Ewa-Krystyna
Mamy lipcowe'08 30-tki , przyszłe mamusie
kobitki,nie wyrzuccie mnie za tak zadkie pisanie ostatnio... Adrianna spi bardzo duzo,ale ja czesto z nia a jak juz sie dorwe do kompa to ona sie najczesciej budzi... no i ostatnio walczymy z czerwona pupa i odpazeniami...jak wiecie uzywam pieluch wielorazowych i jestem troche rozczarowana bowiem wszedzie bylo napisane jak to one sa remeda na odpazenia a u mojej corki odpazenie za odpazeniem odpazenie pogania... raz jest lepiej raz gorzej... kupilam nowy specjalny "ekologiczny" proszek bez zadnej chemi, myje mala za kazdym razem jak zmieniam pieluche a to mi sie zdaza nawet po kilka razy na godzine... kupilam nowy rodzaj pieluch i wkladek,ktore moge uzywac z moimi uszytymi pieluchami i polska tetra - one maja warstwe materialu,ktora utrzymuje pupe sucha ale niestety nic nie ma na kupe,a moje dziecko robi ja bardzo czesto i "na raty" i ostatnia jakas taka wodnista... zmiana na pampersy czy huggiesy za duzo nie pomaga ... coz musze sie pogodzic z tym,ze mala ma bardzo delikatna skore i tyle,ale serce boli jak ja przebieram... moja mama mi mowila,ze moja siostra miala tak delikatna skore,ze jeszcze ne zdazyla skonczyc siusiac a juz "darla mordke" zeby ja prebrac... na szczescie to moje dziecie chyba nie czuje dyskomfortu,bo nie placze przy przebieraniu,a jak placze to raczej z glodu,bo madrala spi do ostatniej chwili a pozniej chce jesc natychmiast jak otworzy oczy.... kupilismy rowniez wreszcie samochod i moge sie przemieszczac :-)...
poza tym jestem bardzo szczesliwa z bycia mama i mam przeurocze dziecie :-),nie mam na razie nic na co moglabym na nia narzekac...
Kajdus-mam nadzieje,ze w koncu ci wywolaja porod i bedziesz szybciutko trzymac w rekach synka:-)
Najko-Ewa jest urocza! bardzo podobalo mi sie jej ubranie z chrztu :-)
Alek-u ciebie juz drugi trymestr! gratulacje :-)
Esch- trzymam kciuki za badania :-)
Monik-trzymajcie sie dzielnie :-)
Vonko-oj brakuje mi baraszkowania Adrianny w moim brzuszku! upajaj sie tym uczuciem,bo niedlugo bedziesz trzymala synka w ramionach i tesknila za jego "buszowaniem" :-)
Antilo-witaj po wakacjach... wlasnie sie zastanawialam gdzie nam zniklas,bo zapomnialam,ze sie wakacjujesz :-)
Sensi-jak na urlopie?:-)
Moniolek-moja mala prawie nigdy nie je az tyle... ja ja karmie tylko piersiowym mlekiem - piersia lub przynajmniej raz dziennie butelka ze sciagnietym moim mlekiem ... jak ssie piers to potrafi czasami nawet kilka godzin po prostu mi wisiec na piersi a jak ja odstawie to np. za 20 minut jest placz i czasami pomoze smoczek,ale nie zawsze,wiec tak dokladnie nie wiem ile ona mi je... zbutelki zwykle je ok 80-90 ml czasami zdazy jej sie 120 ale nigdy na raz,zwykle robi sobie 10-20 minutowa przerwe :-) i tak jak pisze Najka wiemy czy dziecko je wystarczajaco jedynie na podstawie przybirania na wadze i ilosci mokrych i kupkowych pieluch :-)
Onna-zawsze ciaze liczy sie umownie od ostatniej @ nigdy od zaplodnienia,bowiem tego nikt nigdy nie jest w stanie dokladnie okreslic... rowniez lekarz bedzie podawal ilosc skonczonych tygodni a nie zapoczatkowanych :-)
Anusienko,Majeczko-co u was? jak sie czujecie przed wielkim finalem?:-)
witam rowniez nowe 30-tki :-)
poza tym jestem bardzo szczesliwa z bycia mama i mam przeurocze dziecie :-),nie mam na razie nic na co moglabym na nia narzekac...
Kajdus-mam nadzieje,ze w koncu ci wywolaja porod i bedziesz szybciutko trzymac w rekach synka:-)
Najko-Ewa jest urocza! bardzo podobalo mi sie jej ubranie z chrztu :-)
Alek-u ciebie juz drugi trymestr! gratulacje :-)
Esch- trzymam kciuki za badania :-)
Monik-trzymajcie sie dzielnie :-)
Vonko-oj brakuje mi baraszkowania Adrianny w moim brzuszku! upajaj sie tym uczuciem,bo niedlugo bedziesz trzymala synka w ramionach i tesknila za jego "buszowaniem" :-)
Antilo-witaj po wakacjach... wlasnie sie zastanawialam gdzie nam zniklas,bo zapomnialam,ze sie wakacjujesz :-)
Sensi-jak na urlopie?:-)
Moniolek-moja mala prawie nigdy nie je az tyle... ja ja karmie tylko piersiowym mlekiem - piersia lub przynajmniej raz dziennie butelka ze sciagnietym moim mlekiem ... jak ssie piers to potrafi czasami nawet kilka godzin po prostu mi wisiec na piersi a jak ja odstawie to np. za 20 minut jest placz i czasami pomoze smoczek,ale nie zawsze,wiec tak dokladnie nie wiem ile ona mi je... zbutelki zwykle je ok 80-90 ml czasami zdazy jej sie 120 ale nigdy na raz,zwykle robi sobie 10-20 minutowa przerwe :-) i tak jak pisze Najka wiemy czy dziecko je wystarczajaco jedynie na podstawie przybirania na wadze i ilosci mokrych i kupkowych pieluch :-)
Onna-zawsze ciaze liczy sie umownie od ostatniej @ nigdy od zaplodnienia,bowiem tego nikt nigdy nie jest w stanie dokladnie okreslic... rowniez lekarz bedzie podawal ilosc skonczonych tygodni a nie zapoczatkowanych :-)
Anusienko,Majeczko-co u was? jak sie czujecie przed wielkim finalem?:-)
witam rowniez nowe 30-tki :-)