reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Kurcze znowu weszlam na wage, bo dzisiaj wizyta u gina i sie przerazilam..od ostatniej wizyty 3 tyg temu mam 3kg wiecej..1kg/tydz. Tez tak macie? Ja wcale duzo nie jem..nie mam takiego apetytu ani zachcianek. A juz mam 6kg na plusie od poczatku ciazy!!!

Nie pekaj ja juz 10 kg ns plus ;) ale wszyscy mowia ze nie widac tych 10 kg ze poszlo w brzuch wszytsko... Ja wiem ze przytylam troszke na twarzy i na udach ale akurat tam to bylam za chuda wczesniej. I tak cofajac sie 3 wizyty u gina wstecz przybywalo mi 4,5 kg / 4 tyg potem 2,5 kg / 4 tyg a teraz tak jak u Ciebie 3kg/3 tyg

27 tydz 3 dni, 96 cm, 10 kg +

[URL=http://img40.imageshack.us/i/dsc01583p.jpg/] [/URL]
[URL=http://img32.imageshack.us/i/dsc01587rp.jpg/] [/URL]

Madziu, a podałabys jakieś namiary na ten poradnik?;-)

pewnie, na http://www.ibuk.pl/fiszka.php?id=1155 możesz przeczytać spis treści tj. co książka zawiera. A na allegro kupiłam Tkacz - Bliźnięta - poradnik dla rodziców 2009! (736337675) - Aukcje internetowe Allegro szukałam i tam była najtańsza i najnowsze wydanie. Wydaje mi się fajna bo oprócz fachowej wiedzy zawiera też rady rodziców bliźniaków, co może się przydać bo jednak nie każde dziecko jest książkowym przykładem :-). Pozdrawiam, jak przyjdzie to napisze czy według mnie warto ją kupić.

23 Marta brzuszek zaj...sty też bym tak chciała tyć ale u mnie jakoś to się rozkłada w koło a brzuchal też już całkiem spory a co do tycia to też tak lecę jak szalona ok. 3 kg. na 3tyg.kurcze niedawno katowałam się po ostatniej ciąży i zwaliłam 35 kg a tu znowu zaowają nowe i tyle się człowiek pocieszył że jest laseczką.Ale jak tylko przestanę karmić bliźniaki to zaczynam kurację na nowo myślę że teraz będzie łatwiej bo przy takiej gromadce dzieci to i czasu na jedzenie nie będzie no i finansowo pewnie będzie gorzej to człowiek nie będzie sobie tak dogadzał :)

23 Marta brzuszek zaj...sty też bym tak chciała tyć ale u mnie jakoś to się rozkłada w koło a brzuchal też już całkiem spory a co do tycia to też tak lecę jak szalona ok. 3 kg. na 3tyg.kurcze niedawno katowałam się po ostatniej ciąży i zwaliłam 35 kg a tu znowu zaowają nowe i tyle się człowiek pocieszył że jest laseczką.Ale jak tylko przestanę karmić bliźniaki to zaczynam kurację na nowo myślę że teraz będzie łatwiej bo przy takiej gromadce dzieci to i czasu na jedzenie nie będzie no i finansowo pewnie będzie gorzej to człowiek nie będzie sobie tak dogadzał :)
Te male przyssawki wyciągną z nas zbedne kilogramy :) Pomysl ile stracimy od razu po porodzie
z 5 kg dzieci (albo wiecej), min 1 kg lozysko, min 1kg wody plodowe, no i woda zatrzymana w organizmie... z 10 kg na miekko od razu zlatuje ;) tym sie pocieszam hihi

Witajcie, właśnie znalazłam to forum i postanowiłam dołączyć do was. Jestem w 26 tygodniu ciąży bliżniaczej jednokosmówkowej dwuowodniowej, dzisiaj się dowiedziałam że pod serduszkiem noszę dwóch chłopców, jeden waży 885g a drugi 910g. A o tym że spodziewam się bliżniaków dowiedziałam się w 10 tygodniu ciąży. Pozdrowionka

Cześć, witamy w naszym gronie:-)

He6Qp2.png

reklama
Hej dziewczyny. Mam pytanie jak u Was (o ile już robiłyście) wyszło obciążenie glukozą 50g. U mnie niestety nieciekawie bo aż 183 mg/dl:-(. A to oznacza, że mam cukrzyce ciążową. W wczoraj byłam u lekarza i od razu dostałam skierowanie do szpitala na dalsze badania. Czytałam, że to spotyka 2-4% kobiet ciężarnych. Tak sobie myślę, że ostatnio mam „szczęście” do tych wyjątków.
Ponoć czasami wystarczy stosowanie samej diety aby utrzymać cukier w ryzach, a po porodzie cukrzyca ustępuje. Jednak przebyta w ciąży daje „szanse” na cukrzyce w przyszłości. Mam troszeczkę „doła” i boje się o maluszki. :-(

Do góry