reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Ewelcia tak właśnie ten :tak::sorry2: musze poszukać jakiegoś innego przepisu a może bułeczki bo to nie musi być chlebek jak dla mnie ;-)

A ja postanowiłam pomóc Dukanowi i właśnie leżę w łóżeczku po prysznicu po marszo-biegu :tak::tak::tak: w deszczu:baffled: jakieś 4-6km dzisiaj tak na oko trochę biegnąc trochę szybkiego marszu ale założyłam sobie cel do jakiego dojdę i doszłam ...jutro o ile moje nogi pozwolą po dzisiejszym pójdę kawałek dalej :tak: ale moje łydki to tragedia jakaś myślałam że je po drodze odkroję dlatego biec zaczęłam bo w marszu rwały okropnie :no: a jak zaczęły od biegu bolec mnie piszczele:baffled::dry: to wracałam do marszu i tak w kółko macieju :-D a pomyśleć że kiedyś trenowało się pięciobój i 10-30 km to była normalka ehhhh dobrze przynajmniej że już nie palę :-) mam nadzieję tylko że jutro będe mogła chodzić :dry::sorry2::-D

reklama
Pauletta ja wklejalam tutaj przepis na buleczki:)
a czemu nie chcesz upiec chleba z tego przepisu z ktorego ja pieke?
mozesz przeciez z polowy porcji zrobic...ja wolez calosci bo porcjuje i mroze.

zaraz odszukam przepis na buleczki...

podziwiam cie za te biegi...

naczytalam sie przepisow i upieklam ciasto marchewkowe...ale jak juz sie pieklo to sie kapnelam ze jutro i tak go jesc nie moge bo mam bialko:baffled:...ale przed chwila probowalam jeszcze cieple i jest pzszne tzlko za malo dalam slodzika...
Robilam tez te trufelki...tez pyszne+naszlo mnie na nowowsci

EDITŁ
cofnelam sie i znalazlam...pieklam i moge polecic....
9 lyzek otrab owsianych,
2,5 lyzki joguru naturalnego
2 lyzki skrobi kukurydzianej
2 jaja
1 lyzeczka proszku do pieczenia .
troche soli mozna dodac

4 lyzki otrab z jogurtem zblenderowac.
osobno wymieszac pozostale skladniki i na koncu dodac te otreby z jogurtem i wymieszac.
Piec 20 min w 170stopniach.

to jest przepis na 4 buleczki:)

Ostatnia edycja:
Dzięki kochana a przypomnij mi jeszcze przepis na Twój chlebek pliss nie mam siły już szukać :zawstydzona/y::sorry2::sorry2:
I nie podziwiaj a dołącz trochę ruchu też Ci dobrze zrobi :tak::-) a ja sama nie będe cierpieć z zakwasami :-D:-D:-D

A prosze bardzo
4 szklanki owsianych
2 szkl pszennych
1 szkl skrobi kukurydzianej(dostaniesz w Tesco,nazywa sie corn strach,lub maize)
8jaj
pol litra maslanki niskotluszczowej'
1,5 opakowania proszku do pieczenia
0,5kg twarogu bialego-oczywiscie chudego...ja kupuje.hmmmn nie wiem jaka to firma ale pisze lekki i chyba ma 0,0% tluszczu.

suche skladniki mieszasz razem w dosc glebokiej miseczce....
ser miksuje z zoltkami i dolewam maslanke ...
lacze ten ser z suchymi skladnikami...
z bialek ubijam piane i mieszam wsio razem....

Pierwszy raz jak pieklam to dodalam:
dwa rozgniecione zabki czosnku,ziol prowansalskich...

a drugim razem jak pieklam to nic nie dodalam i wedlug mnie ten pierwszy byl o wiele lepszy...

dzis dodalam czosnek ,bazylie i oregano i tez jest pyszny!!!!

To byl priv do Zgagi:)

I od rau male wyjasnienie-pare stron wczesniej kierowalam do Kasiuleczki

kasiuleczka ja pieke okolo 1h .czasami nawet dluzej 1h i 10min
Tak w 190 stopniach...wkladasz do piekarnika ten chleb jak jest piekarnik czesciowo nagrzany...
Ja pieke w dwoch foremkach,krotkich waskich i podluznych,wychodzi mi dwa chlebki:)

JA porcjuje po dwie kromki i mroze:) mam na sniadanie i na pozniej:)
nie wiem na jak dlugo bo nigdy jakos specjalnie nie patrzylam,ale mam sniadanie z glowy:)
Czytalam kiedys na necie ze nie powinno sie jesc tego chleba w dniu bialkowym ale ja wczesniej jadlam codziennie i schudlam 8kg w 1,5miesiaca wiec teraz tez jem:)

Nie nie już nie lataj :-D:-D najwyżej mi płaski wyjdzie :-p o ile maslankę znajdę bo w tych sklepach tutaj okrojony asortyment jeżeli o rzeczy light chodzi :dry:
Dobra zmykam spać bo rano trzeba wstać i coś czuję że nie będzie łatwo bo już nawet mnie poślady bolą :baffled::-D:-D

Edit: dziękować dobra kobieto jutro i ja swoją zmierzę ;-)

reklama
witajcie dukanówki:-):-)

Pauletta sorki że nie podałam Ci wczoraj przepisu, wylogowałam sie i nie doczytałam Twojej prośby, ale całe szczeście ewelcia na posterunku;-):-)
Więc ja swój chlebek zrobiłam taki:
3 luzki pszennych
6 owsianych
2 lyzki serka naturalnego
2 całe jajka
1 lyzeczka proszku do pieczenia.
moj wyszedł maleńki, bo to pierwszy raz. Dzisiaj będe chciałą wyprubować inny przepis. Ten chlebek wczorajszy jest pyszny, ale zabrakło mi soli w nim.
co do foremki, to ja kupiłam w tescco taką maleńka keksóweczke [ 3.5 e]. Wydaje mi sie ze wystarczy, bo przecież nie wolno tego chleba wcinać nie wiadomo ile, tylko o ile sie nie myle dwie kromki na dzień, ja wole upiec sobie co trzeci dzień [ bo na tyle mi ten mały wystarczy] i mieć ciagle świezy.

Dziewczynki, mam problem z piciem wody, generalnie wszystkich napoji, poprostu nie potrzebuje i zapominam, ale za to siusiam jakw ciazy normalnie:confused2:

Do góry