

Anus hop hop

pozdrowienia dla wszystkich

Do góry