reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

nojo - mnie z synkiem chcieli puścić do domu po dwóch tygodniach, ale czekaliśmy na siostrę, żeby dzieci nie rozdzielać. Córa musiała dobić do dwóch kilo. Dlatego leżeliśmy 3 tygodnie.

reklama
Witam wszystkich :)

Jestem w 15 tygodniu ciąży dwuowodniowej, dwukosmówkowej.

Czytam ten wątek już od dłuższego czasu, a dziś postanowiłam, że oficjalnie do Was dołączę :)

Dziewczyny mogę do was dołączyć? Dziś dowiedziałam się że spodziewam się bliźniąt.

Witam wszystkich :)

Jestem w 15 tygodniu ciąży dwuowodniowej, dwukosmówkowej.

Czytam ten wątek już od dłuższego czasu, a dziś postanowiłam, że oficjalnie do Was dołączę :)

Witajcie nowe podwójne mamuśki!

Ja już nadaję z nowego szpitala. Na wejście usg - szyjka 2,02cm, więc paniki nie ma. Dr powiedziała, że nie ma tragedii. Za to karetką jazda do najprzyjemniejszych nie należała, wytrzepało mnie nieźle i chyba od tego znów pojawiły się napinania brzucha. Jutro pewnie dowiem się czegoś więcej o moim pobycie tutaj.

Jeśli chodzi o sam szpital to warunki bdb. Sale dwuosobowe z łazienką. Czysto ładnie przyjemnie. Obsługi jeszcze do końca nie poznałam, ale wydaje się ok. Na pewno warunki bytowe o niebo lepsze niż w tym poprzednim szpitalu, gdzie bałam się iść pod prysznic co by mnie coś nie wciągnęło do odpływu.

Także jestem trochę spokojniejsza, Ale nie puszczajcie kciuków!!!

Annte ja jestem co prawda z Gorzowa wlkp ale na zdrojach lezalam kilka krotnie z milena na pediatrii i tam pielęgniarki wielokrotnie mówiły ze jest rewelacyjny oddział patologi ciąży i neonatologii trzymam kciuki

Witajcie nowe podwójne mamy:-) Annte cieszą mnie dobre wieści od ciebie. Kciuki za szyjke trzymam. Dają ci jakieś leki?

witam nowe koleżanki!

Gosia- jeśli ladnie przybierają na wadze to ja bym nie wybudzała w nocy na karmienie. Duzo jedza jednorazowo wiec może im to wystarcza. Jednak dluzszej przerwy niż 5h w nocy to bym nie robila. A w dzień co 3-4 godziny. Ja tak karmie do tej pory. A tak poza tym to zapraszamy na wątek niemowlaczkowy- bliźniaki niemowlaki czyli pierwszy rok z zycia...

Trzymam kciuki za wszystkie cięzarowki, żeby dotrwaly do jak najpóźniejszego tygodnia.

U mnie po badaniu dobre info. Szyjka długa twarda i do tylu. Rozwarcie zmniejszyło się z 3 na 2. A straszyli ze się nie zmniejszy. W Szpitalu leze dalej. Do rozwiązania.

reklama
gosia405- ja swoje karmię głównie piersią, tylko na noc daję im butelkę po piersi- 50 ml mm. Strasznie się bałam, że za mało przybierają na wadze, bo walczyłam ze sobą, żeby im nie dawać mm. Ale dzisiaj byłam w przychodni na ważeniu i przybrały prawie po 350 g przez tydzień, więc chyba ok :-) Tak się cieszę!!!
Moje budzą się rożnie- w dzień co 3-4 h, a w nocy to czasem nawet co 1h.
Fakt, że moje urodziły się w 37 tc z wagą 2700 i 2800, więc troszkę inaczej niż u Ciebie.

A jak w ogóle się czujesz? Jak wrażenia po pobycie w szpitalu? Szukałam Cię kilka razy, ale chyba się nie spotkałyśmy...

annte-super, ze u Ciebie wszystko dobrze:) Oby jak najdłużej!

Do góry