własnie sobie wyczytałam ,ze to ze blizniaki sa dwuowodniowe-dwukosmowkowe nie zawsze oznacza ze sa dwujajowe. jak zaplodniona komórka podzieli sie do 4 dni po zapłodnieniu, to jednojajowe tez maja dwie kosmówki i dwie owodnie. szał. czyli jak ktoras z nas ma 2 dziewcznki lub 2 chłopców to moga byc jednojajowe, ale tylko testy dna moga to potwierdzic, bo maja ten sam kod.
reklama
Ineska-oj to jak maż będzie miał wolne, to troche odsapniesz a ja karmie głownie moim odciągniętym mlekiem, mm daje tak z 2x dziennie, ściągasz 30 ml, bo pewnie dzieci reszte wyjadają ja po karmieniu też prawie nic nie mam do ściągnięcia. jak ściągam bez wcześniejszego karmienia, to i z 140-150ml się uzbiera. Od poniedziałku znowu będę sama i już się boje ;p bede chciała chodzić na spacery, co bedzie trochę trudne,bo mieszkam na 1 pietrze bez windy, wiec będę kursować kilka razy z góry na dół, żeby znieść/wnieść cały ekwipunek + psa.
co do laktatora, to mam medela mini elektrik, ale jest strasznie głosny i odciaganie troche boli na poczatku, wiec zamówiłam z allegro używany lovi elektryczny i jest b. cichy i ściąga bezboleśnie.
co do laktatora, to mam medela mini elektrik, ale jest strasznie głosny i odciaganie troche boli na poczatku, wiec zamówiłam z allegro używany lovi elektryczny i jest b. cichy i ściąga bezboleśnie.
U nas lekarze przyjmują, że przy ciążach mnogich w 34 tygodniu zawsze kładą już profilaktycznie do szpitala. Jestem właśnie po wizycie i już mi lekarz zapowiedział ostatnie 2 tygodnie polegiwania w domu i koniec. Pytał czy już nie chcę iść do szpitala, bo może będę się czuła bezpieczniej, ale mam nadzieję, że dociągnę w domu jeszcze te 2 tygodnie...bo zawsze to jednak przyjemniej.
Ile Wasze maluszki ważyły wg USG w 32-33tygodniu? Moim wyszło 2kg i 2,1kg.
Ile Wasze maluszki ważyły wg USG w 32-33tygodniu? Moim wyszło 2kg i 2,1kg.
madziawse7
Fanka BB :)
Ja dziś po USG i niestety waga maluchów wciąż jest różna, 2 tygodnie różnicy, z tym że jedna dziewczynka jest jakby za duża na swój wiek ciążowy a nie za mała, wg usg jedna jest z 30 tygodnia (czyli tak jak teraz jestem) a druga z 32. Jedna wazy 1300 a druga 1800 więc spora różnica, ale lekarz w sumie nic nie powiedział... tzn rozmowa przebiegała tak:
JA - czy wszystko w porządku panie doktorze?
LEKARZ - wiadomo że w porządku nie jest bo to ciąża bliźniacza jednokosmówkowa
LEKARZ - a kto panią prowadzi i gdzie Pani rodzi?
JA - dr Piekarski w IMiDz
LEKARZ - no to już niech pan doktor się z Panią męczy.... przepływów nie sprawdzę bo sie nie da (chyba ze względu na ułożenie) płyn owodniowy w normie, może różnica w wielkościach wynika z nierówno podzielonego łożyska I TYLE
Czyli nie wiele.... nic nie wiem po dzisiejszym badaniu. Co za baran z niego, taki specjalista że aż mi para uszami ze złości poszła, a do tego podczas badania chciał chyba jedną z dziewczynek skłonić do przemieszczenia się i tak mnie walnął w brzuch że az mi sie gwiazdki pokazały. Masakra jakaś. Jak dobrze że za tydzień wraca już mój kochany lekarz...
JA - czy wszystko w porządku panie doktorze?
LEKARZ - wiadomo że w porządku nie jest bo to ciąża bliźniacza jednokosmówkowa
LEKARZ - a kto panią prowadzi i gdzie Pani rodzi?
JA - dr Piekarski w IMiDz
LEKARZ - no to już niech pan doktor się z Panią męczy.... przepływów nie sprawdzę bo sie nie da (chyba ze względu na ułożenie) płyn owodniowy w normie, może różnica w wielkościach wynika z nierówno podzielonego łożyska I TYLE
Czyli nie wiele.... nic nie wiem po dzisiejszym badaniu. Co za baran z niego, taki specjalista że aż mi para uszami ze złości poszła, a do tego podczas badania chciał chyba jedną z dziewczynek skłonić do przemieszczenia się i tak mnie walnął w brzuch że az mi sie gwiazdki pokazały. Masakra jakaś. Jak dobrze że za tydzień wraca już mój kochany lekarz...
Maison, testow dna robic nie bede haha
betini to spore ci wyszly na usg, pozazdrościć tylko. ja dzisiaj koncze 32 i zaczynam 33 tydz.Chyba mam planowane usg, wiec porównamy. Ale nie liczę na więcej jak ok 1800, bo w zeszłym tyg bylo ok. 1600(waza prawie identycznie ok 50g roznicy) a na szpitalnym żarciu to chyba jeszcze nikt nie przytył...
betini to spore ci wyszly na usg, pozazdrościć tylko. ja dzisiaj koncze 32 i zaczynam 33 tydz.Chyba mam planowane usg, wiec porównamy. Ale nie liczę na więcej jak ok 1800, bo w zeszłym tyg bylo ok. 1600(waza prawie identycznie ok 50g roznicy) a na szpitalnym żarciu to chyba jeszcze nikt nie przytył...
nojo moje tak podciągnęły się w dosłownie 2 tygodnie, też liczyłam na max 1800gr a tu taka niespodzianka.
madziawse7 nie martw się na pewno jak wróci Twój lekarz to już odpowiednio Cię zbada i wszystko wytłumaczy. Czekamy na nowe informacje od Ciebie.
madziawse7 nie martw się na pewno jak wróci Twój lekarz to już odpowiednio Cię zbada i wszystko wytłumaczy. Czekamy na nowe informacje od Ciebie.
reklama
darunia0712
Fanka BB :)
Jeżeli chodzi o karmienie to ja do soboty karmiłam piersią. Ściągałam również, udawało mi się ściągać nawet 320 ml za jednym razem ręcznym laktatorem.
Bettini, co do wagi to u mnie w 31 tyg dzieciaki miały 2 kg i 2,1 kg.
Bettini, co do wagi to u mnie w 31 tyg dzieciaki miały 2 kg i 2,1 kg.
Podziel się: