reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
cześć dziewczyny, też trzymam kciuki żebyście wytrzymały jak najdłużej, ja niestety nie miałam tyle szczęścia, żeby poleżeć z małymi w brzuchu w szpitalu i poczekać do bezpiecznego terminu :/ przez co leżałam 2 tyg po cc z dziećmi w szpitalu,bo były jeszcze nie do końca gotowe, żeby przyjść na świat (34 tydz.) i ile stresu się najadłam, to tylko ja wiem:/ na szczęście już wszystko ok i jesteśmy od tyg w domu:) czeka nas kilka wizyt kontrolnych.

Mam pytanie do mam wcześniaków, jak karmiłyście swoje dzieciaczki? bo moje bomble maja 3 tyg i same domagają sie jedzenia, czasami co 2,5h, czasami co 4h-5h i jedzą dość dużo, bo czasami to nawet 100ml za jednym razem (w szpitalu dostawały po 35-37ml). W wypisie napisali mi "karmienie wg potrzeb dzieci". I nie wiem czy jesli zjedza taka spora dawke, to je wybudzać? w różnych miejscach różnie piszą... Lekarz powiedział, że dobrze przybierają na wadze (odciągam pokarm+mm jak jeszcze im mało). Waga po urodzeniu też nie była mała, bo mieli po 2380g i 2300g.

Gosia ja po wyjsciu ze szpitala karmiłam na żądanie i nie wzbudzałam ale moje same domagał się butli co 3h. Jak dobrze przybierają na wadze, to bym się nie martwila.

Gosia405 - moje także z 34t. Ja też karmiłam swoim i jak brakowało to dawałam mm. Ja swoich karmiłam co 3h. Jak spały to wybudzałam. Przez pierwszy miesiąc także w nocy. Potem w nocy dałam sobie spokój i karmiłam na żądanie, ale w dzień do tej pory karmię co trzy godziny. Mam stałe godziny posiłków i tego się trzymam.

reklama
Widzę ze bliźniaki najczęściej w 34 się rodzą. Ale leżeć 2 tyg po porrodzie to chyba krótko. Myslam ze z miesiąc się siedzi.

Do góry