reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
cześć dziewczyny, też trzymam kciuki żebyście wytrzymały jak najdłużej, ja niestety nie miałam tyle szczęścia, żeby poleżeć z małymi w brzuchu w szpitalu i poczekać do bezpiecznego terminu :/ przez co leżałam 2 tyg po cc z dziećmi w szpitalu,bo były jeszcze nie do końca gotowe, żeby przyjść na świat (34 tydz.) i ile stresu się najadłam, to tylko ja wiem:/ na szczęście już wszystko ok i jesteśmy od tyg w domu:) czeka nas kilka wizyt kontrolnych.

Mam pytanie do mam wcześniaków, jak karmiłyście swoje dzieciaczki? bo moje bomble maja 3 tyg i same domagają sie jedzenia, czasami co 2,5h, czasami co 4h-5h i jedzą dość dużo, bo czasami to nawet 100ml za jednym razem (w szpitalu dostawały po 35-37ml). W wypisie napisali mi "karmienie wg potrzeb dzieci". I nie wiem czy jesli zjedza taka spora dawke, to je wybudzać? w różnych miejscach różnie piszą... Lekarz powiedział, że dobrze przybierają na wadze (odciągam pokarm+mm jak jeszcze im mało). Waga po urodzeniu też nie była mała, bo mieli po 2380g i 2300g.

Gosia ja po wyjsciu ze szpitala karmiłam na żądanie i nie wzbudzałam ale moje same domagał się butli co 3h. Jak dobrze przybierają na wadze, to bym się nie martwila.

Gosia405 - moje także z 34t. Ja też karmiłam swoim i jak brakowało to dawałam mm. Ja swoich karmiłam co 3h. Jak spały to wybudzałam. Przez pierwszy miesiąc także w nocy. Potem w nocy dałam sobie spokój i karmiłam na żądanie, ale w dzień do tej pory karmię co trzy godziny. Mam stałe godziny posiłków i tego się trzymam.

reklama
Widzę ze bliźniaki najczęściej w 34 się rodzą. Ale leżeć 2 tyg po porrodzie to chyba krótko. Myslam ze z miesiąc się siedzi.

Do góry