reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

hehe kruszka ja widzę ,że Ty już się sypać będziesz ,życzę powodzenia i daj znać jak urodzisz ,a no widzisz to może już się kiedyś spotkałyśmy ;-)

dziękuję bardzo za kciuki

reklama
hej ,
nikt tutaj nie zagląda ,ale żeby komuś się pochwalić i podzielić się swoją radością napiszę kilka słów ,może kiedyś wątek rozwinie się na tyle,że moje wpisy się komuś przydadzą :sorry:

kurs liczy kilka małżeństw ,My jesteśmy jednym z nich,atmosfera jak na pierwsze spotkanie bardzo miła ,spotkałam ludzi ,którzy tak samo jak my marzą o maleństwie w tej chwili już nie z krwi i kości bo jakie ma to znaczenie w Naszym życiu ,ale marzymy o tym aby dać miłość dziecku ,które gdzieś na Nas czeka z utęsknieniem .Po spotkaniu albo warsztatach bo mamy ciekawe rzeczy do zrobienia na nich a przeważnie na warsztatach mamy zajęcia :tak: no więc po warsztatach zrobiłam się spokojniejsza i pełna oczekiwań na moje dziecko ,które gdzieś na mnie czeka ,nie mam uczucia pustki jaką mają kobiety,które chcą zajść w ciążę ,gdzieś ta pustka została wypełniona spokojem tym,że nic nie dzieje się bez przyczyny i że nie będę gorszą matką tylko dlatego ,że moje dziecko urodziła inna kobieta ,ono po prostu będzie Nasze kochane ,wychuchane i będę dążyć do tego aby było szczęśliwe .
Jestem szczęśliwą żoną ,mam kochane męża ,który daje mi wszystko co mężczyzna powinien dać kobiecie spokój ducha i bezpieczeństwo .Kocham go za to .
Warsztaty mają nam właśnie to uświadomić ,że będziemy rodzicami dziecka ,które jest Nasz będzie Nasze i co jeszcze mogę powiedzieć ,to to że te oczekiwanie na dziecko i te wszystkie kursy ,spotkania w OA są cennym doświadczeniem bo wiele się nauczyłam dzięki temu i mogę powiedzieć z pełną odpowiedzialnością ,że jestem przygotowana na przyjście na świat Naszego dziecka ,jestem przez ten rok bardziej doświadczona i mega szczęśliwa.

pozdrawiam

wielkimi krokami zbliżasz sie do upragnionego celu ... zobaczysz , czas szybko mija, nawet się nie obejrzysz jak kurs będzie tylko wspomnieniem bo ty będziesz już miała pełnoetatowe zajęcie w domu ze szkrabem :tak:

Zuzanka
idziesz do przodu jak burza..sam optymizm z Twojego postu bije :))

jeszcze trochę ...jeszcze chwilą i Wasz dom wypełniony będzie miłością po sam sufit!!

trzymaj sie dzielnie !

:-)

słuchajcie jest akcja jeśli ktoś jest chętny oczywiście ,

organizuję zbiórkę pieniążków dla 6 dzieci z domu dziecka dla 1,5 roku,2 lata ,3lata , 4lat ,5 lata ,10 lat nie jest to kwota bardzo wysoka bo 50 zł a z pięniążków ,które uzbieramy zakupimy zabawki i ciuchy dla dzieci ,jeśli chcecie pomóc mi uszczęśliwić dzieci zapraszam na priv podeślę nr konta a prezenty zakupione prześlę zdjęciem na forum aby nie było nie domówień ewentualnie telefon do Pani Ani ,która ma Nas pod opieką z OA
yes2.gif

z góry dziękuję i pozdrawiam :****

zakończony kurs adopcyjny ufff,w końcu dotarliśmy do końca ,teraz tylko czekać na telefon o upragnionym dziecku :tak:

przez to całe szkolenie zastanawiałam się czy na pewno ?czy jestem pewna swojego kroku Naszego ,może się wycofać ? myślałam czy coś mi nie stanie na drodze,aby cieszyć się adopcją , jestem szczęśliwa ,jestem z siebie dumna ,że moje szczęście jest gdzieś nie daleko i nie mogę się tego szczęścia doczekać ...przyjaciele i rodzina Nas wspierali razem z Nami nie mogą się doczekać Nowego członka rodziny :-)więc nie zwariowałam nie dałam się ludziom ,którzy pytali się mnie jesteś pewna ? na szczęście nikt z Naszej rodziny nie zadał takiego pytania ale na forach spotkałam się z pytaniami po co Nam jeśli My możemy mieć dziecko z natury , no właśnie ?! po co Nam to całe zamieszanie i czekanie na "obce dziecko" jak możemy czekać na swoje to odpowiem ludziom ,którzy zadają to pytanie -"PO TO BY PODZIELIĆ SIĘ NASZYM SZCZĘŚCIEM I NASZĄ MIŁOŚCIĄ BO MAMY JEJ TYLE ABY OBDZIELIĆ NIE TYLKO SIEBIE"

czekam ,myślę i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę "moje adoptowane dziecko" i powiem mu cześć jesteś bezpieczny ,jestem przy Tobie i postaram się nie opuścić Cię przez najbliższe moje dni ,kocham Cię " nie mogę się doczekać kiedy "moje adoptowane dziecko"uśmiechnie się do mnie po raz pierwszy ,kiedy zrobi pierwsze kroki ,kiedy powie "mamo""tato" i będzie zadawać mnóstwo pytań "po co ,dlaczego etc"

i w czym dziecko adopcyjne różni się od rodzonego w tym ? tak samo się uśmiechnie ,tak samo wypowie pierwsze słowo i tak samo jak każdy nastolatek będzie grało mi na nerwach ....tak samo ! w niczym się nie będzie moje dziecko adopcyjne różniło od innych .

ehhh nie mogę się doczekać ,jutro z M jedziemy do Świat Dziecka na zakupy Nasze pierwsze wspólne zakupy dla dziecka ,pieluszki,pościel i inne pierdółki a To wszystko dla Naszego dziecka adopcyjnego.

Czekamy na Ciebie

Cześć Zuzanka!

Aż zazdroszczę Ci, że to już tak blisko, ale ciesze się razem z Tobą. Wiesz może ile jeszcze będziesz czekać? Też cały czas myślimy z eM o adopcji i jesteśmy świadomi problemów jakie mogą się z wiązać z adopcyjnym dzieckiem, bo rozmawiałam z koleżanką, która pracuje w domu dziecka. Jednak przykład znajomych, którzy adoptowali córeczkę pokazuje mi, że dziecko adopcyjne jest po prostu normalnym dzieckiem. Ta dziewczynka już jest dorosła, ale bardzo upodobniła się do swej adopcyjnej mamy :-D

Posyłam pewną historię:
'Latka lecą i już coraz mniej czasu. Zaczęliśmy marzyć o choćby jednym dziecku' [30-LATKOWIE]

i Ty wkrótce będziesz chodziła z wózkiem :-D

Pozdrowienia!!!!

Zuzanka
jak u Was sprawy??
czekacie na telefon jak bedzie dla Was dziecko w OA czy jeszcze jakies kursy musisz zrobić?

jakie są wymogi ,żeby się starać o adopcję?
ile lat po ślubie trzeba być?
jakie warunki mieszkaniowe trzeba spełniać?

reklama
Do góry