reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

No to jaki tu wózek wybrać jak nie Tako Jumper X? Tyle pozytywnych opini o nim..Marto masz jakiś typ?Ja myślałam jeszcze o Bebetto Vulcano ale nie wiem jak sie tam spacerówka sprawuje..

Lilijko to były moje spostrzeżenia, każdy wózek warto obejrzećw sklepie, poprowadzić troszkę a wierz mi dostrzegniesz różnice między wózkami.W sklepie, gdzie jest duży wybór na pewno znajdziesz jakiś wózek odpowiadający Tobie:tak: Ten tako jest spoko pod względem gondoli. Niestety większość wózków ma bardzo małe gondolki:-(
Bebetto Vulcano nie widziałam:-(
Spokojnie, jeszcze dużo czasu mamy do wyboru wózka;-)

reklama
Ja doświadczenie z wózkami mam niewielkie. Miałam i mam do tej pory dwa. Pierwszy to Chicco 3 w 1 (kupiłam używany przez niecały rok przez inne dziecko - oryginał kosztował wtedy jakieś 2800zł), drugi to spacerówka z firmy Tako.
Z pierwszego jestem bardzo zadowolona choć parę wad miał (np.brak przekładanej rączki, brak pompowanych kólek-co wcale mi nie doskwierało mimo krzywych chodników, no i na koniec użytkowania poszła jakaś sprężyna w kole, którą teraz muszę naprawić, a to wydatek ok 200zł). Drugi kupiony nowy to całkowita porażka, wspaniale się prowadził w sklepie, leciutko i wogóle, ale jak wsiadł mój 15 kg syn to ciężko mi go było prowadzić i wogóle manewrować. Do tego mąż gdy użył troszkę większej siły żeby go złożyć zgiął cały stelaż, a strongmenem nie jest. Chicco oczywiście też nie nadawał się kiedy młody ważył już te 15kg, ale posłużył mi prawie 2 lata, spacerówkę potem kupiłam niepotrzebnie bo i tak chciał biegać na własnych nogach a nie siedzieć w wózku. Z Chicco zamierzam korzystać ponownie, Tako koniecznie muszę sprzedać.
Aha! I popieram głęboką sztywną gondolę, moja miała regulację poziomu, gdy Staś chciał oglądać świat mogłam podkręcić i już nie leżał całkiem na płasko.

Ostatnia edycja:
O gondolkę mi chodzi najbardziej i o dobrą amortyzację:-) no i żeby spacerówka nie była tandetna tylko posłużyła na dłużej;-) Muszę wypatrzyć tego Jumpera i sama wypróbować:-)Moich kilka znajomych ma tego nowego TAKO Jumpera X i są zaskoczone lekkością prowadzenia i miękkością..szkoda, ze nie mieszkają tu gdzie ja:-)A łóżeczko mam upatrzone bukowe albo sosnowe polskie z przykrywaną szufladą i wyjmowanymi szczebelkami:-)do tego dokupię przewijak na łóżeczko.

O gondolkę mi chodzi najbardziej i o dobrą amortyzację:-) no i żeby spacerówka nie była tandetna tylko posłużyła na dłużej;-)

Lilijko spacerówkę z Tako bedziesz miała dużą. Ja uważam, że pierwszy wózek posłuży tak max do 1,5 roczku, później jak dziecko zaczyna chodzić to warto spacerówke parasolke kupić, dużo lżej jest :tak:

Mama Stacha a ja spacerówkę ekstra mam, jest duża, bardzo wytzrymała- chicco ct04, świetny wózek:tak: mój Antos do tych cięższych dzieci należy;-) a spaceróka świetnie się sprawdzła (sprawdza do tej pory:tak:)

Eliza - ja jestem juz zdecydowana na Quinny Buzz.
Widzialam na zywo, testowalam, Co 3 rodzic tu u mnie na ulicy jezdzi wlasnie z Quinni Buzz.
My planujemy Quinny Buzz 3 kolowy z 2009 roku. Dlatego to zaznaczam bo wprowadzili kilka zmian w tym modelu i wydaje sie lepszy od zeszlorocznego.
Poczytaj sobie jesli jeszcze tego nie zrobilas :)

reklama
Emwu ja szukam takiego dobrego zestawu właśnie, na allgero dodają fajne gratisy:folię, moskitierę, adaptery do fotelika, czasem śpiworki i ceny zachęcające za te zestawy-ja wolę miec wszystko od razu niz potem kupować na szybkiego spacerówkę..a z pieniążkami różnie bywa...Teraz Dziadkowie chcą nam kupic wózek-wieć wolę wszystko za jednym zamachem:-)Mi sie podobają zielenie i beże:-)
Ja szukam wózka wielofunkcyjnego ale takiego z osobną dużą gondolą i spacerówką oraz fotelikiem, (nie chcę przerabianej gondoli na spacerówkę)-do kwoty 1300zł. Mieszkam prawie na wsi, wiec duże pompowane skrętne koła, super amortyzacja-nie będę z nim do autobusu wsiadać czy chodzić po sklepach-wszystko mam na wyciągnięcie ręki-)Zależy mi na dobrej jeździe..."terenowej":-)Jakby miał przekładana rączkę i płynna regulację oparcia w gondoli i spacerówce byłabym bardzo zadowolona:-)

Ostatnia edycja:
Do góry