reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

As pewnie masz rację. U mnie w mieszkaniu mam masakrę z kurzem, bo nie mam dywanów ani chodników i kurz osiada wszędzie, Dlatego też nie chcę baldachimku bo po co ma być dodatkowym zbiorowiskiem i to jeszcze nad dzieckiem. Co do moskitiery to na wiosnę zawsze montujemy w oknach siatki i tylko te skrzydła są otwierane, więc owady nie mają z nami szans :-D Twój komplet też mi się podobał, ale zdecydowałam,że musi być coś żywszego.
Chciałam się jeszcze pochwalić łóżeczkiem, ale mój R. nie zapisał do ulubionych a ja nie pamiętam jak się nazywało także następnym razem :-D
O wózku już pisałam x-lander xa.

reklama
Ja wybrałam x-landera xq bo ma opcję montowania spacerówki przodem i tyłem a to było bardzo ważne dla mnie. Teraz stoi u teściowej i czeka na malutką razem z gondolą i fotelikiem.

My mamy już wszystko wybrane tylko czekamy na fundusze.
Pościel wybraliśmy taką Ala i As - 10el ŻYRAFKA 90x120 (2080614134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kolor zielony
Co myślicie?
Ile kompletów pościeli kupujecie???
ja mam 2 komplety + 4 prześcieradla ale kołdry ani poduskzi aaardz dlgo nie używałam. Teraz chcę dokupić bardziej dziewczęcy komplecik ale to kupie tylko ochraniacz i falbanę ew. może nowe prześcieradła dokupię jeszcze.
z takiego wzoru jak an tej aukcji MAMO-TATO 15-CZ POŚCIEL 90x120 SERCA MOSKITIERA (2082931380) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. "serduszka w kwiatkach ecru"

Dziewczynki, czy któras z Was uzywała moze dla noworodka płynu do płukania lenor sensitive? zastanawiam sie nad kupnem tego plynu, poniewaz mam twarda wode i twarde ubrania, ale nie wiem czy nie uczuli Maluszka. moze znacie jakis plyn przeznaczony typowo dla maluszkow który faktycznie zmiękcza ubrania?

Ja już mam wszystko co przytargałam poprane w proszku- dzidziuś a płukane z Silanie Sensitiv :tak: Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała czy uczuli czy nie ;-) indywidualna sprawa każdego maleństwa :tak:;-):-)
Jeszcze muszę dotaszczyć trochę rzeczy od mamy ze strychu ale to już nie wiele w porównaniu z tym co czeka w szafie poprane, poprasowane i poskładane :tak:

Komplet suuuper!!!
Mamy 3 komplety pościeli i z 6 prześcieradeł nie planuję więc nabywać kolejnych :tak:;-) aaa i jeszcze do jednej pościeli dwa ochraniacze więc łóżeczko zasłonięte dookoła :tak:

As pewnie masz rację. U mnie w mieszkaniu mam masakrę z kurzem, bo nie mam dywanów ani chodników i kurz osiada wszędzie, Dlatego też nie chcę baldachimku bo po co ma być dodatkowym zbiorowiskiem i to jeszcze nad dzieckiem. Co do moskitiery to na wiosnę zawsze montujemy w oknach siatki i tylko te skrzydła są otwierane, więc owady nie mają z nami szans :-D Twój komplet też mi się podobał, ale zdecydowałam,że musi być coś żywszego.
Chciałam się jeszcze pochwalić łóżeczkiem, ale mój R. nie zapisał do ulubionych a ja nie pamiętam jak się nazywało także następnym razem :-D
O wózku już pisałam x-lander xa.
Też nie mam dywanów ,chodników i innych pierdół tego typu ,bo 2 duże psy i sierści tona codziennie do sprzątania .
Między innymi też właśnie po to moskieta ,bo przynajmniej tam mała pooddycha powietrzem bez zawartości psich kłaków :szok::szok::-D:-D:-D:-D

Co do wózków.
Dla Kubusia miałam GRACO i teraz też mam GRACO .
Wygodny ,mało miejsca zajmuje i nie ma gondoli.
Dla mnie same plusy .;-);-)

A to moje dzisiejsze ubrankowe zakupy. Poza pajacykami wszystko na wyprzedażach.
DSC00073.jpgDSC00074.jpgDSC00075.jpgDSC00076.jpgDSC00077.jpg

Katasza super ciuszki :-) mam taka sama krówke ,te rampersy tylko ze czarne ,znalazlam w lumpku ;-)ale śliniaczka juz nie mam :-(a tez fajny :-)

śliczne, zwłaszcza to z ptaszkami mnie urzekło.

As a jaki model wybrałaś?

zapomniałam napisać że też mam moskitierę, od lat juz tylko przy chlopakach nie uzywlam, bo oni urodzili się jesienią więc nie było potrzeby a latem jak byla potrzeba to oni nie przyzwyczajeni i strasznie się denerwowali. Teraz będę używała od poczatku, bo robactwa u nas od groma, zwłaszcza omarów

w rampersie zakochałam się od pierwszego wejrzenia :-D a na ptaki to mam jakąś fazę ostatnio, bo na poprzednich zakupach nabyłam zestaw 3 pajacyków właśnie ze śmiesznymi ptakami

reklama

śliczne !!!

śliczne, zwłaszcza to z ptaszkami mnie urzekło.

As a jaki model wybrałaś?

zapomniałam napisać że też mam moskitierę, od lat juz tylko przy chlopakach nie uzywlam, bo oni urodzili się jesienią więc nie było potrzeby a latem jak byla potrzeba to oni nie przyzwyczajeni i strasznie się denerwowali. Teraz będę używała od poczatku, bo robactwa u nas od groma, zwłaszcza omarów
U mnie też sporo komarów ,bo pomimo moskitier w oknach to sporo tego dziadostwa.
Przy moim Kubie to calutkie lato non stop drzwi na taras takie podwójne są otwarte ,więc moskitiery tylko w nocy się sprawdzają ,kiedy okna uchylone ;-)
Kilolek wózek i 2 foteliki dostałam od swojej szefowej .:-D:-D:-D
Taka szefowa to skarb nie byle jaki :-):-):-):-)
Dokładnie taki jaki chciałam...
tylko kolor inny
mój jest oliwkowy z szarymi dodatkami
GRACO QUATTRO DE LUXE SZARY+FOTELIK +BAZA +GRATISY (2100484277) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry